Тирана: Няма българско малцинство в Албания!

Правителството готви закон, в който то не е включено
Обновена: 4 окт 2017 13:33 | 27 сеп 2017 12:52, Елка Василева
52
Тирана: Няма българско малцинство в Албания!
Дитмир Бушати. Снимка: архив, Reuters

С проектозакон за защита на малцинствата в Албания, изготвен от правителството, Тирана признава като малцинства македонците, гърците, власите, черногорците, сърбите, бошняците и египтяните /в Македония така наричат ромите/.

В проектозакона не съществува българско малцинство в Албания, което беше приветствано от македонското малцинство в Албания, пише Макфакс. Агенцията посочва, че сдруженията на македонците в тази страна „постоянно са реагирали на определени явления, подтиквани от определи групи, че в части на Албания живее и българско малцинство, с твърдения, че в Албания няма българско малцинство“.

Албанският външен министър Дитмир Бушати, който представи проектозакона пред парламентарни комисии, заяви, че съгласно препоръките на ЕС Албания ще приеме този важен закон за регулиране правата на малцинствата. Приемането на този закон от албанския парламент е един от приоритетните, поискани от ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е най-старата държава на Балканите-от 7век, след Византия, докато Сърбия стана такава през 13-то столетие, а Македония едва в 1992 година.Българската държава се е простирала върху земи на днешна Албания, Сърбия/дори Белград е бил в пределите на българската държава/, а Македония е била българска област.Всики може сам да се досети има ли българско малцинство в Албания.България няма да подкрепи Албания за членство в ЕС.
17
1
 
1
 
! Отговори
Дсе преди 6 години
До 18 - "Kulturno-prosvetno društvo Bugara iz Župe Bugarski Muhamedani" - ако ще.
16
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно, те и макетата много зяпаха, но накрая видяха че ще видят ЕС и НАТО през крив макарон. Ще дойде време и ще се появи набързо малцинството и куп други неща, които днес уж ги няма. Дотогава България е длъжна да постави въпроса и да не допуска без да е решен Албания да влезе в ЕС.
15
6
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Голям праз.Признаването на малцинства обикновено е на принципа на реципрочност разбира се ако не става дума за големи групи.Албанците признават малцинствени групи на тези които са признали и албански малцинства.
14
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво българско малцинство в Албания?! Ако случайно все още има някой объркан македонец да се мисли че е българин му набийте канчето и му спретнете един "възродителен процес"! Дори българите у бугарашко са объркани македонци.
13
3
 
35
 
! Отговори
Nivea преди 6 години
Нама малцинство - има проблем между България и Албания и няма ЕС!
12
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вземете българските паспорти на албанци, които се пишат българи тогава..
11
7
 
22
 
! Отговори
Ха ха ха преди 6 години
Кво толкова, ще викнат Боко в американското посолство за да му дадат отново договор за приятелство и дружба и той ще отиде този път в Тирана с фанфари да го подпише.Друго ме притеснява, ще секне далаверата на патриотарите да продават документи за български произход.До тук гугъла казва, че патриотарите от тази далавера са намазали над 28 милиона евро.
10
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българско малцинство има само в БГ, но и то вече е на изчезване.
9
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво толкова скачета. Малцинствата в Албания са две - гръцко и македонско.Българи е имало в Албания само в болния мозък на Врабевски, който чрез Фондацията си краде пари от Бюджета, които си делят с Шибидар.
8
2
 
44
 
! Отговори
ии преди 6 години
И албания ни гъбаркат вече.
7
7
 
33
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Споко скоро ще има у нас, след мащбните турски инвестиции.. Под егидата на герб данс и ес. В рамките на ес България преминава под фактическо турско управление, гледайте как се првзема държава без бой
6
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И албанците започнаха да си правят гаргара с нас, но като имаме политици мekoтeли от клас главoнoги ... е съвсем в реда на нещата!
5
5
 
25
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
нема и албания в ЕС , ше дават арматурата на бункерите за вторични и готово. докато свърши. после - с козите.
4
7
 
30
 
! Отговори
ми да преди 6 години
Такова малцинство има само тук и скоро и то ще свърши.
3
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готова е за членка на ЕС.
2
13
 
30
 
! Отговори
Антимакедонец преди 6 години
Смрт за македонците и измислената им държавица
1
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами няма де кой брои държава дето се управлява от женски полови органи