Сърбия в НАТО? Вучич отсече – не!

Западната ни съседка се стреми към военен неутралитет
30 май 2017 15:30,
212
Сърбия в НАТО? Вучич отсече – не!
Снимка: архив Reuters

Сърбия не планира да влиза в НАТО, заяви днес в интервю за телевизия Пинк сръбският премиер и новоизбран президент Александър Вучич, съобщи БТА.

Още по темата

"Аз участвах в Съвета на НАТО и казах на всички, че ние нямаме такъв стремеж /да влизаме в алианса/. Ние се стремим да бъдем военно неутрални, да бъдем извън всички военни блокове", заяви премиерът, добавяйки, че именно затова страната отделя повече средства за сигурността.

"Военните и полицията получиха нови униформи, в страната пристигат девет нови хеликоптера и в след 60 дни ще пристигнат и руските МиГ-ове", каза той и същевременно отбеляза значението на европейския път за Сърбия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
4
 
10
 
! Отговори
до 161 преди 6 години
Чернобил е резултат от човешка грешка,Фукушима -резултат от цунами след земетресение,а отровите хвърлени от САЩ над Сърбия бяха хвърлени НАРОЧНО!Усещаш ли разликата?
129
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Войвидина като се присъедини към Унгария с референдум ще кандисат!
128
3
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Евала на вучич!
127
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 162: "Да, във Видин има двуглави деца, както и четириръки и трикраки благодарение на американците."А пък в Козлодуй има триглави деца, както и двукраки магарета благодарение на савеЦкия мирен атом !
126
5
 
8
 
! Отговори
Крали Марко преди 6 години
Сърбия е на път да стане поредният резерват на таласъмите на Балканите - Няма Нато - няма Европа, това е ясно даже и на децата.
125
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До .до 139Русофилите сте единствените българофоби, които са едновременно с това и сърбомани!
124
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 155: "И отровите хвърлени там от НАТО с въздушните течения,водите на Дунав,Тимок и другите реки проникват в България"Ако отровите миришат на ватенка значи преглъщаш "подаръците" още от Чернобил !Но няма страшно !
123
2
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 138България никога няма да забрави че ни нападнаха коварно 1885България никога няма да забрави Западните покрайниниТака по добре ли е.Голяма си жмел
122
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Косово у НАТО !
121
5
 
5
 
! Отговори
до 144 преди 6 години
Сърбия граничи с България.И отровите хвърлени там от НАТО с въздушните течения,водите на Дунав,Тимок и другите реки проникват в България!Облаците идващи от Сърбия идват и над България и тук над нас изливат отровите хвърлени от янките !Така,че още стотици години ще поглъщаме "подаръците"отСАЩ!Не съм нито русо,нито американофил!Но и ти ако бе видял какъв цвят беше водата в Тимок по време на бомбардировките щеше да се замислиш!Като сте толкова американофили,защо не се бяхте родили в София в 1944-та
120
2
 
8
 
! Отговори
.до 139 преди 6 години
Прав сте колега. Аз бях миналата година в Сърбия, град Горни Милановац и старите хора при които бях на гости ми показаха посоката от където са дошли самолетите да бомбандират една суверенна славянска държава в 21 век. Стана ми тъжно но им разказах кои са дали разреление да преминат самолетите през България, морално пропаднали демократи антибългарски антиславянски отпадъци. Казах им , че българите и сърбите сме братя без скапана сороска софия.
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбите могат да си позволят да са "военно неутрални" защото на топа на Ердоган е България, а не те !
118
3
 
11
 
! Отговори
българин преди 6 години
Какво знаете вие за Сърбия?Тито ги бе пуснал да живеят и работят навсякъде по света и те се напълниха с пари!Сърбия е далеч по богата страна от България.Това дето свърши НАТО в Сърбия е срам и позор за всяка страна участвала в в този съюз!Знаете ли,че има доклад на СЗО в който официално се признава за използвани 31000 снаряда с обеднен уран!Знаете ли че с тези 31000 снаряда са унищожени 12 танка и БТР-а.Другите поразени цели са макети!Войната срещу Сърбия е най голямата идиотия на 20 век!
117
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбия е била винаги като шило в торбата на Европа. Така беше по соц. време/въпреки, че проблема "Косово" го нямаше/ така и сега !На това народа казва: Магарешки инат !
116
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да угодят на госпосарите си русофилите се превръщат в сърбомани, македонисти, украинофоби и българофоби. Но никога в българофили!
115
3
 
9
 
! Отговори
до 134 преди 6 години
Да,видял съм ги!Както видях как след това сърбите построиха мост над Дунав за 105 дни,а не за 10 години като ние при Видин!Ходел съм наскоро в Сърбия и видях как след 10 годишна война с НАТО сърбите живеят по добре от нас!
114
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 140почти никога не сме били добри съседи със сърбия, не там е въпроса... проблема е, че наще се слагат за жълти стинки а за националният интерес никой не му дреме. Няма как да има насочена политика ( вкл и демографска), докато е пълно с платени послушковци
113
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вучич: /. Ние се стремим да бъдем военно неутрални ..."след 60 дни ще пристигнат и руските МиГ-ове" !!!Демек руски "неутралитет" !
112
1
 
7
 
! Отговори
до 127 преди 6 години
За Северна Корея не знам,но войната във Виетнам категорично доказа колко неефективна и безсмислена е наборната армия.Американските младежи бяха изключително лесна мишена за виетнамците.Изводът е ясен-във всяка професия си трябва обучение,практика и опит.Въпреки по добрата техника на САЩ опитът и сръчността на виетнамците си каза думата!След войната във Виетнам САЩ са само с професионална армия.
111
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците заобикалят отдалеч Виетнам, така ще е и със Сев.Корея.