Ердоган твърд: Турция вече не се нуждае от членство в ЕС!

Продължаващите от 12 години преговори са изпаднали в застой
2 окт 2017 08:07, Златко Желев
89
Ердоган твърд: Турция вече не се нуждае от членство в ЕС!
Снимка: Reuters

Турция вече не се нуждае от членство в Европейския съюз, но няма да се откаже едностранно от преговорите за присъединяване, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс.

"Ние няма да бъдем страната, която ще се откаже. Казано честно, ние вече не се нуждаем от членство в ЕС", заяви Ердоган.

Продължаващите от 12 години присъединителни преговори на Турция в последно време са изпаднали в застой.

ЕС е силно критичен спрямо действията на Анкара след опита за преврат миналата година, при които бяха задържани десетки хиляди души, в т.ч. учители и журналисти.

"Ако ЕС иска да направи скок напред, има само един начин да стори това. И той е да предостави на Турция членство и да задейства процес на културно и икономическо развитие", каза Ердоган.

Турският президен обяви още, че страната му не може да игнорира заплахите в региона.

По думите му тези заплахи са насочени не само срещу определени държави, включително Ирак, а и срещу самата Турция.

Ердоган изтъкна за пореден път, че в Северен Ирак е бил проведен нелегитимен референдум.

"Защитата на правата на кюрдското население в иракски Ербил не предвижда отказ от отчитането на интересите на арабите в Мосул или тюркмените в Киркук", каза Ердоган.

Държавният глава на Турция коментира и извънредното положение, въведено в Турция след опита за преврат на 15 юли 2016 г.

Той припомни, че решението за въвеждане на извънредното положение е било взето за ефективна борба срещу терористичните организации.

"Досега никой освен терористите и техните помощници не е пострадал от извънредното положение", категоричен бе Ердоган.

(БТА)


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
3
 
! Отговори
бееее преди 1 година
Ердоган "твърд"-сърби,боли,драго ми е....
69
1
 
3
 
! Отговори
тъй тъй преди 1 година
Не ще в европата,ама ако може е съгласен!
68
0
 
5
 
! Отговори
Ха преди 1 година
Вер Аллах този да си намери майстора.Аман от него
67
1
 
0
 
! Отговори
mmmmmmmmmmmm преди 1 година
kakvo tvurd0 3aglavie
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от 50 точки, изпълнили 5, но от едната се отметнали.
вече не искат, но не се отказват да искат, ако ЕС иска.
65
2
 
5
 
! Отговори
Член на ЕС преди 1 година
До 67 българин

България като член на ЕС какво спечели?
Отговор: голям чЛен.
64
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбирам, че искрен и личен враг на България не може да понесе, че България се развива и много хора вече живеят добре.
...
Свали розовите очилца Гюро. Тогава може да видиш как дядо ти Сюлейман с магаренцето ти праща линейка от Анадола защото добре живеещите и развиващи се още не са се развили до там, че се налага той да им я праща.
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Smej

преди 11 минути
И защо турчин да не яде свинско и да не пие алкохол. Да не сте в 14 век?
----------------------------------------------
Научи културата и религията и след това пиши какво е Турчин..Атаиста си е атаист всички времена
62
11
 
5
 
! Отговори
Smej преди 1 година
И защо турчин да не яде свинско и да не пие алкохол. Да не сте в 14 век?
61
8
 
8
 
! Отговори
българин преди 1 година
Парадоксалното е че турците са едни патриоти само докато стане въпрос за паспортна служба, където са българи защото сме в ЕС и докато си вземат европейския паспорт за да пътуват по света понрже с анадолски паспорт не ги снимат дажр в Независим Кюрдистан.С пенсиите в НОИ същата работа.Трябва да им се отнеме бг гражданството да видим,колко ще им олекне патриотизма в джамахирията в която ги е превърнал Ердохан
60
7
 
