Албания: BG малцинство? Това е от проекта за "Велика България"

В дебати в парламента участвали и от Сдружението за българо-албанско приятелство
4 окт 2017 17:45, Елка Василева
130
Албания: BG малцинство? Това е от проекта за "Велика България"
Снимка: архив, Reuters

В албанския парламент се състояха публични дебати по законопроекта за защита на малцинствата, в които участваха външният министър Дитмир Бушати и представители на малцинствата, които с този документ получават официално признаване, предаде агенция МИА.

На дебатите присъстваше и представител на Сдружението за българо-албанско приятелство.

България поиска да бъде признато нейно малцинство в Албания, но против това искане беше не само външният министър Дитмир Бушати, а и македонците, предаде телевизия Топ ченъл от Тирана.

Още по темата

Васил Стерьовски, представител на "Македонския алианс за европейска интеграция", заяви по време на дебатите, че в Албания няма българско малцинство.

По думите му "това е деформация на историята и на истината. В Преспа, Гора, Голо бърдо, където се претендира, че имало българско малцинство, живее само македонски малцинство. Това искане на България е в рамките на нейния проект за "Велика България". Ако се признае българско малцинство, това ще бъде геноцид над македонците", е цитиран да казва Стерьовски.

Министър Бушати каза, че тази глава в този момент е приключена за Албания, пише БТА.

В законопроекта за защита на малцинствата, подготвен от албанското правителство, за малцинства са признати македонците, гърците, власите, черногорците, сърбите, бошняците и египтяните /в Македония така наричат ромите/.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
5
 
! Отговори
до 96 преди 6 години
До АнонименЕстествено е тези които искат да откъсват части от България да измислят нации в нея и да ги признават -така измислят шопска , добруджанска , тракийска , помашка , македонска и прочие нации . Това е в интерес на сърби , гърци и руснаци и затова те създават и признават такива малцинства.
94
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България да прекъсне дипломатическите си отношения с Косово и да уведоми Тирана че докато този въпрос не се реши членство на Албания в ЕС няма да бъде подкрепено от България.
93
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има една книга в нета Сръбските жестокости в Македония, има и една брошура от французина Анри Пози, намерете ги. Има и много други материали, разбира се, но това е добро начало
92
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 101 това показва некадърността на политиците, при положение че има толкова данни за геноцида срещу българите в Македония до днес дори
91
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това е подсъдно -нали знаеш ?готви се доклад за говорене с омраза към македонците и как в България се предявява претенции към суверенна държава . Прочети си законите .
90
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македония не съществува. Съществува българска провинция с име Македония. Всичко друго е плод на близо 100 години великосръбско промиване на мозъците.
89
4
 
7
 
! Отговори
Jon преди 6 години
Те Албанците нали искат да влязат в ЕС ама ще го видят през крив макарон.
88
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете ли, ЧЕ България е тази която е съдена от ЕС по правата на човека заради непризнаването на македонското малцинство . 9 пъти е съдена . Следва 10 .
87
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Албанците са справедливи хора за това са казали , че няма такива хора .Наистина няма , просто българите искат македонците в Албания да ги пишат българи което си е престъпно по всички закони . За това се говори и за геноцид над македонците от страна на българите . Геноцидът се изразява във асимилиране и непризнаване на правото на самоопределение на всяко човешко същество .
86
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакво БГ малцинство няма в Албания. Единственото БГ малцинство все още е тук в задунайската губерния / румелийския вилает . Но и това няма да е задълго.Природата е включила прахосмукачката за ***.а .
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки път когато пишеш ( пише БТА) там обаче няма такава Новина , дай линк на БТА
84
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Статията е много манипулативно написана така че да отговаря на бъл интереси .Истината - там в Албания хората сами се определят като македонци .Истината - България не признава македонското малцинство и тя е тази която трябва да бъде съдена . Гърция и Албания го признават .
83
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е нужно да се "получи",както казваш,т.е.възстанови ,Средновиковна България,а да се признае малцинството,което иска това ,от управляващите в държавата,в която живее към настоящия момент.Всички държави защитават правата на своите малцинства,ще ги отстяваме и ние,както и българските интереси.
82
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 96 "100 карата" За теб е пояснението,че има исторически доказателства/артефакти...географски карти/,в които се вижда къде е била България и как се е променяла територията й.В земите извън днешна България логично,има българско малцинство.
81
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не точно, има карти на България от 7 век до днес.Може ясно да се види откъде, докъде се е простирала България.Кой казва, че където има бъргари там е била българска земя? Това твърдят за себе си сръбските националшовинисти/"има нас 100 милиона"/, но не и ние.
80
4
 
10
 
! Отговори
българин преди 6 години
България винаги е помагала на Албания, от тук се води преди първата световна войнаосвободителното им движение, тук са живели, главно в София хора от елита им, ате сега отричат факт- че има българи в Албания.Преди около 10 години ходи там и гиописа Костадин Костадинов, тогава от ВМРО, сега оглавяващ партия "Възраждане",написа Костадин и книга и направи филм за тях, Албания греши-да ги признае.
79
3
 
13
 
! Отговори
100 Карата преди 6 години
Проблемът не е в признаването на Българското малцинство където и да е,проблемът е териториален,и засяга държави дори като Русия например.Ако вземем да правиме карта на Българското население,ще се получи държава недопустима по размери за днешната политическа карта.За любителите на старата история е интересно,защото тези малцинства определят границите на ,,Скромната'' ни държава в реални територии,които България е изгубила след войните по международен договор.
78
2
 
13
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Страх ги е от нас. Трябва да развиваме бизнес с хората които се самоопределят като Българи. Всичко Албанско трябва да преминава през тези хора.
77
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента няма европейска страна,която да не е нарушила европейските правила,за да защити себе си-Великобритания,Унгария,Словакия,Чехия,Хърватия,Испания:Каталуния....Време е,България да остоява своите права пред Брюксел и да заеме твърда позиция срещу дължави,които не признават,или не зачитат на дело,правата на българските малцинства.А това са:Сърбия,БЮРМ,Албания,за сега.
76
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е най-старата и най-голямата, държава на Балканите,след Византия,затова има свои малцинства в балканските държави.