Сърбия въведе е-контрол на скоростта по магистралите си

Предвидени са солени глоби, дори лишаване от свобода
5 сеп 2017 15:00, Елка Василева
25
Сърбия въведе е-контрол на скоростта по магистралите си
Снимка: архив, Reuters

В Сърбия от 01 септември 2017 г. започна прилагането на електронен контрол на средната скорост на МПС, движещи се по автомагистралите в страната, съобщиха от външното ни министерство.

За целта устройствата, отбелязващи часа на преминаване през пунктовете за заплащане на магистралните такси, са синхронизирани.

Ако при преминаването между два пункта средната скорост на МПС е надвишила максимално допустимите 120 км/ч, служители на пътна полиция налагат глоби на място.

Глобите имат следните парични измерения:

121 – 140 км/ч – 3000 динара;

141 – 160 км/ч – 5000 динара;

161 – 181 км/ч – 6000 – 20 000 динара;

181 – 200 км/ч – 15 000 – 30 000 динара;

201+   - 100 000 – 120 000 динара, включително и лишаване от свобода за срок от 15 дни.

Освен парични глоби се налагат и наказания лишаване от право на управление на МПС за различен период от време.

При превишаване на средната скорост същата ще се изписва на касовата бележка, която се получава при заплащане на магистралните такси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Хари преди 6 години
До бай ганьорегистрацията не е по талон а по номер на автомобил - ти кога го направи това - след 1.09 ли? Стига глупости, много добре си снимат камерите и се вижда ясно кой е автомобила, камери има на всяка отбивка за влизане/излизане от магистралата. Винаги може да се излъже всяка система но не това е целта - спри си в аварийната и ако те хванат там да си почиваш оше по-лошо
22
2
 
0
 
! Отговори
бай ганьо преди 6 години
квинтата е следната : взех си талона на пункта в магистралата, и тъй като карам редовно около 140-170 км по магистралата, за да нямам главоболия и проблеми, като пристигнах на следващият пункт където се пла6та магистралата като по чудо "бях загубил " талона... обясних 4е не знам не мога да си намеря, явно като съм спрял някъде из бензиностанции ми е паднал талона... и си платих 3 евра по вече от нормалната такса за магистралата, и всичко беше Ок ;)поздрав
21
1
 
0
 
! Отговори
do 14 преди 6 години
Щом е с Audi RS6 може! Ако говорим за зеляндурите с БМВ, там вече само глоби и късане на книжки!
20
2
 
5
 
! Отговори
Нещо не разбрах преди 6 години
А лятото като се наредят ф.е.с.о.в.е.т.е на опашка на тол таксите и се чака с часове, как ще засичат тази средна скорост? Трябва да сложат камерите поне 10 км. преди бариерата. Да не говорим че ордите спят по паркингите, и там трябват камери.
19
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 6 години
3000 динара са 50 кинта - за 20км отгоре - питайте гугъл - не е трудно
18
2
 
5
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
3000 динара обърнато в дюлеви ракии и плескавици колко е?
17
0
 
5
 
! Отговори
ХАХА преди 6 години
И мога да потвърдя, че тези камери за средна скорост имат голям ефект, стига да работят де, в Англия специално при наличие на подобни камери никой не смее да кара с над позволената скорост.
16
0
 
11
 
! Отговори
Krom преди 6 години
А, и да, дали са добри или лоши сръбските мерки ... не зная, но при всички положения са по добри от нашето нищопраене по въпроса. Едно нещо със сигурност ще решат - гнусното поведение на турските гастърбайтери по нашите магистрали. А и доста от родните джигити биха обезсърчили.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората са го направили така ,че да не може да се спира, това трасе дето се мери средната скорост да няма бензиностанции и места за спиране, а в аварийната е забранено
14
1
 
5
 
! Отговори
ХАХА преди 6 години
До АнонименКамерите за средна скорост се слагат на отсечки, където няма къде да спреш, например между влизане и излизане от магистрала. Т.е ако имаш бензиностанция, ще имаш една камера на входа , и една на изхода на бензиностанцията.
13
1
 
11
 
! Отговори
Krom преди 6 години
А *** продължава да се "бори" с насилието по пътищата като както пчелите се борят срещу меда. Ето, вчера да речем лошо гледащ не повече от 20 годишен брадясал г.ъз с Audi RS6 на около 20 години с пернишки кюнци въртя гуми и се вовира седемнадесет пъти покрай мен около Южния парк. Отцепи поне 2 червени светофара, като на единия се опита да ме прескочи. Рязко съжалих, че все ме мързи да сложа видео регистратор. Та, хайде и ние да въведем мерки, вместо да имитираме активности за тези джигити, а?
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** може да си кара както си поиска само в Бългатия, само тук си остана оазис на беззаконието. Познато ми е това, лато излезем в чужбина ставаме най-примерните водачи. Аз си спомнях как се оглеждах в едно гръцко село като гърмян заек. Да не би някой да ме е заснел, че влязох в селото с превишена скорост. Имаше неработеща сигналозация за пешеходна пътека и аз гледам ли гледам да не е камера, че глобите в Гърция са повече от солени. Като пътуваме в група винаги има някой който плаши за глобите.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ли ми се струва, че разстоянието между два такива пункта няма да е повече от половин час при скорост 120 км/час?! По принцип при всяка отбивка на магистралата може да има такива пунктове, както за излизащите от магистралата, така и за тези които продължават по магистралата, вкл. и влизащите в тази точка.
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До някъде е тъпотия . Защото се мери спрямо времето. Т.е. мога да си карам с 150 км/ч да спра да пусна една вода на бенза за 10 мин и средната ми ще стане 80 км примерно.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В нашата ТОЛ система това удобство няма как да не се въведе.Бензиностанциите ще вдигнат рязко оборота.Няма да има спад на катастрофите.
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И спираш на ОМВ за един час да си починеш и хоп паднала средната скоростКойто не е чел баснята как костенурката надбягала заека, кара с 200 и после пие кафе на бензиностанцията и се нерви че пенсионера с трабанта го е настигнал.
7
2
 
18
 
! Отговори
golqm pras преди 6 години
Ние пък сме единствените от едната страна правим магистрала а от другата почваме ремонт на новата магистрала която не издържа и една година супер е нали ;)
6
1
 
13
 
! Отговори
3M преди 6 години
До тато: Да, те много отдавна направих магистралите, но занемариха поддръжката. НА много места дясната лента е с коловози от тежките камиони. А ако говориш за "модерни" магистрали трябва да отидеш малко по-назапад. И последното НЕ ОБИЖДАЙ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. Той надживя всичките си поробители!
5
13
 
28
 
! Отговори
тато преди 6 години
Сърбите без ЕС си направиха магистралите и то какви, модерни, а нашия *** само краде и обещава на тъпия БГ народ.
4
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Говори се за средна скорост: ако от пункт А до пункт Б да кажем 100км си направил СРЕДНА скорост над 120, то значи няма момент дори в който да си карал по нормално => на много места си карал с превишена скорост, къде със 180 и къде със 100 е твой проблем.Подкрепям, това е начина онези светкащите на къси дълги да намалеят.