Некоронованият крал на проституцията на Балканите – убит за отмъщение

Дилавер Бойку продал 3 000 жени, цената – 1000 – 5000 евро
Обновена: 16 авг 2017 11:23 | 16 авг 2017 11:00, Елка Василева
88
Некоронованият крал на проституцията на Балканите – убит за отмъщение
Снимка: архив, Reuters

58-годишният Дилавер Бойку, известен като Леку – некоронованият крал на проституцията на Балканите, беше застрелян в македонския град Струга. Бойку, за когото се смята, че е участвал в продажбата на 3 000 жени, е бил убит заради кръвно отмъщение, подготвяно от две години, пишат местните медии.

Според mkd.mk Бойку е бил застрелян преди два дни като отмъщение за убийство, извършено от неговия баща и брат през 2015 г.

От 1979 г. срещу Бойку има 17 дела за сводничество. За първи път е арестуван през февруари 2003 г. в неговия хотел "Берн" близо до Струга за трафик на хора. Тогава той беше осъден на 6 месеца затвор.

През юни същата година той избяга от затвора. В момент, когато бил с охрана, но без белезници, чакайки да бъде прехвърлен в затвора в Охрид, Бойку блъснал стражарите и избягал към съседна улица, където го очаквал черен автомобил.

Бойку беше задържан две седмици по-късно в Черна гора, докато се подготвял да избяга в Бразилия. След като беше върнат в Македония, той беше осъден на 3 години и 8 месеца затвор за посредничество при проституция. След излизането си от затвора Бойку се бил заел със законна дейност, главно в областта на туризма и хотелиерството.

Порталът CDM пише, че Бойку е започнал "кариерата" си като строителен работник в Швейцария. След като се върнал в Македония, той построил барове – имал по един в почти всеки по-голям град. Казвал, че няма от какво да се притеснява, тъй като в баровете му не се работи на черно, "всички жени имат редовни документи и разрешителни за работа, никой за нищо не ги насилва".

Дилавер Бойку е контролирал двете главни направления за трафик на жени – единият от България, а другият – от Албания. И двата канала са стигали до родното му село Велеща край Струга, смятано за мястото с най-много проститутки в Македония. Казват, че във всеки един момент имал 200-250 жени, готови за продажба.

Бойку е арестуван, след като е било разкрито, че в баровете му работят двайсетина момичета от Молдова, Румъния и Украйна без документи, които живеели в ужасяващи условия. Той е можел да продаде момичетата, които работят в баровете му, когато поиска. Македонските медии припомнят думите му, че "проституцията е в природата на жените, с които работи", а той само "им помага и се опитва да ги насочи да намерят спасение".

Казват, че Бойку живеел с три "истински" жени, имал много любовници, а останалите "робини" продавал на цена от 1 000 до 5 000 евро.

Американското ФБР и Интерпол са разследвали Дилавер Бойку и "дейността" му, която той ръководел от село Велеща, в което до 2006 г. са провеждани "аукциони" на момичета, отвличани или чрез измама довеждани от Балканите и държавите от бившия СССР.

Бойку беше застрелян на препълнения плаж "Аква блу" в Струга, който той е държал под концесия, с няколко куршума в главата, пише сръбският "Блиц". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
един *** по малко.
28
3
 
35
 
! Отговори
Веригата преди 6 години
И ние си имаме един Бойку, дето ако имаше държава, щеше да търка наровете с още една торба мръсни престъпници, ама нейсе.
27
0
 
21
 
! Отговори
чъки преди 6 години
Някои се пенсионират,други ги пенсионират.
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Илядил човечеца, ама нейсе - съдбата казала "Дотук!".
25
2
 
48
 
! Отговори
Като гледам снимката преди 6 години
мисля си, че този гащник нито е имал възможност да "построи барове" в "почти всеки по-голям град", нито да развие такава проститутска мрежа. Най-вероятно е бил подставеното лице, чрез което определени среди са печелили не милиони, а милиарди. Защото основната печалба в този бизнес идва не от еднократната продажба на жрицата, а от нейните ежедневни заработки.Този *** е от категорията на някои наши спортистчета, набедени за мафиотски босове.Използват ги за параван, после - отстрел.
24
25
 
10
 
! Отговори
Факт преди 6 години
"проституцията е в природата на жените...."Нямаше как да го каже по-точно.
23
48
 
7
 
! Отговори
Дон Вассилис Теодоро преди 6 години
АЛБАНЦИТЕ СА ХУБАВИ ХОРА, РАБОТЯТ МИ НА НИВАТА..А БИЛГАРИТЕ - СА МЪРЗЕЛИВИ, НЕКАДЪРНИ И ПРОСТИ.,ЗАТОВА КАРАМ АЛБАНЦИТЕ ДА ГИ БИЯТ ЗДРАВО ВСЕКА СУТРИН .
22
3
 
36
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Далавер Бойко хахах
21
2
 
34
 
! Отговори
Няма страшно ! преди 6 години
У нашенско , хората с подобни занимания ( трафик , каналджийство , контрабанда и т.н.) са в парламента , правителството , по службите....Ние като съвестни и отговорни граждани на републиката се грижим за тях , осигурили сме им и плащаме за охрана , транспорт , дрехи , храна , подслон :))) и всико това не е от вчера или от миналия месец , при нас е утвърдена трация и продължава няколко десетилетия.Няма да се плашите у нас няма да ги преследват , няма да ги съдят още по-малко да ги гърмят.
20
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нашия Бойку кога?!
19
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Американското ФБР и Интерпол са разследвали Дилавер Бойку"ами, разследвали.събирали са му такса спокойствие само.
18
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
т.е съден 2 пъти, бягал, крил, крал и си е бил на свобода??гадна работа с тези мафии ама хубаво че някой е свършил това за което нито една държава не може да направи - гръмнали го и сме се отървали от него.К'во ще го съдят и ще му дават условни присъди...
17
6
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
македония и останалите територии около нея нямат място в ес това е свьрталищена наркотици проституция тероризьм европа прави фатална грешка като ги натисказа нато и ес в злобата си кьм русия допускат бандитски формирования в европа
16
3
 
24
 
! Отговори
сдфвсд преди 6 години
Далавер Бойку,адашко тоз ве..............
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той нашия Бойко още при соца беше направил кариера и имаеш власт, защот тогава не крадеше?
14
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При Тодор Живков стреляха по границата и не можехме да бегаме на запад, а сега при демокрацията и ЕС българките свободно работят *** на запад.
13
8
 
36
 
! Отговори
Дедо Ванго преди 6 години
И ние си имаме Далавер Бойко. Некоронованият крал на магистралното строителство. И него ще го гръмнат.
12
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ние си имаме Соджук Бойку.
11
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойку ...??? това име ми напомня нещо познато
10
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има си хас да не е Бойку.Ами той направо си е готов за управляващ в БГ - Бойку Далаверата.