Сръбските дипломати от днес се връщат в Скопие

Външните министри на Македония и Сърбия се срещат в петък
24 авг 2017 10:15, Елка Василева
7
Сръбските дипломати от днес се връщат в Скопие
Снимка: Reuters

Сръбските дипломати от днес ще започнат да се връщат в посолството в Скопие, а сръбският външен министър Ивица Дачич и македонският му колега Никола Димитров ще се срещнат в петък в Ниш, за да започнат решаването на откритите въпроси с цел развитие на приятелските отношения между двете държави и двата народа, пише сръбският "Блиц".

Още по темата

Сръбското външно министерство съобщи след проведения разговор по телефона между Дичич и Димитров вчера, че персоналът на сръбското посолство започва да се връща в Скопие от днес, а връщането на сръбския посланик ще стане на 31 август.

След като се завърне в Македония, сръбският посланик ще поиска среща с македонския премиер Зоран Заев още на 1 септември.

Президентът на Сърбия Александър Вучич и македонският премиер Зоран Заев разговаряха вчера по телефона и договориха принципите на бъдещото сътрудничество след разгарянето на дипломатическо-политическата криза между двете страни, израз на която беше даден чрез изтегляне на персонала на посолството на Сърбия в Белград за консултации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Ха преди 6 години
Цирсаджии
3
1
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Очаквайте нови простотии от решетниковите!
2
0
 
10
 
! Отговори
я, па Я преди 6 години
Сърби я Сърбия, сърбия. още не са осъзнали, че имат още една автономна област която напира за отделяне. Много трябва да внимават да не стане така, че границата им с Унгария да мине по средата на Белград, по Дунав, а тази с БГ на 50 км. на север от Ниш, по р. Морава.
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дачич в обърканото си бърборене по сръбски маниер каза една голяма лъжа:"Само ние от съседите на Македония нямаме териториални претенции към нея." Добре би било той да уточни какви териториални претенции има България към Македония!