Сърбите пуснаха 30 км. участък от магистралата до Пирот

Очаква се строежът да бъде приключен до края на годината
16 сеп 2017 17:17,
40
Сърбите пуснаха 30 км. участък от магистралата до Пирот
Снимка: архив Bulphoto

Тази сутрин беше пусната първата отсечка от магистралата от българо-сръбската граница до Ниш, в участъка Пирот-Димитровград.

Тя е дълга около 30 км., а цялата магистрала от Ниш до Калотина, която в момента се довършва, е дълга близо 70 км.

Очаква се до края на годината строежът на магистралата по коридор №10 да бъде завършен, съобщи Bulgaria ON AIR.

В същото време строежът на магистралата от София до сръбската граница все още не е започнал.

За модернизацията на тесния участък между "Калотина" и Драгоман едва преди 3 дни беше обявена обществена поръчка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
мунчо преди 6 години
Пичове,магистралата сега е последна грижа на фона на последната златна възможност да си върнем изконните български земи,/западните покрайнини/ Бойко Тиквата умира от страх от тази мисъл да не би да си развали рахатлъка.
35
0
 
2
 
! Отговори
Пич преди 6 години
До ???Не разбрахте ли,че асфалта не се яде?Нали това бе "опорната точка".Сега ревете,че се бавят.Ами без пари не става.Не,че за 40%от отпуснатите пари няма слухове къде отиват.То и парите за тунела,където падна лампа и уби жена всичките пари бяха усвоени при "тройната",но НИТО ЕДНА КРУШКА не бе подменена.Околовръстното на София,дефилето Кресна,Ботевград-Мездра и Бяла-Русе едва ли има спор,че са най-належащи.Иначе Сърбия има изгода да дръпне трафика през нейните магистрали.Платени са.Ще бързат.
34
1
 
2
 
! Отговори
Кукловодът преди 6 години
Магистаралата там се строи доста бързо и наиситна скоро ще стане алтернатива на Дунав мост 2 . По-страното е защо Б.Х. не предприема нищо ? Дори не разбирам защо е нужно да се сртоят магистрали , като спокойно може да се правят скоростни пътища от по 2 ленти за да може да е по-лесно . Спокйно може да се пусне таква отсечка между Ботевград до Видин , та дори и през прохода до мездра може да се остави на първо време така пътя . Но не те искат да крадат пари . Това е истината
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе нз какво и как го правят, ама решили са, направили са 30км. Ние тази година само ще говорим как догодина ще правим нещо. Догодина същото ще направим.Ако Европа не бяха дали пари нямаше да имаме и Тракия, друг е въпроса че пак ние си я плащаме чрез таксите, ама инъче нямаше да я има.
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Строят я със заем, с надеждата да върнат трафика, който се пренасочи към Дунав-мост 2.Трябва да сме пълни дива нета да построим нашия участък.Така е добре, нека се набутат със заем и после да останат с пръст ***.А гастарбайтерите са ми последна грижа, ако щат да спят по пунктовете, тяхна си работа.
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мислите ли, че е т*по да правим магистрала, за да се облажват сърбите?Ние нямаме интерес от трафик през Калотина.Освен това тяхната магистрала я прави Трейс.
30
1
 
11
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Няма помощи от ЕС, няма от никъде ! Строят си хората, а ние гледаме как всяка пратия краде от където докопа....
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само да ви светна ,че българска фирма я строй, изпълнителя е бг фирма...
28
2
 
5
 
! Отговори
Тиквата от Банкя преди 6 години
Ех,ако можех и от там да открадна нещо.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, от фес кво може да очакваш, гледа интереса на султана, а раята кучета я яли.
26
9
 
13
 
! Отговори
??? преди 6 години
Вие не разбрахте ли, че в България до Калотина няма да се строи магистрала, даже и скоростен път няма да има, а ще си остане най-обикновен път?! Така ще бъде докато управлява ГЕРБ. При следващите не е ясно, може и нещо да направят.
25
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сига остава и македонците да направат магистралата преди нас и какво става. Хората си строят без европейски пари, качествено и със сигурност с много по малко крадене.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До24За теб знаем, ти си брат с мюмюните, но никой не те пита.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВЕК ситуацията ми напомня филма.. имало едно време на запад. но там строяха железница..
22
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен13 Сърбите никога не са ни били братя.Но,магистралите са необходими за всички.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един българин21 Тунели има построени и в готовата част на магистралата,но остават още няколко,както и мостове над непристъпната месност ,в клисурата до българската граница,които ще са готови до май 2018.
20
3
 
15
 
! Отговори
ВЕК преди 6 години
До ФактЩе се откраднат, но по друг начин!!! Батко и братко знаят къде ще се разширява в бъдеще, купуват земята на безценица и после искат милиони за нея!!! И само лаете, че асфалт не ядете, а после ревете, че нямаме пътища!!!
19
2
 
19
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Това, че сърбите щели да довършат цялата магистрала до Ниш до края на годината просто не е вярно. Научете се да пишете верни новини, а не "фейк нюз".Както самият Вучич каза, а има и обявени обществени поръчки от сръбската компания "Коридори Србиjе", магистралата ще бъде готова до края на 2017 година с изключение на един участък с тунели, от Банцарево до Црвена Река, който ще стане готов през май догодина. Това е истината, такива са фактите.
18
11
 
25
 
! Отговори
:):) преди 6 години
в бивша Югославия отделните републики се мразеха но магистрали по между си пистроиха. Ние сме си ефна република но от омраза на софиянци към Варна морската столица, Хемус ще влезе в Гинес по строеж. Ще надмине китайската стена :)
17
3
 
33
 
! Отговори
Идея преди 6 години
А защо Бойко не въведе такса тол за Ислямската миграция, която неколкократно на година минава през България рушейки всичко по пътя си и убивайки Българи - по време на Рамазани и сатанинския им празник на зверства, издевателства и мъчения над животните -Курбан Байрям (за който 'празник' и ПЕТА, и Зелените, и Веганите си траят, за да не ги помисли някой за "ислямофоби") питам аз