9
 
! Отговори
... преди 1 година
Значи тоя ердоганя сега вече има и пръчка срещу него! А именно референдума за независима Кюрдска държава! Сега когато над 25% от населението на държавата ти са Кюрди и когато почваш да риташ срещу досегашните си съюзници и почваш да се съюзяваш с досегашните си врагове и нестига това ми си мислиш, че държавата ти е Китай на европа епа ердогане, ко мислиш, че ше стане!? Башка искаш не само това ми и да присъединш и територии от комшиите си! Еми да ти кажа има голем шанс да ти го турят с отскок!
59
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Bg turchin

преди 26 минути

Ей не пиши от името на всички бг турци! Аз не подкрепям тоя параноични диктатор!
----------------------------------------------------
Аз се съмнявам че си Турчин!
Паранояк и глупав си, Турчин за теб означава да пие алкохол и да яде свинско без страх от Аллах..Ти си Турчин друг път
58
13
 
8
 
! Отговори
винету касабян преди 1 година
Турция даже географски не принадлежи към Европа, само 3% от площта им е в Европа, до Босфора, по-голямата част е в Азия, да не говорим че и религията им е опасност за Европа, такава каквато я познаваме и искаме да бъде-така че да си членува в Азиатски или Мюсюлмански съюз, Европа си е за европейците-толкоз!
57
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Helleborus евреите си го получават винаги ще живеят във война и никога няма да имат държава която е сигурно тяхна. Сега като САЩ вече е втора цедка още повече ще плащат. На този свят всеки народ си получава заслуженото. Ние сме бедни но с сравнително лека съдба защото винаги сме били милостиви
56
9
 
3
 
! Отговори
smej преди 1 година
Разбирам, че искрен и личен враг на България не може да понесе, че България се развива и много хора вече живеят добре. Все едно дядо Сюлейман от Анадола с магаренцето е цъфнал та вързал. Да, много българи живеят добре. И да - ние сме в ЕС, а Турция не е.
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парадоксално ама и членките на ЕС не искат вече да има ЕС а кандидатки като Сърбия и Македония сигурно под натиск само се правят че искат ЕС. Мъртво родено е ЕС явно
54
0
 
3
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
А най-голямото лицемерие е, че нашите либерални доктрини тръгват, произтичат от хора, които са най-големите националисти в собствените си държави. Т.е., те разграждат нашите държави, но капсулират своите. Евреите, които са в основата на либералните движения, не преподават това в Израел, нито мюсюлманите в Турция или Саудитска Арабия. Евреите още ходят с черните си костюмчета и бомбета и масури и преподават национализъм на верска основа в Израел. Затова нямат право да "отварят" нашето общество!
53
0
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Писано е, че дом, разделен против себе си, не може да устои. Така никоя конституция не може да сплоти хора, които мислят и гледат различно на своето предназначение. Няма как да живеят под един покрив двама, от които единият раздава себе си в грижа, а другият консумира грижата, но гледа на първия като на слуга и подчинен, както прави исляма да гледат хората. Затова кръговете са нужни, те са въпрос на човешки права, самата база на човешките права е точно тази, правото на обединение с близки до теб
52
0
 
1
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Вкарването на външни елементи в тези кръгове, които без да спазват обществения договор, да се ползват от придобитото е все едно да крадеш от семейството си, за да даваш на комшиите. Такива неща не могат да бъдат узаконени и ръцете на хората извивани. Благотворителността е лична и доброволна, а не държавна политика на ограбване интереса на собствения си народ. И под обществен договор имам предвид не само правила за труд, но и култура, т.е., наистина обща визия за живота в кръга и ценностите.
51
0
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Общочовешките права са свързани не с ангажименти, а с ненамеса. Т.е., всеки народ има право да си ползва полезните изкопаеми за себе си или всеки човек има право на свобода на словото. Ако ти не пречиш на тези неща, значи не нарушаваш правата им. Но никое общество няма ангажимент да инвестира на всяка цена свой ресурс, за да даде същите блага на чужди граждани, като на своите. Защото те са придобити в рамките на обществения договор, където група хора са инвестирали труд и имат право на печалбата