Работещи бедни в Гърция – с по ?200-300 месечна заплата

Това са хора предимно на 20-29 години
10 юли 2017 11:54, Елка Василева
72
Работещи бедни в Гърция – с по ?200-300 месечна заплата
Снимка: архив, Reuters

В Гърция е на път да се появи нова категория бедност. Това се случва след седем години на рестрикции в замяна на външни заеми, като в страната вече има работещи с месечни възнаграждения от по 200-300 евро, пише в. "Та неа".

Изданието упреква за това правителствената лява партия СИРИЗА, като припомня, че преди да дойде на власт, бе поела ангажимент да върне минималната месечна работна заплата до стойности от 751 евро, но в крайна сметка създава едно ново поколение работещи с годишен доход под прага на бедността.

Това е нов отчайващ феномен, който цари на пазара на труда. Става дума за тенденция, която все повече завладява страната. Тя се налага от сегашното коалиционно правителство, представено от двете партии СИРИЗА и Независими гърци.

Неговото управление показва, че гъвкавите назначения и форми на заетост са изчезнали и че наред с бедните пенсионери и социално изолираните на път е да се появи и едно поколение от работещи със заплати от по 200-300 евро на месец.

Най-впечатляващото е, че същите тези работещи са на възраст от 20 до 29 години, тоест категория от хора, където безработните достигат 37,7 на сто, а по този показател страната е на втора място в Европа след Испания, пише изданието.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: Гърцияработещи бедни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вероятно има такива гърци. Работещи на по няколко часа. Но нали разбирате, че това е пълна манипулация?! 99.9% от гърците не работят за такива пари. Що за впечатление се насажда? Един вид - спокойно, и гърците са зле като нас. Изобщо няма такова нещо! Нали виждате, че ние ходим да работим там, а не те тук. А няколкото стотин гръцки фирми дошли да се регистрират в Бг си имат други причини, и те не са свързани с мизерията в никакъв случай!
35
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои работещи за тези пари в Гърция били работещи бедни ! - а ние какви сме като 90%от нас работят за толкова ?
34
1
 
2
 
! Отговори
берое преди 6 години
Как са мислили тея схеми , наистина е уникално ,робите да си мислят ,че контролират животите си и ,че имат избор и продължават да са възпроизвеждат.те били на ръка зимали многу пари ,брех брех брех
33
3
 
19
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Говорят за българи и албанци, работещи в Гърция.
32
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЗ ЗНАМ ЕДНО ДО 2010 Г. БВП ( ТОВА НЕ Е БЮДЖЕТА, ИМА ОГРОМНА РАЗЛИКА МЕЖДУ БВП И ГОДИШЕН БЮДЖЕТ),,БВП НА ЕЛЛ;ДА БЕШЕ 320 МИЛИАРДА ЕВРО !!! = 640 МЛИАРДА ЛЕВА..ВАШТО БВП --- НА ТЕЯ ОТГОРЕ НАС -80 МИЛИАРДА ЛЕВА !КАДЕ СЕ СРАВНЯВАТЕ С НАС, ЦЕРВУЛИ ОТ РЕКА ВОЛГА.
31
1
 
30
 
! Отговори
костас преди 6 години
Ако ми покажете поне един грък ,който работи за 200 евро,ще отида да им работя за без пари 10 години.Това са само лъжи и никъде в Гърция такава заплата няма!Неофициалните в сивата икономика,както са тук строителните работници не ги включвам в извадката...ако все пак някой има тях в предвид...щото те на хартия взимат толкова,но истината е поне по 4 на ръка!
30
0
 
8
 
! Отговори
Верно? преди 6 години
Ай, стига, бе! Наште как все още намират за доста повече пари.
29
4
 
11
 
! Отговори
Елка да смята преди 6 години
Ха ха ха официално взема 300? ама неофициално колко доходи вземат и не плаща данъци ама журналистите си пишат , Гърция е най корумпираната държава в ЕС ........ и то не от вчера.....просто гърците са си тарикати ....
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до факт? Какво значи сме се освободили от Турско?
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гьрчулата, ако са бедни ние тогава от глад и мизерия го караме на хляб и сол!
26
7
 
17
 
! Отговори
факт преди 6 години
Преди комунизма тука България е била доста по-развита страна от Гърция въпреки, че се освобождаваме по-късно от Турско.
25
7
 
13
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Палачинката се върти и не се знае дали фанариотите няма пак да аргатуват в България, както е било едно време!Лесните пари бързо се харчат, но трудно се връщат!
24
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз лично мога да кажа, че всичките ми познати започнаха да за връщат. Някой от тях живяха в Гърция повече от 10-15 години.
23
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-после нормални заплати в Гърция. Бедни гръцки селяни си бяха, докато България беше богата.
22
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори от МВФ признаха, че политиката на икономии води до провал и катастрофа. Икономиите блокират предприемаческата инициатива и стопират държавните инвестиции в ключови сектори като транспортна инфраструктура, енергетика, наука и тн.Освен това политиката на икономии е изключително вредна за съвкупното търсене, а кризата в търсенето от своя страна води до увеличен риск от рецесия.Въпросът е как да го обясним на г-н Борисов и неговия кръг икономисти? Така че да го разберат..
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТова означава, че сме 3пъти по мързеливи и непродуктивни от гърците а искаме техните заплати._____________________________Не, това значи, че имаме 3 пъти повече цuгaнu и други неработещи, които свалят БВП на глава от населението.
20
12
 
8
 
! Отговори
позитано 20 преди 6 години
До Анонимен 3 Да те поправя.България никога няма да излези от мизерията , която ни налажиха пре 44г.45 г соц. застой не маже да се избие никога и вечно ще бъдем на опашката , защото сме компроматирани завинаги.
19
0
 
15
 
! Отговори
Циник до 21 преди 6 години
Мне...това означава, че вие двамата разбирате от икономика колкото св иня от кладенчова вода!
18
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До nsi.bgДо nsi.bgТова означава, че сме 3пъти по мързеливи и непродуктивни от гърците а искаме техните заплати.
17
2
 
11
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Да се върне минималната заплата от 715 ?Повечето българи не взимат 1500лв. Да се оправят - 400 милиарда за последните 5 г. потънаха , като вода в пясък...и никой не си прави илюзии, че ще ги върнат някога!Поредната тенденциозна простотия на евросъюза - всички сме равни ...*** някои са по-равни!