Ципрас: Гърция ще се оттегли от спасителните програми!

Премиерът на съседката ни смята, че това ще стане догодина
Обновена: 27 юли 2017 09:48 | 27 юли 2017 09:23,
32
Ципрас: Гърция ще се оттегли от спасителните програми!
Снимка: Reuters

Изявленията на премиера Алексис Ципрас за телевизия Алфа, че "до една година Гърция ще се оттегли от спасителните програми", днес е тема на залпов огън от страна на опозицията.

"Ципрас надмина и себе си с този рецитал, изпълнен с наглост и лъжи, за да прикрие неспособността и провала си", така главната опозиционна партия Нова демокрация коментира изразената от премиера убеденост, че Гърция ще скъса със спасителните програми догодина, пише в. "Прото тема".

За какъв край на меморандумите /кредитните споразумения/ говори Ципрас, пита от своя страна другата опозиционна партия ПАСОК от страниците на изданието.

Проевропейската Потами /Реката/ определя думите на Ципрас като "коктейл" от лъжи и "контрабандна търговия с надежди".

Комунистическата партия смята, че "премиерският оптимизъм се руши от самата сурова реалност".

В редакционен коментар в. "Катимерини" отбелязва, че достъпът на Гърция до пазарите е позитивно събитие, но подчертава, че пазарите все още нямат пълно доверие на страната. Сега Гърция ще получи нови заеми, защото е под строг надзор, който не позволява на управляващите в Атина да правят каквото си искат...Гърция се нуждае от реформи и от уважение към институциите, за да може да излезе от интензивното отделение на меморандумите и на пазарите, посочва вестникът.

От своя страна, в. "Нафтемборики" цитира в заглавие извинението на Ципрас, че "институциите, а не неговото правителство са тези, които налагат на Гърция сегашните високи данъци".

"Идват тези, които ни налагат данъците и ни казват намалете ги", посочил премиерът, като оспорил оценките на МВФ за това, че те изобщо не били реални. Той дал да се разбере, че с излизането на Гърция на пазарите се откривал широк път за страната, но пояснил, че "все пак е необходима сдържаност".

На челна страница изданието отделя място и на продължаващите реакции в германския печат по повод излизането на Гърция на капиталовите пазари чрез успешното пускане на нови облигации. В. "Ханделблат" твърди, че "Гърция все още е много далеч от нормалното завръщане на пазарите", а в. "Велт" смята, че с този ход Гърция "отново ще бори с нови дългове натрупаните досега дългове".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
4
 
! Отговори
дон преди 6 години
Тия пръдливи гъеци до един са убедени ,че струват нещо.Ако не бяха стотиците милиарди от запада,заплатите им щеше да са по-ниски от българските.Миналия месец пак ги СПАСИХА с 60 млрд,до нова година всичко ще е из.срано.Не знам война ли има там,че ги спасяват.Те са ос.рали пътеките така ,че за другите да няма
17
3
 
13
 
! Отговори
Почиващ преди 6 години
Само незнам защо намсвате почиващите в Гърция.... Може да са измамна нация, може да крадат, да лъжат....може да не издават касови бележки, и т.н....но факт е едно. Плажната им ивица не е толкова пренаселена като лрието при нас. Няма опасност по време на почивката да се разболееш от стомашно чревни вируси като при нас... И не те гледат *** алчни мутри накриво. А тука, нито касова бележка дават, *** гледат, как да те оберат, а мутрите как да те измамят. Та ние сме даже по-зле от тях
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НаблюдателКОГО ЛЪЖЕШ ТИ БЕ!!!!! НАЛИ ИМА ГООГЛЕ24.06.2016 г. Великобритания внася 11 млрд. лири нетен членски внос в европейския бюджет.--------------------------------В ПЪТИ ПОЛУЧАВА ПОВЕЧЕ !!! А АКО БРОИМ И ПРИХОДИТЕ ОТ ТОВА, ЧЕ ПОЛЗВАТ БЕЗМИТНАТА ЗОНА КОЙ ЗНАЕ РЕАЛНО КОЛКО ТОЧНО ПОЛУЧАВАТ!!!--------------МОЖЕ ДА ИЗЛЪЖЕШ САМО ТЕЗИ КОИТО НЯМАТ ГООГЛЕ !!!
15
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕДНА ЖЕНА НА ОКОЛО 60 СИ ГОВОРЕШЕ СЪС ПРИЯТЕЛКАТА СИ НА ЕДНА АВТОБУСНА СПИРКА В СОФИЯ И КАЗА , ЧЕ ГЪРЦИТЕ МИРИШАТ МНОГО НЕПРИЯТНО!!!! НИЩО ЧУДНО КОРЕНИТЕ ИМ ДА СА ОТ ИНДИЯ!АЗ НЕ СЪМ БИЛ В ГЪРЦИЯ И СЕ РАДВАМ, ЧЕ НЕ СЪМ БИЛ ТАМ В ИНДИОГЪРЦИЯ ДА СЕ УВОНЯ!
14
10
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
До Анонимен 13Великобритания внася в ЕС около 30 млрд паунда, а в нея под формата на субсидии и европрограми се връщат около 20 млрд. Това беше най-силният коз на евроскептиците. Придържай се към фактите, а не си ги измисляй!
13
2
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Гледам снимката - този Ципрас на нея няма нищо общо с ухиления комунист преди две години - узрял е и е осъзнал, че морето не е до колене и че комунизмът и анархизмът са глyпaцитe.
12
2
 
