7 г. невинен в гръцки затвор... Иво Богданов стъпи на българска земя

Всяка вечер си казвах, че ще изляза, обяви развълнуваният мъж
31 юли 2017 07:00, Златко Желев
25
7 г. невинен в гръцки затвор... Иво Богданов стъпи на българска земя
Иво Богданов прегръща семейството си на българска земя. Снимка: "Монитор"

След 7 години невинен в гръцки затвор и присъда за убийство, която се оказа несправедлива и без основание българинът Иво Богданов стъпи на българска земя тази вечер.

Мъжът бе оправдан от гръцкия Върховен съд след намесата на президента Румен Радев, който при посещението си в южната ни съседка е поставил въпроса пред гръцкия си колега.

Богданов бе зад решетките по обвинение, че е убил полският гражданин Ричард Ханускиевич и е извършил още въоръжен грабеж. Случаят обаче започнал да се разплита през декември 2016 година, когато полякът починал от естествена смърт в гръцка болница.

Тогава станало ясно, че Богданов е осъден при наличието на жива жертва. Въпреки това той продължаваше да стои в гръцкия затвор, но след намесата на президента Румен Радев и на български дипломати на 19 юли тази година бе носрочено дело във Върховния съд за формалното оневиняване на Богданов.

Той бе екстрадирен от Гърция и пристигна на Летище Софя с редовен полет от Атина в 20 часа наше време.

Съпругата му Снежана и двете им деца – момче и момиче го чакаха на аеорогарата. С насълзени очи жената разказа пред "Монитор", че мъжът е бил натопен в извършване на престъплението, докато бил на гурбет в Гърция.

"Всяка вечер си повтарях, че ще изляза, но не вярвах, че ще стане в близките години, Работех в Гърция, като бояджия. Познавах поляка, той също беше бояджия. Обичаше да пие. След намесата на нашите власти вече съм на свобода, но битката продължава, защото обвинението за грабеж остава. Не съм виждал Монтана от години. Сигурно е по-красива. Сега ще се радвам на семейството ми", разказа минути след стъпването си на българска земя развълнуванията Иво Богданов.
 


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Mali преди 1 година
Няма невинни в затвора.Това коаето пишете са пълти измислици !!!
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
AIDE,AIDE CAK PAK NEVINEN?
18
1
 
3
 
! Отговори
ПотрЪбител преди 1 година
Покъртителна е тъъппотията на някои от коментиращите. Защо Радев се е намесил? Защото човек е лежал в затвора без вина. Друг пък пише на маййммуница, че не го интересува и Иво да си бил седял вкъщи. Неещщастници жалки сте вие. Пийте си рИкийката и си правете селфи със стиснати джуки!
17
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
MENE TAZI NOVINA NE ME INTERESUVA,DA SI BE V KASHTI SEDYAL,CUDO NE BI VIDYAL.
16
5
 
19
 
! Отговори
гонзо преди 1 година
Просто нямам думи. Чудовищно. Нека всички, които реват за смъртно наказание, се замислят, ако това се случи на тях или на техни близки.
15
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как са го осъдили без да има жертва !? Нали трябва да има труп,за да се повдигне обвинение за убииство.
Найстина е било голяма постановка.
14
2
 
64
 
! Отговори
Пипи преди 1 година
Да е жив и здрав човека! |Сега да наеме адвокати и да осъди гърчолята поне за 5 млн. евро, по 1 млн за година в затвора и два от тях за благотворителност.
13
9
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъжът бе оправдан от гръцкия Върховен съд след намесата на президента Румен Радев, който при посещението си в южната ни съседка е поставил въпроса пред гръцкия си колега
-------------------------------------------
Браво на президента Радев! А защо мекотелото Плевнелиев и пъпеша Боко са мълчали като женски полови органи през тия 7 години???
12
4
 
47
 
! Отговори
невинен преди 1 година
Щом е невинен, къде са му трите милиона марки обезщетение от гърчолята?
11
49
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре в гръцки затвор, вместо в концлагер България.
10
24
 
6
 
! Отговори
2+2 преди 1 година
До ХА-ХА-ХА !
Иди в Русия -там всичко е справедливо и няма евроатлантизъм .Само дето си отстрелват депутатите и журналистите като зайци.
9
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки ден - само някакви простотии.
8
5
 
38
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 1 година
Така наречената "правова държава" всъщност е едно евроатлантическо недоносче.
Този случай категорично доказва това.
Сега кой ще върне изгубените години на този човек ?!
Разбира се съдията и прокурора, които са го тикнати невинен в затвора не носят никаква персонална наказателна отговорност.
И смятате това за справедливо и демократично ?!
7
0
 
1
 
! Отговори
Елена преди 1 година
До аз:
Е,ако идваш да пропагандираш съдебната си реформата(видя се,че е как е),изобщо не е намеса нали?!Нали не очакваш да е не е завоалирано?А,че съм трол,едва ли?Други аргументи имаш ли?
6
3
 
5
 
! Отговори
аз преди 1 година
Чудя се, откъде намират такива титани на мисълта, като троловете тук? Какво общо има съдебната система с избора на изтребители или къде видяха намеса на Кьовеши? Смях, как външно трябвало да изкара някой от затвора. Намесата на външно е ограничена до изискване за спазване на правата на задържан.
5
0
 
34
 
! Отговори
Бдинец преди 1 година
До 4 Как къде са били външните ни министри и посланици, нали трябва да изпълняват приоритетите зададени им от техните покровители от Запада, явно защитата на българските граждани в чужбина не е са от тези приоритети. Между впрочем, дали не може да осъди външното министерство за неглижиране на случая?
4
2
 
17
 
! Отговори
Eлена преди 1 година
До аз:
Да,да,"нямало държава на света,която да допуска чуждо влияние в съдебната система"!А Кьовеши за какво беше тук,при нашите ***?А американският посланик,който ни "напомни" да избираме самолети съгласувани с НАТО(Да знам,че сме в НАТО и имаме задължения,но на каква цена?)
3
41
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма невинен българин. Ако не е осъден, не е защото е невинен, а защото не са могли да намерят доказателства.
2
65
 
7
 
! Отговори
аз преди 1 година
Поредното осиране на рАДЕВ. Няма държава на света, която да допуска чуждо влияние в съдебната си система.
1
4
 
70
 
! Отговори
Калина преди 1 година
Хайде, хетъри! Няма ли да поплюете пак по президента, че се меси в непрезидентски неща? А аз да попитам 7 години къде е бил външният ни министър, посланикът ни, дипломацията ни?