Вучич: Ако Косово беше изгубено, нямаше да се боря за него!

Сръбският президент настоява за компромис за Косово
27 сеп 2017 13:07, Елка Василева
18
Вучич: Ако Косово беше изгубено, нямаше да се боря за него!
Александър Вучич. Снимка: архив, Reuters

Реалността не е такава, каквато би ни харесвала, но ако Косово беше изгубено, нямаше да се боря за него. Това заяви президентът на Сърбия Александър Вучич за РТС.

Вучич каза, че Сърбия настоява за компромис, когато става дума за Косово и подчерта, че е важно сърбите да не живеят в миналото, а в бъдещето. Според него замразен конфликт, който се споменава като "възможно решение", не е решение.

"Компромисът е важен, за да живеем в мир, за да живеем в онова, което може да бъде резултат от нашия труд, да живеем в бъдещето, а не в миналото, да не се надпреварваме какво минало сме имали, а да гледаме кой е по-успешен", посочи Вучич и допълни, че няма да се състезава по инат с целия свят.

Сръбският президент заяви, че Косово няма да стане член на ООН, "освен ако ние не бъдем доволни, а ние не можем да бъдем доволни, ако кажат: "Признайте независимо Косово".

В отговор на твърдението на върховния представител на ЕС по външната политика Федерика Могерини, че вече има текст на споразумение с Косово, Вучич каза, че няма формулирано споразумение. "Трябва да разберете, че без Сърбия няма решение. Имаме народ в Косово, около 110 000 души в Косово, трябва да се грижим за тяхната сигурност, за нашата територия, нашето бъдеще, а в такъв случай не можете да стигнете до идеални решения – ще бъдат или нереални, или невъзможни", каза Вучич.

По думите му за Сърбия е важно да се опита да намери решение. "Казах, че имаме малки шансове – между 1% и 3%, казах, че политически ще страдам в борбата за това, но да мога да гарантирам на децата по-добро утре", заяви сръбският президент.

Вучич каза още, че "никой никога не може да гарантира, че в Косово няма да има конфликти".
 


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви ги говори пък този?! :D :D :D
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повече от това не може да е "изгубено"И ПРЕДИ ВСИЧКО Е НАГЛА СРЪБСКА ЛЪЖА ЧЕ КОСОВО Е "ДУШАТА НА СЪРБИЯ"и душата,и гза ви са В ДИНАРСКИТЕ ЧУКАРИ!Те имали 100хиляди сърби А АЛБАНЦИТЕ СА МИЛИОН И СТО ХИЛЯДИ ДРУЖЕ,и като ви даоха земя с 500000 българи добре ви беше а сега плачете!МАЛКО ВИ "ВЗЕХА"!
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те не са сърби, а македонци. В Косово няма сърби.
8
1
 
18
 
! Отговори
Баба Вуна преди 1 година
Интетесно, дали в някакъв момент 'братята' сърби си дават сметка какво са ни причинили със заграбването на териториите ни от Краището и Западните Покрайнини?! Над 4 хиляди кв. км заграбени територии! Когато запитах един сърбин този въпрос, той се насмея доволно сополa му нахален и вика "не, ние не сме ви ги взели, вие сте ни ги дали тези територии"! Хак да им е за Косово, 100% заслужено им е! Да ни върнат окрадените територии и тогава ще получат съчувствие от нас, Българите! Дотогава - НЕ!
7
1
 
13
 
! Отговори
Къро овчаро преди 1 година
А я да га питам дружето Вучик када мисли да врати назад бугарските територии дека ги украдоя 1919 година?! Хвала му льепо, али морам да га питам ово питанье!
6
3
 
12
 
! Отговори
Най най преди 1 година
До коментар номер 1:

Недей да хвърляш обвинения по "американциТЕ" и да ги поставяш под общ знаменател, ТРОЛ нещастен!!!!! А какъв бoклyк долен трябва да си, за да ревеш за Сърбия и сърбите, които най-подмолно са окрали териториите ни и до ден днешен терорят българите там, само защото са Българи! Марш, гюбрe ньедно!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе защо ви пускат интернет в лудниците не мога да разбера...
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 4

То в гугъл мога да ти намеря, където пише, че Земята е плсока...
3
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1

Как пък успявате все да намесите религията там където на никой не му пука за нея... каква война води срещу християнството бре луд
2
8
 
17
 
! Отговори
Пито Гули преди 1 година
Сръбе на връбе, по пет на нож!
1
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шиптърите сa нaй- долните и мръсни престъпници нa светa!
СAЩ рaзцепихa Сърбия,СAЩ водят войнa срещу християнството и нaй- вече сррщу источнопрaвослaвието,те сa сaтaнисти,и з р о д и,дaно цялaтa им държaвa се продъни в Aдa!