21
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
До АнонименНе са сто , а СТО И ОСЕМДЕСЕТ опростените милиарди на гърците .В сравнение с гърците -380 милиарда дълг вт.ч. 180 опростени ,нашите комунисти с техния дълг от 12-13 милиарда изглеждат като невинни пеленачета.
11
9
 
11
 
! Отговори
румен преди 6 години
Може да се оттегли само ако закрие Гърция като държава.
10
4
 
18
 
! Отговори
аз преди 6 години
Гърция може да е на прага на пропаста, но благодарение на такива като Ципрас ще направи решителната крачка напред.
9
7
 
18
 
! Отговори
Сафридис преди 6 години
Няма спасителна програма за неспасяемото, но Ципурата обещава, а народът му по-*** и от риба и му верва. Древногръцка трагикомедия
8
5
 
23
 
! Отговори
Ко?Не! преди 6 години
А гърците и тази година продължават да не издават касови бележки. Ни в хотела, ни по таверните. Драскат по едни хвърчащи листи... изобщо, някой като е научен да не си плаща, трудна работа да го отучиш.
7
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100 МИЛИАРДА ИМ ОПРОСТИХА И ПАК КАЗАХА НЕЕЕЕЕЕЕЕ ДА СИ ПЛАЩАТ ВЪНШНИТЕ ЗАЕМИ!!!ОЩЕ ОТ ДРЕВНОСТТА ГЪРЦИТЕ СА ИЗВЕСТНИ КАТО ИЗМАМНИЦИ И ТАКИВА НА КОИТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИМА НИКАКВО ДОВЕРИЕ ПРЕДАТЕЛИ!ДОРИ ИНДИЙСКОТО НАСЕЛЕНИЕ НЕ Е КВАЛИФИЦИРАНО КАТО ТОЛКОВА ИЗМАМНО И ПРЕДАТЕЛСКО КОЛКОТО ГРЪЦКОТО!
6
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЪРЦИТЕ КАЗАХА: НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ НА ТОВА ДА СИ ПЛАЩАТ ВЪНШНИТЕ ЗАЕМИ И ТО ОПРОСТЕНИ СЪС 100 МИЛИОНА!!!ЦЕЛИЯ ЖИЗНЕН СТАНДАРТ НА ГЪРЦИТЕ Е НА БАЗАТА НА ЗАЕМИ ВЗЕТИ ОТ ДРУГИ !!НЯМА ПО-НАГЛА И ИЗМАМНА НАЦИЯ ОТ ГЪРЦКАТА!!! НЕ СЛУЧАЙНО ИМ ВИКАТ ИНДИОГЪРЦИЯ ! МИРИШАТ И ИМАТ ТЕН ТОЧНО КАТО ТЕЯ ОТ ИНДИЯ!
5
6
 
19
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Нагъл лъжец е Ципрас, но умен лъжец засега. Забравя, че някога все пак ще дойде Видовден.Накрая ще свърши в пълна забрава и презрение на гръцкото население. Ще се накраде обаче достатъчно.
4
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЪРЦИТЕ СА НАЙ ИЗМАМНАТА НАЦИЯ НА СВЕТА!!! ВСЕКИ КОЙТО ХОДИ В ИНДИОГЪРЦИЯ НА ПОЧИВКА Е ЧОВЕШКА *** И СИ ГО ЗНАЕ!
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се оттегли, но първо да вземе парите.
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя отдавна не знае на кой свят е какво трябва да.прави .За какво им е на гърците и те самите не са наясно . И да го няма на премиерския пост , и да го има - все тая!
1
3
 
14
 
! Отговори
True преди 6 години
Tova e naj-noviq vic!