Младич за Вучич: Само той може да спаси сръбския народ!

Подсъдимият в Хага очаква Вучич да съхрани Република Сръбска
30 авг 2017 12:00, Елка Василева
8
Младич за Вучич: Само той може да спаси сръбския народ!
Ратко Младич. Снимка: архив, Reuters

Обвиняемият пред Трибунала в Хага Ратко Младич е изпратил от затвора в Схевенинген няколко писма до президента на Сърбия Александър Вучич, пише сръбският вестник „Ало!“.

В писмата Младич отправя съвети за това как Вучич да издигне авторитета на сърбите по света, но също и от кого особено да се пази.

Генералът се обръща към Вучич като към единствения политик, на когото има доверие, че може да спаси сръбския народ и да развива сръбската държава.

Бившият главнокомандващ армията на Република Сръбска пише по-специално за съдбата на сърбите на запад на Дрина, тоест в границите на Босна и Херцеговина, част от която е Република Сръбска.

„Уважаеми президенте, трябва да използвате своето влияние да съхраните Република Сръбска, която е трън в окото на властимащите на запад. Народът защити Република Сръбска по време на войната, но все повече се страхувам, че алчните политици ще я продадат и унищожат по време на мира. Затова имате историческата възможност да съхраните това, което сръбският народ на запад от Дрина е създал и да му осигурите мир и напредък“, пише Младич в едно от писмата, в които дава на Вучич подробни съвети какво и как да прави за запазването на Република Сръбска.

Младич дава съвети на Вучич и как днес чрез миролюбива политика да осигури по-добро отношение към Сърбия и сръбския народ по света.

От килията той пише и за „голямата неправда“ спрямо всички, които са се борили за сръбските интереси по време на войната, особено от страна на западните сили.

Западът беше и си остава тъмница за сръбския народ, пише Младич.

Изданието посочва, че Александър Вучич внимателно бил прочел всяко от писмата и подробно ги бил анализирал.

„Ало“ пише още, че здравословното състояние на подсъдимия в Хага Ратко Младич е много тежко. Неговият син Дарко Младич заяви, че баща му се бори за живота си в Хага, а Трибуналът съзнателно оставя той да умре в килията.

„Той е болен, но никой не предприема нищо. Страхувам се за него и за неговия живот“, каза Дарко Младич. Той обаче обясни, че баща му понася стоически всичко и не се оплаква.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До редникглупaко, припомни ми какво се случи през 1885та ? кой ни нападна и по чия заповед !!! така че изчезни в сърбия и не се връщай
8
1
 
1
 
! Отговори
Петър преди 6 години
Осъден за геноцид и избиване на хиляди цивилни, говори за..."миролюбие". Хахаха, лицемерието на тези сърби е безкрайно, но по учудващото е че дори попадат в новините. Този човек, срам за човешкия род, безславно да си гние в затвора и проститежур налисти да си кълчат мисловната дейност с по смислени неща от писания за един сръбски мерзавец.
7
4
 
0
 
! Отговори
редник преди 6 години
до Питагор 5 На раменете си телевизор ли носиш ? Или просто работата ти го изисква ?
6
6
 
3
 
! Отговори
редник преди 6 години
Сърбите са ни братя , руснаците братовчеди ! Който говори против тях , говори против нас и налива вода в мелницата на англосаксонците !
5
2
 
4
 
! Отговори
Питагор преди 6 години
Този човек не е ли престъпник? Извършил престъпления срещу човечеството, геноцид?От него трябва да се учим на отношения между хората и народите? Светът върви накриво, а журналята цвилят в екстаз, че някакъв *** казал нещо на някого...
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Младич вече стана на Старич, Вучич скоро ще стане на Овчиц, а србете вече втори век се чешат погазо, щото там ги сърби неудържимо.
3
4
 
3
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Защо и от кого -един народ трябва да бъде спасяван в 2017 обиколка около Слънцето -след "Христо" ??? Мръсната -подла -експлоататорска *** на еврейския капитализъм- в момента / концентрирана в САЩ -чрез долара/ ще бъде СМАЗАНА ! Като генетически код милиардерите и ,така наречените богаташи, са под един процент от хората произвеждащи благата / "Принадената стойност" /?!Засега децета на "бедните" ги охраняват ,защитават по -"ТЕХНИТЕ ЗАКОНИ"!!! НО ЧЕЛОВЕЧЕСТВОТО ПОУМНЯВА!!! МЛАДИТЕ ИСКАТ ДРУГО!!!!!
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия сороси не спряха да пишат глупости.
1
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забелязвате ли как всеки, който е с Русия очаква, някой да го спасява?