Сръбският президент: Антируски санкции? Никога!

Целта на Сърбия - да запази дружеските си отношения с Русия
21 юни 2017 07:28, Елка Василева
164
Сръбският президент: Антируски санкции? Никога!
Александър Вучич. Снимка: архив, Reuters

Сърбия има за цел да запази дружеските си отношения с Русия и никога няма да се присъедини към антируските санкции, каза президентът на страната Александър Вучич по националната телевизия РТС, цитирана от ТАСС.

"Ние вървим по европейски път. Нашата цел е да запазим стабилни, дружески отношения с Русия, ние никога няма да въвеждаме санкции срещу Русия. Друга наша цел е развитието на отношенията с Китай", каза сръбският лидер в отговор на въпрос ще бъде ли новото правителство на страната прозападно.

Вучич посочи също, че при никакви условия няма да признае независимостта на Косово. "Как мога да призная Косово, ако с ръка върху конституцията съм се заклел, че не признавам Косово?", запита риторично той.

Още по темата

ТАСС припомня, че при полагането на клетвата си като президент на 31 май новоизбраният президент на Сърбия предложи въпросът за Косово да бъде изнесен на обществено обсъждане.

На 15 юни Вучич предложи на парламента кандидатурата на безпартийния прозападен политик Ана Бърнабич за премиер, като й поръча да укрепи отношенията с Евросъюза, Русия, Китай и САЩ. Като основни задачи президентът определи повишаването на авторитета на Сърбия на международната арена и развитието на националната икономика.

Но утвърждаването на новия премиер се натъква на проблеми заради противоречия в управляващата коалиция относно кандидатурата на Бърнабич, което според ТАСС може да предизвика предсрочни парламентарни избори в Сърбия.

42-годишната Бърнабич е известна с прозападните си възгледи и е първият в сръбската история премиер, открито обявяващ своята нетрадиционна сексуална ориентация, което предизвика остри раздори в коалицията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
2
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
120 Това е така Мексико е на второ място в света по насилствена смърт на 10 000 човека , на първо място е Бразилия а на трето Русия .
95
2
 
1
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
118 Така е Впрочем и българи и сърби се изтеглят от Косово още от средата на 19 век а като прибавим и нетипичната за Европа раждаемост на албанците е нормално това което се случва. Тито макар и комунист ги беше озаптисал като им беше дал права на шиптеритее. После Милошевич им отне тези права и си получи заслуженото. Питал съм сърбите , Искате ли Шиптерска партия в Скупщината/Сръбският парламент . Те , НЕ е като е НЕ Косово вън от Сърбия.
94
4
 
6
 
! Отговори
Анонс преди 6 години
Браво ...! ПО -ДАЛНОВИДНИ ИЗЛЯЗОХА СЪРБИТЕ ..! ХЕМ ЗА ВЛИЗАНЕ В ЕС ..! ХЕМ , " ДРУЖЕСКИ ОТНОШЕНИЯ С РУСИЯ !!!.. Китай ...?!!, и пр.Силните на деня...! Какво по - хубаво от това за народа ..?! А НАШИТЕ ..ТЪПЧАТ НА 180 ГРАДУСА . ДА СИ СМЕНЯТ ОРИЕНТИРАТЕ ПОСОКАТА И ПРИОРИТЕТИТЕ В ПОЛИТИКАТА ..! .И УМЕЯТ ДА КАЗВАТ ' НЕ " , НА ДИРЕКТИВИТЕ НА БЮРОКРАТИЧНИ ЕС - БЕЗ ЧУВСТВО ЗА ВИНА !!!. . ЗАЩОТО ЗНАЯТ ЧИИ ИНТЕРЕС ДА ЗАЩИТАВАТ ..., А НЕ ДА СТАВАТ ПОДЛИЗУРКОВЦИ И ДА УГОДНИЧАТ НА БРЮКСЕЛ - ПРОТИВ НАРОДА
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сокол 9В Мексико жертвите на нарковойните са сравними с тези в Сирия.... Друго няма смисъл да се коментира!
92
2
 
