Конфекция, накити... Руснаците не харчат у нас, а в Турция

Напливът на туристи съживил не само курортите, но и търговията
13 авг 2017 21:35, Петя Славова
40
Конфекция, накити... Руснаците не харчат у нас, а в Турция
Снимка: архив, Булфото

Турските курорти това лято гъмжат от руски граждани. Руска реч се лее по улиците, в заведенията. След близо две години отсъствие, заради кризата със сваления руски самолет /поради която миналият туристически сезон на Турция бе мъртъв/, руските туристи отново се изкачиха на първо място по брой на чужденците в Турция през този сезон.

Преди началото на активния туристически сезон Турция отмени едностранно наложените преди това визи за гражданите на Руската федерация, което улеснява пътуванията на руските туристи, пише БТА.

По данни на турското министерство на туризма през месец юни на тази година 763 727 руски туристи са посетили Турция, което е около 100 000 повече в сравнение със същия период на 2015 г.

Напливът на руските туристи съживи не само курортите, но и търговията.По данни на турската агенция Tax free Global Blue през месец юли т. г. руските туристи са похарчили суми с 403 процента повече в сравнение със същия период на 2015 г.

По около 1400 турски лири харчи отделен руски турист за стоки в Турция. Конфекция, часовници, накити, очила, козметика са стоките, които руснаците купуват най-много в Турция. Закупената конфекция възлиза на 2 245 792 турски лири.

По направени разходи по време на почивка в Турция, след туристите от Руската федерация се нареждат китайските туристи, а след тях - туристите от Кувейт, Ирак и Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: туризъмТурцияруснаци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
8
 
! Отговори
Türk преди 6 години
Evala
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все чакаме туристите "да ни оправят", турците поне правят Беко, Меко и даже коли и самолети, а ний само кабелите на колите, седалките и внасяме чесън и марули от Китай. Тук и цяла Русия и Европа да дойде, ще има ръст само на туристите и спад на печалбите, поради нам си кви причини а НАП ще измисля нови и нови мерки
7
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чакайте, нещо не разбирам, от 3-4 години знаем, че руснаците са много зле, гладни, боси, голи, ...санкции...а те виж ги ти, по курортите, че и харчели пари...кво става?
6
13
 
9
 
! Отговори
Христо преди 6 години
Ама много ***, поръчкова статия, рекламираща турското море. За руснаците няма по- добра дестинация от България. Само трябва да се понапънем малко и да им предложим това, което те търсят. Бил съм в Турция ол инклузив в Бодрум и Анталия и знам за какво говоря.
5
12
 
23
 
! Отговори
До Мишо преди 6 години
Мишее, ако беше ***, можеше и да не попаднеш в тази щастлива извадка от 700 000 души, които представляват по-малко от 1% от сто и петдесет милионното население на Раша, и най- вероятно щеше да си пиеш самагона и да си гниеш в някоя сибирска деревня !
4
26
 
21
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Аз ако бях руснак дори нямаше да стъпя в България, пък камо ли да си харча парите тук.
3
7
 
24
 
! Отговори
Ванката преди 6 години
Над 700 000 туристи закупили конфекция за около 2,2 млн. лири, което е към 3-4 лири на човек. Голяма търговия, голямо нещо! Нулите ли бъркате, сметките ли... !?
2
11
 
25
 
! Отговори
РЕИС-лидер 1954 г. преди 6 години
Евала на Ердоган! Вече събира плодовете на труда си!
1
3
 
40
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Турците реват че в Бг е пълно с туристи.Ние ревем че в Тр е пълно.Балканска мелодрама.Рев му е майката