Хиляди българи горят с гръцки пенсии. Защо?

Общо 4780 нашенци взимат добри комшийски пари за старини
2 окт 2017 08:30,
23
Хиляди българи горят с гръцки пенсии. Защо?
Снимка: архив, Булфото

1841 българи не могат да си вземат пенсиите, които са заработили в Гърция, нищо че са плащали осигуровки, обяви социалният министър Бисер Петков.

908 от нашенците чакат комшиите да им потвърдят стажа.

 "Гръцката страна обясни, че това се е получило, защото имали огромен брой напуснали служители в системата, а също и със започналата в началото на годината радикална реформа, която слива всички осигурителни фондове в един", обяви Петков.

933 българи пък са със спрени пенсии в южната ни съседка. Това станало заради закон от 2013 г., който изисквал гражданите от ЕС да имат гръцки осигурителен номер. Той се получавал лично или чрез пълномощник, изисква се и адресна регистрация.

"Отричат да има дискриминация спрямо българите, защото и гърци чакали 2 години за пенсия", каза още Петков.

Общият брой на отпуснатите гръцки пенсии на български граждани е 4780, сочи статистиката на социалното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
0
 
! Отговори
само преди 6 години
До Анонименжалък овчар може да се възхищава на главния овчар бай тошо. Защото само при столетната партия може да се уреди на високопоставена държавна хранилка - мечтата на комуниста и цоциалиста. Пример - фамилия Станишеви. Пенсиите бяха 1-2 долара, а заплатите 3-4 ако ги обърнем в истински пари и по раелния курс, а не този за борците срещу фашизма.
19
5
 
2
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Някои тук се увличат по мечти за социализма, ама ако им върнат опашките за хляб друга песен ще запеят. Да не им напомняме какви бяха пенсиите че ще им се стъжни.
18
5
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До АнонименПлащаха да, но в магазина празно. Ако искаш да идеш в Гърция на почивка не ти дават да обмениш повече от 100$ на уж евтиния курс 1:1. Нали беше силен лева що не даваха хиляди ?Сега поне има всичко в магазините и който е способен може да се уреди. Това дали ще останеш в БГ или ще идеш навън трябва да е собствен избор ! Света е широк. Аз искам примерно да живея в Иран и някой ден ще ида. Никой не ме задължава да стоя тук.
17
5
 
16
 
! Отговори
1 преди 6 години
През втория си мандат,слънцето,всеки ден ни плашеше,да не станем,като Гърция,и сега изведнъж 4789 българи,вземали добра комшийска пенсия,а нали от 01.10.2017г.черкезина балевски ,се хвалеше,че българските пенсионери,ще ликуват,с увеличение от 20лева.
16
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DOKATO OTREPKITE RABOTEHA PO CUGBINA NIE TUK IM PLASHTAHME OSIGURITELNITE VNOSKIНа кой плащаш осигурителните вноски бе па.лячо, аз плащам осигуровки в Германия колкото брутната ти месечна заплата. Част от парите които заработвам влизат в БГ икономиката, без парите на тези като мен ще мизерстваш още повече.
15
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И заплатата ти е малка като ти е скъпо парното. Не съм чул някой да си е спирал парно при великия Тодор Живков и лошите руснаци!
14
5
 
18
 
! Отговори
Явертъуио преди 6 години
Румен тогава може да е имало Белене и един двама несправедливо там, но сега цялата миризлива бг е едно голямо белене
13
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Румен N-13NIKOGA V BALGARIA PO VREME NA NARODNATA VLAST NIKOI NE E PRESLEDVAN I UNIGAVAN.RUMENE KOI TI E NAPALNIL GLAVATA S PODOBNI GLUPOST NE ZNAM, NO ZNAM ,CE PO VREMETO NA DR. TODOR GIVKOV GIVEEHME DOBRE I VSYAKA GODINA BYAHME S BEZPLATNI KARTI NA MORE.;
12
24
 
30
 
! Отговори
9-ти преди 6 години
Толкова хубаво беше при Тошо, че пазеха границата с автомати. Да не избягаме от хубажото.
11
21
 
36
 
! Отговори
ретро отзиви преди 6 години
до 9При Т. Живков най- важното беше, че имаше сигурност за живота , за насъщния, за образование , за работа.Сега за кое може да си спокоен ? Рсбота- където намериш( ако намериш), за образование - пари за такси, я имаш, я не , абе.....минусите сега са твърде много, зс да живее човек нормално.
10
2
 
2
 
! Отговори
Bimbo преди 6 години
Zashtoto sa gьоtaci!
9
18
 
40
 
! Отговори
Румен до 2 преди 6 години
При бай Тошо имаше работа за всички и затова никой не ровеше в кофите за ***. Заплатите бяха малки но всяко семейство имаше жилище, а повечето и вила и кола. Пенсии имаше редовно за всички както и безплатно образование и здравеопазване, а ако се случеше някое престъпление то ставаше тема за разговор за цял месец.
8
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВзимаха при бай Тошо ТКЗСарска пенсия по 36 лв.
7
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Отричат да има дискриминация спрямо българите"- Тя собствената ни държава ни дискриминира, та чуждата няма да го направи. Има дискриминация и още как.
6
35
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NE ZNAM ZASHTO MI CUKATE MINUSI.DOKATO OTREPKITE RABOTEHA PO CUGBINA NIE TUK IM PLASHTAHME OSIGURITELNITE VNOSKI I TE SEGA SE LEKUVAT BEZ PLATNO.ZATOVA KAZVAM,CE TRYABVA DA IMA SOLIDARNOST S OSTANALITE PENSIONERI.VSICKI PENSIONERI TRYABVA DA VZEMAT EDNAKVI PENSII,ZASHTOTO NUGDITE SA EDNAKVI ZA VSICKI.
5
47
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
VSEKI,KOITO VZEMA PENSIA OT CUGBINA TRYABVA DA ZAPLASHTA 50% DANAK SOLIDARNOST S BALGARSKITE PENSIONERI.
4
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е при Балканджиите, докато не изльжат някого просто не мирястват. Като трьгниш от Гьрците Ромьнците че чак до Сьрбите! А спициялно ако става вьпрос за Турците и Сьрбите значи и на снимка! Те са направо уникални по темата абе работи ще платя ве!
3
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По зле ще става
2
25
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен-----------------------------Капитализмът у нас и демокрацията са изградени от долнопробни ***,като урода ви бай Тошо.Затова са уродливи. А в Гърция пенсиите на нашенците не са изгоряли, а ще се забавят. А я си спомни колко бачкатори във "великия' СССР се върнаха с прани ръце,А??
1
36
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е при капитализма и прекрасната демокрация при Бай Тошо всички пенсии и заплати се изплащаха точно на датата си. Да ядат банани и тоалетна хартия като искат и никой не ходеше да слугува на гърците.