1
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
113 Южна Америка без Чили са си виновни сами , защото са Дон пармезановци , както и Африка, Мексико също и въпреки това днес Мескико се развива на шест и до голяма степен е конкурент на Китай в производствата като цена. Мексико е член на НАФТА ,а това е един огромен пазар почти толкова голям колкото ЕС
91
0
 
7
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Ако не бяха отцепили Косово от Сърбия,сега албанците с тяхната голяма раждаемост и преселение в обезлюдяващите се села и градчета щяха ,да са достигнали до Ниш и градове като Враня,Лесковац ,даже Пирот ,щеше да има не малко албанци.Общините Прешево,Медведжа,Буяновац които са извън Косово,албанците бяха 20-30%,сега са 70-80%
90
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сокол 9"Знаеш", че са "по-зле" от нас сърбите - да не вярвам на очите си, а на теб... Който имаш сериозни проблеми с правописа на български език!
89
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На повтарящите папагали - тролчета на издръжка от НПО-та ще препоръчам да прочетата малко повече за историята на САЩ и анексирането на Хаваи от тях. Ама що така всичко живо мълчи и папагалства само за анексирането на Крим? Смешковци.
88
1
 
3
 
! Отговори
Адам Смит преди 6 години
До АнонименЯ ми покаже откъде си ги взел тия измислени цифри. От кой източник. Да не би да е от Первый канал или от Комсомольская правда?
87
0
 
3
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
Сърбия е близо - отиди и се разходи, ако имаш възможност!-----------------------В Сърбия съм живял по време на войните и я познавам отлично и знам много добре че в момента са по зле от България . Но все пак трябва да имаме едно на ум , че сърбите винаги са се котирали повече от нас на Запад . И сърбите имат ПО ГОЛЯМО сръбско лоби на Запад от нас
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сокол 9Абе щом си тръгнал пример със С. Арабия и Катар да даваш за "просперитет".... Те и Хаити са съюзници на любимците ти, а на какво дередже са! Както и Мексико, половината Африка и цяла Ю. Америка без Венецуела!
85
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гледам руските *** ептен баялдисаха :) Направо си пишат на руски.Аре чемодан, вакзал, масква
84
1
 
2
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
106 А где сейчас Западна Европа, Япония, Южна корея, Сингапур, Виетнам дори вече, Чили, ОАЕ, Кувейт, СА, Катар, Израел разбира се . Изобщо можеш ли да дадеш русияне подобни положителни примери със страни партньори или съюзници с Русия . Де ги Ирак беше тръгнал да се оправя, но Гражданската война в Сирия го затрудни . Нищо въпрос на време да дръпнат напред след омиротвоворяването на региона.
83
1
 
4
 
! Отговори
до 106 преди 6 години
ей тия направо от руски копват вече, не се и крият... товарищ, ами какво прави русия в сирия, афганистан, иран? да не би да няма вина? или крадеца вика дръжте крадеца?
82
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Антируски санкции? Никога!и тия тръгнаха по пътя на Венецуела
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сокол 9Остави ги измислените "индекси"... Сърбия е близо - отиди и се разходи, ако имаш възможност! На мен не ми става приятно, като правя сравнения между едно обикновено българско и сръбско село - нямат изоставени села, с рушащи се къщи и порутена инфраструктура!
80
3
 
4
 
! Отговори
от съседната новина преди 6 години
Блокирани профили във Facebook през последните две седмици ...Браво, почна се! Тролчета, преброени са ви копейките! Ще ви цензурират и блокират! ЕС и САщ отдавна подеха кампания - ответ на руските безобразия в нтернет. дупе да ви е яко! Путин пак е капо!
79
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Члена Сокола 9оглянись вокруг осл! посмотри что творят твои хозяева в этом мире.Ты помнишь как они убивали Каддафи? Где сейчас Ирак? Ливия? Сирия? Афганистан? кто на очереди следующий? Об вас сейчас ЕС и США ноги вытирают баран!Вы свою совесть пропили.
78
3
 
4
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
100 Върнахте ли Крим Яна , след като не сте о върнали санкциите остават от тук до края на света
77
5
 
3
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
101 Вие днес си отглеждате един ваш си Хитлер , един ден ще го разберете , само да не е късно