На военно учение в Румъния: Водите на Дунав отнесоха БТР

Трима военнослужещи бяха спасени в последния момент
60
На военно учение в Румъния: Водите на Дунав отнесоха БТР
Снимка: visualhunt.com

Бронетранспортьор амфибия, участващ в многонационалното учение на НАТО Saber Guardian 2017, беше отнесен от водите на река Дунав, а трима военнослужещи бяха спасени в последния момент, съобщава Медиафакс, цитирана от БТА.

Инцидентът станал в района на град Кълъраш, където войниците трябвало да прекосят ръкав от делтата на Дунав с бронетранспортьор амфибия. Учението предвиждало симулация на подобен инцидент с падане на бронетранспортьора във водата и спасяване на войниците, но в хода му бронираната машина наистина била отнесена от силните течения и останала на дъното на реката.

Учението Saber Guardian 2017, което е най-мащабното в региона, се провежда на територията на Румъния, Унгария и България в периода 11-20 юли и се ръководи от командването на сухопътните сили на САЩ в Европа. В маневрите участват 25 000 военни от 22 съюзнически и партньорски държави, както и над 2000 технически средства.


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
1
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
До Сърбоман

ТАЗИ "СЛАВНА" СРЪБСКА АРМИЯ ЕДИНСТВЕНИТЕ УСПЕХИ,КОИТО ГИ ИМА Е СРЕЩУ ЖЕНИ ,ДЕЦА И СТАРЦИ !!!! АЛБАНЦИТЕ ТАКЪВ ВИ ГО ВКАРАХА,ЧЕ КАТО СЕ НАДУПВАТЕ СЕ ОГЛЕЖДАТЕ НАБЛИЗО ДА НЯМА АЛБАНЕЦ !!!
49
1
 
0
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 3 години
До Анонимен

ТИ СЕРИОЗНО ЛИ СИ ВЯРВАШ,ЧЕ ТУРСКАТА АРМИЯ НЯМА ВОЕНЕН ОПИТ !!! ПИТАЙ ГЪРЦИТЕ ЗА 1974 ГОДИНА, ПИТАЙ ИРАКСКИТЕ И СИРИЙСКИТЕ УПРАВНИЦИ !!! в МОМЕНТА ТУРСКАТА АРМИЯ Е В СЕВЕРЕН ИРАК И СЕВЕРНА СИРИЯ !!! И КАКЪВ ВОЕНЕН ОПИТ ИМАТ АМЕРИКАНЦИТЕ СЛЕД КАТО ТАЛИБАНИТЕ В АФГАНИСТАН ГИ ЛОВУВАТ КАТО ЖИВОТНИ !!!!! ТУРСКАТА АРМИЯ МАКАР И ОСАКАТЕНА СЛЕД ОПИТА ЗА ПРЕВРАТ ИЗВЪРШИ ОПЕРАЦИИ В СИРИЯ И ИРАК И ИМА ПО-ГОЛЯМА БОЕГОТОВНОСТ ОТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЧЛЕНОВЕ НА ПАКТА !!!
48
0
 
1
 
! Отговори
ИСТОРИК преди 3 години
До Сърбоман

СЪРБИН НО ГОВОРИ БЪЛГАРСКИ !!!
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работилата по текста, правиш ли разлика между танк и БТР? Това на снимката се нарича танк. Аман от некадърници!
46
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 3 години
До Анонимен 48
Пантер за твое сведение са хеликоптерите на бреговата охрана и Морско търсене и спасяване на десетки страни по света. Това са ЕЖЕДНЕВНИ МИСИИ. ПО ВСЯКО и ВСЯКАКВО ВРЕМЕ.
За съжаление с нашия хеликоптер се случи катастрофа.
45
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 3 години
До Анонимен 43
Ано Умни
Плаващите БТР/БМП/БМД в СССР/РФ Армия и не само там са създадени със следното изискване - форсиране на водна преграда без подготовка
1. Пример Руските войски са в Румъния и ще щурмуват България. Целия пехотен контингент се прехвърля на нашия бряг за 5 мин на 50км фронт
2. Пример САЩ войски са в БГ ще щурмуват Румъния. Трябва и със сигурност под обстрел да се създадат или понтони мостове или понтонни фериботи и с тях да се прехвърля бойна техника ВЪПРОС ЗА КОЛКО ВРЕМЕ?
44
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХЕЛИКОПТЕРЪТ ПАНТЕР, КОЙТО ПАДНА, Е ЕДНА ЗАПАДНА БРАКМА.
43
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сърбоман само дето сърбин в София не влезе НО ние ДВА ПЪТИ в Белгратд )
42
5
 
17
 
! Отговори
НАТО преди 3 години
Национална Американска Терористична Организация.....Повече коментари са излишни.
41
21
 
5
 
! Отговори
Сърбоман преди 3 години
Управлява ви пожарникар защото сте татари и не сте на нивото на СЪРБИЯ. Вие сте придатък на ЕС и на нАТО. Влязохте в НАТО от страх от СЪРБИЯ защото сръбската армия може да влезе в София за седмици. :)) Машините ви потъват в Дунав аахахаха Сърбия > България!
40
16
 
6
 
! Отговори
АНТИ БСП преди 3 години
До Анти ГЕРБ в русия загинаха 8 при тяхното у4ение тук трима мокри ама живи АКО съдим по това ще и накъсат шошоните на раша от бой )))
39
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
водата завлякла руски БТР 1 а хибридните ватенки се радват но то си е нормално само военен т-ъ-п-а-к като руснака може да реши да прави плуващи БТР не стига 4е са страшно уязвими на сушата та дай да ги наврем и у водата та да са ептен-- Нищо 4удно 4е всяка война русия губи пове4е хора от врага си
38
9
 
12
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 3 години
Посмях се от сърце на статията и новината. И в същото време за пореден път разбрах защо ни управлява пожарникар. Ама много пейзани в тази държава бе. Амфибията руска ли е, някакви сърби се споменават, което няма никаква връзка със статията. Простите хора не могат да разберат, че техниката колкото и да е съвършена/без значение чие производство е/, оставена в ръцете на глупаци е куп желязо. Тези щели да се издавят в мирно време, но иначе се точат да бият Русия. Голям смях. Майтап Уили.
37
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Татарите смазаха русия за нула време та едно го-вн-о на картата тип сърбия да им се отвара ))))
36
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сърбоман има една истина САМО с-м-ъ-р-т сърбина от простотия спасява аре бегай 4е с-в-и-н-е-т-е пардон сънародниците ти нещо кви4ат
35
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сърбоман, преди да се изказваш прочети малко история за да разбереш кой е ял бой и то корав.
34
16
 
4
 
! Отговори
Сърбоман преди 3 години
И още една болезнена истина: българите са смесица между славяни и татари. Западна България е СЪРБИЯ! :))))
33
17
 
5
 
! Отговори
Сърбоман преди 3 години
До Анонимен

Доста бой сте яли от СЪРБИЯ така че нямате право да говорите. Не сте на нивото на Сърбите. Нито имате историята на Сърбия, нито успехите й, нито военната й мощ. Косово и Македония са Сръбски. Сърбия > България!
32
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МИ ХУБАВА НОВИНА. ЖЕЛЯЗОТО НА ДЪНОТО.

КАТО ОНОВА ХЕЛИКОПТЕРЧЕ - ЗАПАДЕН БОК-ЛУК, ДЕТО ПАДНА В ЧЕРНО МОРИ.
31
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лепнете една снимка на БТР 1 да знаят хората какъв руски бо-кл-ук го е завлякла водата що сте изтипосали това оръдие