Сърбия няма да влиза в НАТО, развива собствената си армия

Вучич: Сърбия няма да бъде повече боксова круша!
5 сеп 2017 11:15, Елка Василева
125
Сърбия няма да влиза в НАТО, развива собствената си армия
Александър Вучич. Снимка: архив, Reuters

Сърбия сама ще взима решения, няма да влиза в нито един военен съюз и иска да развива своята армия, заяви президентът на Сърбия Александър Вучич.

Той заяви, че не само ще бъдат повишени заплатите в армията и полицията, но и ще се излезе с програма за построяване на жилища, така че войниците и полицаите по-лесно да решават жилищния си въпрос.

Вучич посочи, че е заявил в централата на НАТО, че Сърбия няма да бъде член на този военен съюз, както и че генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг проявява разбиране за това.

"Йенс разбира Сърбия. Никой не ни бута към НАТО", каза сръбският президент.

"Ние имаме добри отношения с Македония, с македонския народ и нямам нищо против политиката на Македония", заяви още сръбският президент, цитиран от "Вечерне новости". Той заяви, че уважава македонския премиер Зоран Заев, но го интересува политиката спрямо Сърбия и "за нас е важно каква ще бъде тяхната позиция по повод на ЮНЕСКО, по повод на някои други въпроси, важни за Сърбия", каза Вучич.

"Ще градим реципрочни, искрени и добри отношения с Македония, но няма да бъдем повече боксова круша за когото и да е, а ние и ръка да не вдигнем", заяви Вучич.

Президентът на Сърбия заяви също така, че е поканил американския президент Доналд Тръмп да посети Сърбия и отново ще го покани.

"Ако някога е имало шанс да доведем някой американски президент в Белград, смятам, че това сега е шансът ни. Както и смятам, че ще доведем и руския президент в нашата страна", каза Вучич.

Говорейки за Тръмп, Вучич каза, че никога не се възползвал от възможността да го нападне, защото уважава смелостта му, тъй като е трудно да се издържи "патологията, която разпространяват Си Ен Ен и другите" в Америка.

"Това е трудно. Какво и да направят, за всичко са виновни... Но Тръмп направи революция – че народът е по-важен от всички "селебрити", че е възможно до победиш и когато се вдигнат Мерил Стрийп, Леброн Джеймс... Гражданите им заявиха – не ме интересувате, става дума за мен, искам някой, който се грижи за обикновения човек. Тук Тръмп имаше страшна смелост и енергия. Шапка долу, майсторе. А дали ще има сили да постигне нещо, това е друг въпрос", каза Вучич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 49Магистралата от Нищ до Белград е стара, вярно но ти тръгни от Белград към Нови Сад и Суботица. , която е нова и е без грешка!
46
7
 
12
 
! Отговори
Striker преди 6 години
Червените кхмери пак се изказват неграмотни. Каква православна държава е Мужикистан бе, кауни!? 100 години комунизъм, сега 20 години комунизъм, ама на хипофизното КГБ-ейско джудже, хахаха! Акъла ви е колкото да дойдете "на София" без да ви сгази трамвая...:)
45
8
 
17
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До магистралиПо зле от наще магистрали нема и в Африка!Само олигоф.ен може да ни хвали магистралите!
44
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за първи път видях югославия през 80 г,ниш беше един жизнен град,пътят минаваше през белград видях блок с много много климатици това го няма и сега у нас.и никак не е малка сърбия по територия . белград е един много красив град. успех на братският сръбски народ
43
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***. щели да си развиват сами армията, то армията им е абсолютно посмешище
42
5
 
11
 
! Отговори
магистрали преди 6 години
Ако някой мисли, че нашите магистрали са зле, да мине по магистралата Ниш - Белград. Старичка е доста и има сериозна нужда от ремонт. А това, че е предвидена за ниски скорости едва ли някога ще го оправят.
41
2
 
0
 
! Отговори
i'm преди 6 години
До АнонименЕстествено, че седи той...
40
13
 
14
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Умна постъпка. Вече колко години България е член на НАТО и резултата е, че останахме без армия и без въоръжение.
39
7
 
15
 
! Отговори
xax преди 6 години
От богата Югославия остана една разпокъсана и бедна Сърбия. Доколкото знам Вучич е доста по-голям популист от Бойко.
38
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Относно пътищата им. - и старите и новостроящите се са супер!
37
14
 
10
 
! Отговори
Охранителят-София преди 6 години
Браво! Шапка свалям!
36
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На гол г-з - чифте пищови !! Това лято бях близо до казармите в Нови Сад - сградите не са ремонтирани сигурно от Втората световна . Военната им болница - и тя на същото положение ! Уважавам сърбите , имат хъс но дали зад това.решение не стои малкия от Кремъл??
35
18
 
14
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До АнонименБатее оня ден минах през Сърбия строят пътища та пушек се вдига и пътищата им наравно с хърватските словенските френските и италианските.И то те дори не са в ЕС.Ние сме от 10 години в ЕС да не говорим че преди това имахме предприсъединителни програми и сме никъде.Един тротоар нямаме камо ли път!
34
6
 
9
 
! Отговори
редник преди 6 години
до 32 Който ти отнеме оръжието ти мисли доброто само ако си слабоумен ! И така съюзници ли са ни САЩ и загрижени ли са за сигурността ни ?
33
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
югославия беше голяма работа за първи път я видях 80 г,ниш -един много жизнен град.поътя минаваше през белград тогава видях жилищен блок с много,много климатици което у нас го няма и сега. и никак не са малки по територия.успех на братсият сръбски народ
32
11
 
11
 
! Отговори
Striker преди 6 години
Имаше една френска песен: "А Париии, нана, нана нанана..." Та и сърбете така. Ама те са свикнали на опукване. В момента, в който минат изцяло под крилото на Кремлин и НАТО пак ще ги опраска:)
31
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако всички влезнат в НАТО, няма да има смисъл вече от него. Трябва да има и врагове на НАТО, които да бомбардираме.
30
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Иван ПешевВсеки ден благодаря на визионера Соломон Паси, че успя да вкара България в цивилизования свят, въпреки такива у/трепки като теб.
29
10
 
19
 
! Отговори
Ala_Bala преди 6 години
Как да влязат в НАТО и да славят тези, които ги ги бомбардираха за през 90 години. Браво Вучич!
28
19
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Както винаги сърбите по-умни от нас !