Тирана: Няма българско малцинство в Албания!

Правителството готви закон, в който то не е включено
Обновена: 4 окт 2017 13:33 | 27 сеп 2017 12:52, Елка Василева
52
Тирана: Няма българско малцинство в Албания!
Дитмир Бушати. Снимка: архив, Reuters

С проектозакон за защита на малцинствата в Албания, изготвен от правителството, Тирана признава като малцинства македонците, гърците, власите, черногорците, сърбите, бошняците и египтяните /в Македония така наричат ромите/.

В проектозакона не съществува българско малцинство в Албания, което беше приветствано от македонското малцинство в Албания, пише Макфакс. Агенцията посочва, че сдруженията на македонците в тази страна „постоянно са реагирали на определени явления, подтиквани от определи групи, че в части на Албания живее и българско малцинство, с твърдения, че в Албания няма българско малцинство“.

Албанският външен министър Дитмир Бушати, който представи проектозакона пред парламентарни комисии, заяви, че съгласно препоръките на ЕС Албания ще приеме този важен закон за регулиране правата на малцинствата. Приемането на този закон от албанския парламент е един от приоритетните, поискани от ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много им се иска на някои хора да се скараме с Албания, а българите в Сърбия и Македония да ги забравим.
37
2
 
12
 
! Отговори
Вери Сори преди 6 години
Скоро и в България няма да има такова.
36
9
 
3
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
Ако има българско малцинство там, то само трябва да се самоопредели като такова, а не някой отвън да дрънка глупости. Гледайте да си оправим малцинството в Цариброд и Босилеград и Струмица, а не да гоним някакви невъзможни химери.
35
1
 
18
 
! Отговори
А преди 6 години
Румънци и унгарци направо заплашиха Украйна за нарушаване на правата на техните сънародници , а нашите *** попитаха Микола- дегенерата, преименувал се от Никола, на Микола и клекнаха. Сега Албания ни сервира същото неуважение. Нашите послучковци пак ще блеят за европейска интеграция и североатлантически ценности...Ние не се самоуважаваме като държава, искаме други да ни уважават.
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ФАЛШИВА НОВИНА!!!!Разбира се разпространена от МАКФАКС и нашите веднага юруш на маслините НЕ Е ИСТИНА ТОВА!
33
6
 
0
 
! Отговори
... преди 6 години
До Дочо Гочев...онова нещо - за миене
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Н А Г Л Е Ц И !!!
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МОЖЕ ДА ПОЧАКАТ ДОСТА ЗА ВЛИЗАНЕ В ЕВРОСЪЮЗА
30
4
 
10
 
! Отговори
Да преди 6 години
Под *** в началото да се чете сeдepаcтите - американски ***.
29
3
 
12
 
! Отговори
Да преди 6 години
А *** признаха Косово, не дадоха въздушен коридор на Русия, дори не дадоха коридор за внос на украински танкове и вертолети, закупени от македонската армия в борбата й срещу албанските терористи. После подкрепиха албанската платформа за Македония и американската пионка Заев. И накрая к** ... Така става като не се действа принципно и не се подкрепя православния свят, накрая всички ни го вкарват.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В албания има българи от 1000 години. Точка
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи,са ги записали как македонци от времето на Енвер Ходжа привърженик на Сталин и по него време като в СССР са ги записвали македонци без питане независимо как там са попаднали-изселници,преселници,даже до Средна Азия където някак си се заселили,и по него време след 1936 год. годините на преследвания,никой след туй не е променил това презаписване,интересно толкова промени-куп промени направили,а това не променили,никой друг не посмял,всички след туй се ослушвали,инак на война ги пращат първи.
26
6
 
10
 
! Отговори
паспорт бг преди 6 години
и Албания не ще в ЕС
25
2
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
бьлгария блокира приема на албания в ес и се приключва с този вьпрос албанияи турция не са демократични територии и нямат място в ес
24
5
 
21
 
! Отговори
да преди 6 години
на който не му харесва в България, да си ходи в дупката Македония :))))
23
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви български малцинства бре, то българска държава няма.
22
7
 
23
 
! Отговори
да преди 6 години
няма македонска нацияникога не е съществувала и за това е и към края си тая измислица
21
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите се страхуват да се идентифицират,като такива.Удбашката пропаганда в Албания е все още жива,както в Македония.Затова България трябва да засили контактите си с тях и да настоява пред недемократичното правителство на Албания,да спазва правата им.Европейското ни председателство е добър шанс това да стане.Никаква подкрепа за Албания,за европейско членство.
20
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това означава,че докато българското правителство спи,сръбското,македонското и гръцкото упражняват натиск и пропаганда върху Албания,за заличаване на българското малцинство там.Въпреки указанията от Брюксел,че междудържавни спорове не бива да влияят на подкрепата за членство в ЕС,България трябва решително да откаже такава на Албания,защото и други страни го правят помежду си.Сэщо да използва председателството си на ЕС,за отстяване правата на българите в Албания.Да засили контактите си с тях.
19
3
 
33
 
! Отговори
панализатор преди 6 години
Сърби , "македонци" ,Украинци и сега Албанци така ни го начукват а ние си мълчим.Тез от външно Министрество само спят. Кога са защитили един български гражданин НИКОГА. сЛАВЕНЦИ хЪРВАТИ И зАПАДНЯЦИ НИ ПРАВЕХА ЛУДИ ПО ГРАНИЦИТЕДържавата мълчеше и си затваряше учите.Миналата седмица бяха Украинците.Днес вече Албанците.Въобще на балканите няма балканска държава която да ни уважава МАЧКАТ НА ВСИЧКИ : СЪРБИ , АЛБАНЦИ , "МАКЕДОНЦИ" , ГЪРЦИ , РУМЪНЦИ И ТУРЦИа държавата спи нищо не прави