Работещи бедни в Гърция – с по ?200-300 месечна заплата

Това са хора предимно на 20-29 години
10 юли 2017 11:54, Елка Василева
72
Работещи бедни в Гърция – с по ?200-300 месечна заплата
Снимка: архив, Reuters

В Гърция е на път да се появи нова категория бедност. Това се случва след седем години на рестрикции в замяна на външни заеми, като в страната вече има работещи с месечни възнаграждения от по 200-300 евро, пише в. "Та неа".

Изданието упреква за това правителствената лява партия СИРИЗА, като припомня, че преди да дойде на власт, бе поела ангажимент да върне минималната месечна работна заплата до стойности от 751 евро, но в крайна сметка създава едно ново поколение работещи с годишен доход под прага на бедността.

Това е нов отчайващ феномен, който цари на пазара на труда. Става дума за тенденция, която все повече завладява страната. Тя се налага от сегашното коалиционно правителство, представено от двете партии СИРИЗА и Независими гърци.

Неговото управление показва, че гъвкавите назначения и форми на заетост са изчезнали и че наред с бедните пенсионери и социално изолираните на път е да се появи и едно поколение от работещи със заплати от по 200-300 евро на месец.

Най-впечатляващото е, че същите тези работещи са на възраст от 20 до 29 години, тоест категория от хора, където безработните достигат 37,7 на сто, а по този показател страната е на втора място в Европа след Испания, пише изданието.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: Гърцияработещи бедни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
13
 
15
 
! Отговори
nsi.bg преди 6 години
Мързеливите гърци -Реален БВП на глава от населението и темп на прираст 2016-17100 EURРаботливите Българи -Реален БВП на глава от населението и темп на прираст 2016-6000 EURNO COMMENT!
15
8
 
17
 
! Отговори
Я гледай преди 6 години
А такаааа, а га ядохте чужди кифтете не ривахте.Чокаме ви за гледачи на възрастни и деца у нас. А комунделите ви ръкопляскаха колко сте умни , че сте прекарали ЕС.
14
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми да емигрират в Бг. Тук поне половината работещи получават същите заплати, но и цените са двойно по-ниски. Страната ни е все още преобладаващо християнска, а и ще са си близо до родината. За нас ползата е, че ще е по-добре да ни залеят с гърци, отколкото с афганистанци :)
13
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни измишльотини. По-скоро сте се объркали и да става дума за българия.
12
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук е пълно с пишман отворковци които като отидат на екскурзия някъде за няколкодни или пък да берат портокали за сезона и си мислят че са опознали живота в конкретната държава.Да ама НЕ!Както в Атина така и в Рим положението е плачевно.Заплати от порядъка на 3оо-400 евто в Атина и 500-600 в Рим са често срещано явление.Не всичко което хвърчи се яде бе другари повинциалисти!!
11
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това Гърция да затъва е единственият начин да ни достигне, защото ние сме в дъното на блатото и освен друг да падне до нас няма как да го стигнем.Инъче те ще се оправят, имат прекрасен туризъм който учудващо не пострада от никакви рецесии, та дори стана още по желан. А при нас как е туризма?
10
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо вярно , като сте преписвали не сте дочули.За тези пари обаче, една подробност- се работи за 4 часа!!!!!!За 8 заплатата е 600 евро!!!
9
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тази статия няма нищо вярно, освен името на държавата. Криза сред населението на Гърция не се усеща, по-скоро страната е в криза, тъй като 90% от спестяванията са изтеглени от банките и се създава вакуум. А колкото до обикновения грък - узо и октопос по цял ден :) Xalara.. =]
8
8
 
46
 
! Отговори
Rambo преди 6 години
Април месец ходих в Гърция - ами положението е LIFE IS LIFE. Гърците са си абсолютно спокойни, за младите хора да не говорим - ведри, няма ни угрижените физиономии както тук, въобще никакви признаци на отчаяние. Единствено кръчмите бяха празни, но пък за сметка на това кафетата бяха на 80% пълни. Така че правете си извода те ли са по-зле от нас или ние от тях...
7
6
 
32
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До zeusНе знам откъде черпиш инфо на е факт че в Атина специалисти със стаж работят запо 600?.Като сложиш и по високите цени....За това е виновен популиста Ципрас който го вадеше голям преди изборите а сега се е навел до земята
6
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо работят за 200 евро? Могат да ходят да слугувят на запад за 800 евро да мият улиците на богатите и гъркитите да работят като *** в Хамбург, Андверпен и Брюксел, както българките. Повече пари ще изкарват, проституцията е легална в Европейския Съюз, проститутките се осигуряват, тече им стаж за пенсиа, проституцията е нещо нормално при демокрацията бедните да проституират за богатите.
5
10
 
14
 
! Отговори
Агджата преди 6 години
До zeusЯ кажи и ценита какви са? С тези 500 евро ще изкараш ли месеца?
4
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20-29 годишни .........девойки?!Че аз за една нощ ще им дам 200 евро.Що ходят на работа???Луди хора.
3
15
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е хората в ЕС да обедняват. Така е не само в Гърция, доходите намаляват дори и в Германия и средната класа се стопява. В Америка е същото, там е дори по-зле. Просто в Америка и западна Европа са много по-богати от Гърция и ножът още не е опрял до кокала, но скоро и там ще изпищят. А за България няма какво да говорим, България е обречена на вечна мизерия, тя никога не е излизала от мизерията в която влезе преди 27 години.
2
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що лъжте ? Ай сик тир
1
12
 
71
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Минималната заплата в Гърция е 510,95 евраки ако сте до 25 години и 586.80 над тази възраст, така че може да продължавате да манипулирате колко са зле там и колко сме добре ние при Вожда ;)