60-годишна сръбкиня роди, мъжът й обаче я изостави

"Беше ходене по мъките, но пак бих тръгнала по този път"
18 юли 2017 14:00, Елка Василева
19
60-годишна сръбкиня роди, мъжът й обаче я изостави
Снимка: Вечерне новости

Атифа Ляич от сръбския град Нови Пазар, която е на 60 години, роди на 20 юни първото си дете.

Тя забременяла при петия опит ин витро. Сега казва, че когато взела на ръце момиченцето си Алина, на света не е имало по-щастлива жена от нея, пишат сръбските медии.

"Бебето е добре, роди се 3,300 кг, засега не плаче много. Тя е моето щастие, моето злато, моята надежда и всичко, което имам. Колко съм я желала, колко съм се борила. Това беше дългогодишно ходене по мъките, но отново бих тръгнала по този път, без да се замисля", разказва Атифа. Тя споделя, че е прекарала половината си живот по гинекологични кабинети, лаборатории, болници.

Съпругът й Шериф Нокич /68 г./, който през всичките години на очакване е бил до нея, помагал й е и я е подкрепял, сега обаче се отказал от всичко – напуснал дома им и не желае да даде името си на детето.

"Непремерените коментари и натискът от страна на неговото семейство в Турция (от първия си брак той има големи деца и внуци) си казаха думата", казва Атифа.

Жената е изпаднала и в трудно материално положение. За да стане майка, тя похарчила всичките си спестявания, а е трябвало да вземе и кредит.

"Докато чакам пенсия, получавам скромна сума от Националната служба по заетостта и давам за кредита почти всичко, което получавам, остават ми още три вноски. Всеки месец ще трябва да отделям и по 70 евро за наем, а тъй като стаята, в която живеем, протече, от септември ще трябва да търся и други мебели", разказва Атифа. 

Атифа Ляич е братовчедка на сръбския търговски министър Расим Ляич, който е и вицепремиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: СърбияАтифа Ляич
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
2
 
! Отговори
от мен преди 6 години
Баба ми е на 93 години , ама не ви занимавам , нали!
17
0
 
44
 
! Отговори
анастасия преди 6 години
Много тъжна снимка! Плачеща майка с детето си! А цял живот го е искала! Да са живи и здрави и двете!
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Допреди няколко десетилетия е било позор да се разведе човек.Мъжете трябва да свикват. Ще има все повече жени като нея. След менопаузата има много неизползвани яйцеклетки, но са неразвити.Лично аз мисля, че мъжът, с когото е живяла, не е искал да има деца с нея, може затова да я е избрал 40-годишна без деца.
15
0
 
18
 
! Отговори
Има неясноти преди 6 години
Излиза, че сама си е платила всички процедури. Той не е участвал или пък й е дал някакви пари, но кредитът е на нейно име. Така излиза.Но дали е забременяла с негова семенна течност или с донорска? Отговорът на този въпрос ще изясни много неща.След като той има деца от първия си брак, значи е годен да стане баща. И ако детето е от негово семе, значи е постъпил като подлец.Ако пък семето е донорско, също не е постъпил честно - години наред уж я е подкрепял, а после я изоставя!
14
0
 
14
 
! Отговори
Много странно преди 6 години
20 год. тя е опитвала да забременее, а той явно не я е възпирал.Защо своевременно не й е казал, че не желае бебе да му нарушава спокойствието?Могли са да се разделят цивилизовано и жената може би щеше да си намери друг мъж, който да няма нищо против да отгледат заедно дете.След като не я е възпирал да прави тези процедури, той значи я е заблудил с поведението си. Тя е вярвала, че заедно ще отгледат детето.Вероятно е мислил, че няма да успее да забременее и е искал тя да се грижи само за него.
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турски семейни ценности.
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Природата си знае работата. Това че науката може, не значи че е правилно и че трябва." Ами то в природата няма и 97% от храната която консумираш. Дори на домати и салата да я караш само- те пак са подобрени от човека и науката. Като толкова държиш на природното - *** в гората и яж гнили плодове от земята, не да даваш акъли от това дело на науката - компютъра
11
3
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затрогна ме историята. Да са живи и здрави и майката и детето дълги години! Човешките истории край нямат и никой не е в обувките на другия, та да съди.
10
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами.. не знам какво да кажа. Да са живи и здрави!
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-важната част от статията:"Съпругът й Шериф Нокич /68 г./, който през всичките години на очакване е бил до нея, помагал й е и я е подкрепял, сега обаче се отказал от всичко напуснал дома им и не желае да даде името си на детето."Непремерените коментари и натискът от страна на неговото семейство в Турция (от първия си брак той има големи деца и внуци) си казаха думата", казва Атифа."
8
2
 
26
 
! Отговори
До 8 природния преди 6 години
Е то по природа може да се ражда на 11,12 години. Ама тогава плюете по такива майки
7
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ненормална история и чист едностранчив егоизъм. Природата си знае работата. Това че науката може, не значи че е правилно и че трябва. То скоро може и изкуствени утроби да износват деца, така ли ще действаме?
6
30
 
15
 
! Отговори
Реалността преди 6 години
Проредно проявление на ромският тип манталитет, този път в невъзможност за проява на въздържание при очевидна прекомерна възраст за раждане на дете и реална опасност то да расте като кръгъл сирак.
5
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОГ да Богослови нея и дитетои Амин !
4
2
 
21
 
! Отговори
л преди 6 години
Какви мъже са тези, шерифа и министъра, срамота, ориентализма е много страшно нещо.
3
23
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
защо оставя детето сираче като искаш деца вземи и си осинови сега каквоправи с този живот
2
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бели, жълти, черни.. кво значение има???? Ти избиралО ли си си каквО да се родиш? ниско/високо, космато/плешиво същество??
1
12
 
48
 
! Отговори
i'm преди 6 години
Деца трябва да се разждат и отглеждат. Браво! Бели по възможност :)))