Глоба за клиент без касова бележка в Гърция – 100 евро

Препоръчва се запазването им до отдалечаване от магазините
5 юли 2017 13:06, Елка Василева
11
Глоба за клиент без касова бележка в Гърция – 100 евро
Снимка: архив, Reuters

Масови проверки се провеждат в Гърция за издаване на касови бележки. Съгласно промените в наредбата за санкции се глобяват и клиентите, които не изискват бележки при ползване на услуги, съобщи БНР.

Препоръчва се запазването им до отдалечаване от магазините.

Минималната глоба за клиент е сто евро.

От финансовото министерство предупреждават, че често при покупки търговците свалят цената на стоките, ако клиентът плати без бележка.

Инспекторите често са цивилни и следят за спазване на закона в търговските обекти, след като клиентът е напуснал касата.

Голяма част от глобените са чужденци, които не подозират, че пазаруването ще им излезе със сто евро в повече.

Глобите за търговците са от 5 000 евро до отнемане на лиценза.

Във всички заведения за обществено хранене, магазини и места за услуги са поставени табели: „Клиентът не е задължен да плати, ако не получи касов фиш“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Гърциякасови бележки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Черен терор има преди 6 години
Нагли терористи чрез ДМК принуждават милиони гърци да вземат касови бележки носители на "Черна и сив а магия"Целта е намиране на убежищата на хората и обемно прецакване на милиони вкл туристи.Като знаем Касовите апарати " с а НАГЛО ПРЕСТЪПНА ТЕЖКО ТЕРОРИСТИЧНА техника.Чрез тях се декодират обемно купувачи и продавачи и се намаркирват тежко терористични инфо комплекси във всяка стока поотделно поименно за всеки клиент/следят обемно жертвите през лични и банкови карти/
8
0
 
0
 
! Отговори
Ссср преди 6 години
А бе що шъ ни учат тия гърци как да живеем,как сте ми излезе после евтин ремонта в къщи,кък моя шеф сте ме осигурява на 4 часа и сте работа 12,кък сте си продам катализатора на колата,кък сте си купувам дрехи втора употреба кък сте бутнем къщите на ромите,кък сте съм щастлив у панелката....
7
1
 
0
 
! Отговори
До велики ЕС преди 6 години
Там апаратите могат и майчиното си мляко да изпеят, свързани са с НАП.Ходил съм в бензиностанция на другия ден и съм получавал касова бележкаот предишния.
6
4
 
4
 
! Отговори
Велики ЕС Директиви преди 6 години
О , ..как може в големите Германските хранителни вериги магазини - да издават касови бонове - само ако искаш такава - по желание .. Чат- пат ..питат по някой клиент на опашката ...И тогава чакат на другата машина да изпечете пак класовата бележка ?!! Нали са най - Законната и справедлива водеща държава в ЕС ?!.. Защо Правилата да нея и герм.Корпорации и бизнес с милиони обороти на ден - не важат ?!.. Това не е ли укриване на данъци в особено големи размери ?! Но тук - факт - не се впечатляват
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"често при покупки търговците свалят цената на стоките, ако клиентът плати без бележка."В България цената си е една и съща, независимо дали си поискаш касова бележка или не.
4
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с тея номера ще изгонят и малкото излъгали се да отидат в фалиралата им държавица туристи...кой луд ще отиде в *** от седмици отбоклуци страна....Гърция отдавна не е това което беше преди години-подредена и чиста...
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Гърция явно са по-големи рекетьори и от при нас.
2
2
 
11
 
! Отговори
az преди 6 години
Голяма част от глобените са чужденци-ми как не,то е най лесно,как така инспекторите попадат само на чужденци,браво,свършили са добра работа!
1
2
 
5
 
! Отговори
коко преди 6 години
***. днес няма да ти пиша нищо защото пак ще ме изтриеш.Твой почитател коко!