Албания: BG малцинство? Това е от проекта за "Велика България"

В дебати в парламента участвали и от Сдружението за българо-албанско приятелство
4 окт 2017 17:45, Елка Василева
130
Албания: BG малцинство? Това е от проекта за "Велика България"
Снимка: архив, Reuters

В албанския парламент се състояха публични дебати по законопроекта за защита на малцинствата, в които участваха външният министър Дитмир Бушати и представители на малцинствата, които с този документ получават официално признаване, предаде агенция МИА.

На дебатите присъстваше и представител на Сдружението за българо-албанско приятелство.

България поиска да бъде признато нейно малцинство в Албания, но против това искане беше не само външният министър Дитмир Бушати, а и македонците, предаде телевизия Топ ченъл от Тирана.

Още по темата

Васил Стерьовски, представител на "Македонския алианс за европейска интеграция", заяви по време на дебатите, че в Албания няма българско малцинство.

По думите му "това е деформация на историята и на истината. В Преспа, Гора, Голо бърдо, където се претендира, че имало българско малцинство, живее само македонски малцинство. Това искане на България е в рамките на нейния проект за "Велика България". Ако се признае българско малцинство, това ще бъде геноцид над македонците", е цитиран да казва Стерьовски.

Министър Бушати каза, че тази глава в този момент е приключена за Албания, пише БТА.

В законопроекта за защита на малцинствата, подготвен от албанското правителство, за малцинства са признати македонците, гърците, власите, черногорците, сърбите, бошняците и египтяните /в Македония така наричат ромите/.


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
5
 
! Отговори
до 96 преди 1 година
До Анонимен

Естествено е тези които искат да откъсват части от България да измислят нации в нея и да ги признават -така измислят шопска , добруджанска , тракийска , помашка , македонска и прочие нации . Това е в интерес на сърби , гърци и руснаци и затова те създават и признават такива малцинства.
98
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България да прекъсне дипломатическите си отношения с Косово и да уведоми Тирана че докато този въпрос не се реши членство на Албания в ЕС няма да бъде подкрепено от България.
97
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има една книга в нета Сръбските жестокости в Македония, има и една брошура от французина Анри Пози, намерете ги. Има и много други материали, разбира се, но това е добро начало
96
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 101 това показва некадърността на политиците, при положение че има толкова данни за геноцида срещу българите в Македония до днес дори
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И това е подсъдно -нали знаеш ?
готви се доклад за говорене с омраза към македонците и как в България се предявява претенции към суверенна държава . Прочети си законите .
94
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония не съществува. Съществува българска провинция с име Македония. Всичко друго е плод на близо 100 години великосръбско промиване на мозъците.
93
3
 
7
 
! Отговори
Jon преди 1 година
Те Албанците нали искат да влязат в ЕС ама ще го видят през крив макарон.
92
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаете ли, ЧЕ
България е тази която е съдена от ЕС по правата на човека
заради непризнаването на македонското малцинство .
9 пъти е съдена . Следва 10 .
91
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Албанците са справедливи хора за това са казали , че няма такива хора .
Наистина няма , просто българите искат македонците в Албания да ги пишат българи
което си е престъпно по всички закони . За това се говори и за геноцид над македонците
от страна на българите . Геноцидът се изразява във асимилиране и непризнаване на правото на самоопределение на всяко човешко същество .
90
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакво БГ малцинство няма в Албания. Единственото БГ малцинство все още е тук в задунайската губерния / румелийския вилает . Но и това няма да е задълго.
Природата е включила прахосмукачката за ***.а .
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки път когато пишеш ( пише БТА) там обаче няма такава Новина , дай линк на БТА
88
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Статията е много манипулативно написана така че да отговаря на бъл интереси .
Истината - там в Албания хората сами се определят като македонци .
Истината - България не признава македонското малцинство и тя е тази която трябва да бъде съдена . Гърция и Албания го признават .
87
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е нужно да се "получи",както казваш,т.е.възстанови ,Средновиковна България,а да се признае малцинството,което иска това ,от управляващите в държавата,в която живее към настоящия момент.Всички държави защитават правата на своите малцинства,ще ги отстяваме и ние,както и българските интереси.
86
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 96 "100 карата" За теб е пояснението,че има исторически доказателства/артефакти...географски карти/,в които се вижда къде е била България и как се е променяла територията й.В земите извън днешна България логично,има българско малцинство.
85
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не точно, има карти на България от 7 век до днес.Може ясно да се види откъде, докъде се е простирала България.Кой казва, че където има бъргари там е била българска земя? Това твърдят за себе си сръбските националшовинисти/"има нас 100 милиона"/, но не и ние.
84
3
 
10
 
! Отговори
българин преди 1 година
България винаги е помагала на Албания, от тук се води преди първата световна война
освободителното им движение, тук са живели, главно в София хора от елита им, а
те сега отричат факт- че има българи в Албания.Преди около 10 години ходи там и ги
описа Костадин Костадинов, тогава от ВМРО, сега оглавяващ партия "Възраждане",
написа Костадин и книга и направи филм за тях, Албания греши-да ги признае.
83
2
 
13
 
! Отговори
100 Карата преди 1 година
Проблемът не е в признаването на Българското малцинство където и да е,проблемът е териториален,и засяга държави дори като Русия например.Ако вземем да правиме карта на Българското население,ще се получи държава недопустима по размери за днешната политическа карта.За любителите на старата история е интересно,защото тези малцинства определят границите на ,,Скромната'' ни държава в реални територии,които България е изгубила след войните по международен договор.
82
1
 
13
 
! Отговори
Ани преди 1 година
Страх ги е от нас. Трябва да развиваме бизнес с хората които се самоопределят като Българи. Всичко Албанско трябва да преминава през тези хора.
81
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента няма европейска страна,която да не е нарушила европейските правила,за да защити себе си-Великобритания,Унгария,Словакия,Чехия,Хърватия,Испания:Каталуния....Време е,България да остоява своите права пред Брюксел и да заеме твърда позиция срещу дължави,които не признават,или не зачитат на дело,правата на българските малцинства.А това са:Сърбия,БЮРМ,Албания,за сега.
80
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е най-старата и най-голямата, държава на Балканите,след Византия,затова има свои малцинства в балканските държави.