Албания: BG малцинство? Това е от проекта за "Велика България"

В дебати в парламента участвали и от Сдружението за българо-албанско приятелство
4 окт 2017 17:45, Елка Василева
130
Албания: BG малцинство? Това е от проекта за "Велика България"
Снимка: архив, Reuters

В албанския парламент се състояха публични дебати по законопроекта за защита на малцинствата, в които участваха външният министър Дитмир Бушати и представители на малцинствата, които с този документ получават официално признаване, предаде агенция МИА.

На дебатите присъстваше и представител на Сдружението за българо-албанско приятелство.

България поиска да бъде признато нейно малцинство в Албания, но против това искане беше не само външният министър Дитмир Бушати, а и македонците, предаде телевизия Топ ченъл от Тирана.

Още по темата

Васил Стерьовски, представител на "Македонския алианс за европейска интеграция", заяви по време на дебатите, че в Албания няма българско малцинство.

По думите му "това е деформация на историята и на истината. В Преспа, Гора, Голо бърдо, където се претендира, че имало българско малцинство, живее само македонски малцинство. Това искане на България е в рамките на нейния проект за "Велика България". Ако се признае българско малцинство, това ще бъде геноцид над македонците", е цитиран да казва Стерьовски.

Министър Бушати каза, че тази глава в този момент е приключена за Албания, пише БТА.

В законопроекта за защита на малцинствата, подготвен от албанското правителство, за малцинства са признати македонците, гърците, власите, черногорците, сърбите, бошняците и египтяните /в Македония така наричат ромите/.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
7
 
! Отговори
Курти преди 6 години
Арнаути, ако някой ми пипне шинела от онзи гвоздей..............Ще страдате. П.С. Зад тази платена статия, пак стърчи руският разбит нос. Видиш ли руснак, избий му зъбите. Албанците знаят какво е български шинел.
54
1
 
19
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Виж ти! Аз лично съм впечатлена...имало било проект "Велика България"! То ако имаше просто "Проект за оцеляване на България", пак щеше да е добре!Иначе не е ли редно самите хора да се самоопределят какви са, а не някой да им казва?
53
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен до 62 преди 6 години
Забрави националните предатели със наведена поза към отвъд океана.Заради такива като вас ставаме малцинство БХК, америка за България, отровено общество, всички тези анти Български организации, ни карат да сме малцинство в собсвената си държава.
52
1
 
15
 
! Отговори
Шикалкавят, но ..... преди 6 години
Не е нужно да се прави проект за Велика България. Проектира се нещо, което тепърва ще бъде създавано.А Велика България е исторически факт. Имало е такава край Волга, имало е и на Балканите. Това, че някой изопачава реални факти, не може да промени историята.
51
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави са албанците ако имат пред вид, че в BG българите са малцинство в сравнение с останалите - русофили, роми и турци.
50
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави са албанците ако имат пред вид, че в BG българите са малцинство в сравнение с останалите - русофили, *** и турци.
49
3
 
17
 
! Отговори
PD преди 6 години
Не може да крадеш от бедния, защото няма какво.Затуй крадат история от Българската. Нищо, нека си мечтаят, че ще станат богати. Няма! Ще си останат вечно недоволни, в желанието, си да ги признават за велики. А там където е текло, пак ще тече.И в новото време Светлите/Бели ари/ора/хора, пак ще си покажат величието. Още малко, ще се повозим, с новите световни илюзии, и ще се пробудим, за да си покажем корена, дълбоко черпещ мъдрос,т от вековната ни история. Свободолюбие и истинната правда са с нас
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...египтяните /в Македония така наричат ромите/..."Ами да вземем и ние така да ги наричаме.
47
7
 
5
 
! Отговори
Арнаудов преди 6 години
В България има много албанци. Повече от колкото си мислите. Напишете във фейса - Арнаудови, Арнаутинов и ще видите хиляди. Катето евро е албанка
46
0
 
17
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
От Величие до пълно безличие ,Това е днешна България,Щом и албанските реотани ни показаха среден,време е да затваряме.
45
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Албанците са много жесток народ, германия е пропищяла от тях, проституция, наркотици. Ще видят ЕС ама друг път. С такива не се преговаря, големи ***
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АрменциЕвреиРомиТурци...Не, не сме им признали статут на малцинство по смисъла на конвенцията за малцинствата. Само на етнос.
43
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я да видим с кои съседи имаме добри отношения? Яяяя, май няма такива!!! Оп, пропуснах, май само с турците които не спираме да плюем.
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАрменциЕвреиРомиТурци
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма защо да се смущаваме. Тука на Балканите всички живеем в някаква паралелна реалност, където всички сме велики и същевременно всички ни тресе люта параноя от величието на комшиите.
40
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние колко малцинства сме признали та чакаме от другите?
39
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България не е фактор. Дори и албанците го знаят.
38
1
 
13
 
! Отговори
Васил преди 6 години
Ами, ако САЩ така са се разпоредили, какво да правят куклите на конци в България?
37
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква велика България? Ние още малко ще изчезнем.
36
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свързано е с проект "Геноцидът на България" и бай суджук няма нищо против, той е едно от главните действащи лица по въпроса.