На военно учение в Румъния: Водите на Дунав отнесоха БТР

Трима военнослужещи бяха спасени в последния момент
19 юли 2017 19:01,
60
На военно учение в Румъния: Водите на Дунав отнесоха БТР
Снимка: visualhunt.com

Бронетранспортьор амфибия, участващ в многонационалното учение на НАТО Saber Guardian 2017, беше отнесен от водите на река Дунав, а трима военнослужещи бяха спасени в последния момент, съобщава Медиафакс, цитирана от БТА.

Инцидентът станал в района на град Кълъраш, където войниците трябвало да прекосят ръкав от делтата на Дунав с бронетранспортьор амфибия. Учението предвиждало симулация на подобен инцидент с падане на бронетранспортьора във водата и спасяване на войниците, но в хода му бронираната машина наистина била отнесена от силните течения и останала на дъното на реката.

Учението Saber Guardian 2017, което е най-мащабното в региона, се провежда на територията на Румъния, Унгария и България в периода 11-20 юли и се ръководи от командването на сухопътните сили на САЩ в Европа. В маневрите участват 25 000 военни от 22 съюзнически и партньорски държави, както и над 2000 технически средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
1
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 6 години
До СърбоманТАЗИ "СЛАВНА" СРЪБСКА АРМИЯ ЕДИНСТВЕНИТЕ УСПЕХИ,КОИТО ГИ ИМА Е СРЕЩУ ЖЕНИ ,ДЕЦА И СТАРЦИ !!!! АЛБАНЦИТЕ ТАКЪВ ВИ ГО ВКАРАХА,ЧЕ КАТО СЕ НАДУПВАТЕ СЕ ОГЛЕЖДАТЕ НАБЛИЗО ДА НЯМА АЛБАНЕЦ !!!
46
1
 
0
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 6 години
До АнонименТИ СЕРИОЗНО ЛИ СИ ВЯРВАШ,ЧЕ ТУРСКАТА АРМИЯ НЯМА ВОЕНЕН ОПИТ !!! ПИТАЙ ГЪРЦИТЕ ЗА 1974 ГОДИНА, ПИТАЙ ИРАКСКИТЕ И СИРИЙСКИТЕ УПРАВНИЦИ !!! в МОМЕНТА ТУРСКАТА АРМИЯ Е В СЕВЕРЕН ИРАК И СЕВЕРНА СИРИЯ !!! И КАКЪВ ВОЕНЕН ОПИТ ИМАТ АМЕРИКАНЦИТЕ СЛЕД КАТО ТАЛИБАНИТЕ В АФГАНИСТАН ГИ ЛОВУВАТ КАТО ЖИВОТНИ !!!!! ТУРСКАТА АРМИЯ МАКАР И ОСАКАТЕНА СЛЕД ОПИТА ЗА ПРЕВРАТ ИЗВЪРШИ ОПЕРАЦИИ В СИРИЯ И ИРАК И ИМА ПО-ГОЛЯМА БОЕГОТОВНОСТ ОТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЧЛЕНОВЕ НА ПАКТА !!!
45
0
 
1
 
! Отговори
ИСТОРИК преди 6 години
До СърбоманСЪРБИН НО ГОВОРИ БЪЛГАРСКИ !!!
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работилата по текста, правиш ли разлика между танк и БТР? Това на снимката се нарича танк. Аман от некадърници!
43
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 48Пантер за твое сведение са хеликоптерите на бреговата охрана и Морско търсене и спасяване на десетки страни по света. Това са ЕЖЕДНЕВНИ МИСИИ. ПО ВСЯКО и ВСЯКАКВО ВРЕМЕ.За съжаление с нашия хеликоптер се случи катастрофа.
42
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 43Ано УмниПлаващите БТР/БМП/БМД в СССР/РФ Армия и не само там са създадени със следното изискване - форсиране на водна преграда без подготовка1. Пример Руските войски са в Румъния и ще щурмуват България. Целия пехотен контингент се прехвърля на нашия бряг за 5 мин на 50км фронт2. Пример САЩ войски са в БГ ще щурмуват Румъния. Трябва и със сигурност под обстрел да се създадат или понтони мостове или понтонни фериботи и с тях да се прехвърля бойна техника ВЪПРОС ЗА КОЛКО ВРЕМЕ?
41
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХЕЛИКОПТЕРЪТ ПАНТЕР, КОЙТО ПАДНА, Е ЕДНА ЗАПАДНА БРАКМА.
40
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сърбоман само дето сърбин в София не влезе НО ние ДВА ПЪТИ в Белгратд )
39
5
 
17
 
! Отговори
НАТО преди 6 години
Национална Американска Терористична Организация.....Повече коментари са излишни.
38
21
 
5
 
! Отговори
Сърбоман преди 6 години
Управлява ви пожарникар защото сте татари и не сте на нивото на СЪРБИЯ. Вие сте придатък на ЕС и на нАТО. Влязохте в НАТО от страх от СЪРБИЯ защото сръбската армия може да влезе в София за седмици. :)) Машините ви потъват в Дунав аахахаха Сърбия > България!
37
16
 
6
 
! Отговори
АНТИ БСП преди 6 години
До Анти ГЕРБ в русия загинаха 8 при тяхното у4ение тук трима мокри ама живи АКО съдим по това ще и накъсат шошоните на раша от бой )))
36
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
водата завлякла руски БТР 1 а хибридните ватенки се радват но то си е нормално само военен т-ъ-п-а-к като руснака може да реши да прави плуващи БТР не стига 4е са страшно уязвими на сушата та дай да ги наврем и у водата та да са ептен-- Нищо 4удно 4е всяка война русия губи пове4е хора от врага си
35
9
 
12
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
Посмях се от сърце на статията и новината. И в същото време за пореден път разбрах защо ни управлява пожарникар. Ама много пейзани в тази държава бе. Амфибията руска ли е, някакви сърби се споменават, което няма никаква връзка със статията. Простите хора не могат да разберат, че техниката колкото и да е съвършена/без значение чие производство е/, оставена в ръцете на *** е куп желязо. Тези щели да се издавят в мирно време, но иначе се точат да бият Русия. Голям смях. Майтап Уили.
34
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Татарите смазаха русия за нула време та едно го-вн-о на картата тип сърбия да им се отвара ))))
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сърбоман има една истина САМО с-м-ъ-р-т сърбина от простотия спасява аре бегай 4е с-в-и-н-е-т-е пардон сънародниците ти нещо кви4ат
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сърбоман, преди да се изказваш прочети малко история за да разбереш кой е ял бой и то корав.
31
16
 
4
 
! Отговори
Сърбоман преди 6 години
И още една болезнена истина: българите са смесица между славяни и татари. Западна България е СЪРБИЯ! :))))
30
17
 
5
 
! Отговори
Сърбоман преди 6 години
До АнонименДоста бой сте яли от СЪРБИЯ така че нямате право да говорите. Не сте на нивото на Сърбите. Нито имате историята на Сърбия, нито успехите й, нито военната й мощ. Косово и Македония са Сръбски. Сърбия > България!
29
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИ ХУБАВА НОВИНА. ЖЕЛЯЗОТО НА ДЪНОТО.КАТО ОНОВА ХЕЛИКОПТЕРЧЕ - ЗАПАДЕН ***, ДЕТО ПАДНА В ЧЕРНО МОРИ.
28
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
лепнете една снимка на БТР 1 да знаят хората какъв руски бо-кл-ук го е завлякла водата що сте изтипосали това оръдие