Смяна на пола в Гърция? Църквата обяви "свещена война"!

Ако законът бъде приет, "предците ни ще се обърнат в гроба"
6 окт 2017 12:35, Елка Василева
70
Смяна на пола в Гърция? Църквата обяви "свещена война"!
Снимка: архив, Reuters

Гръцката църква обяви "свещена война" на правителството и народните представители, след като парламентарните комисии одобриха законопроект за смяна на пола от 15-годишна възраст.

Преди дни църковното настоятелство на Света гора отказа да приеме гръцкия премиер, който публично обяви, че е атеист.

Законопроектът за смяна на пола от 15-годишна възраст е в синхрон с европейското законодателство, коментират депутати от парламентарните партии, готови да подкрепят вота в парламента, предаде БНР.

Църквата реши да защити "божествените закони". Днес монасите от Атонската обител в официално писмо до парламента настояват да се проведе референдум и гърците да решат.

В обръщението се посочва, че ако законът бъде приет, а това ще се случи до няколко дни, "предците ни ще се обърнат в гроба".

Проведе се и извънредно заседание на Светия синод на гръцката ортодоксална църква. Епископът на Атина и цяла Гърция Йеронимос поиска незабавно да се оттегли проектозаконът. Главата на гръцката църква дори в прав текст препоръча "правителството да се занимава с реалните проблеми на хората".

В социалните мрежи гърците смятат, че СИРИЗА са прекалили с "явния израз на атеизъм".

Депутатите от партията "Независими гърци" - коалиционен партньор в правителството, също подкрепят църквата. Крайнодесните от "Златна зора" обвиняват Алексис Ципрас в потъпкване на традициите на нацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
m преди 6 години
satana protqga ko3inqvi lapiej dokopagha i gurziq3atova sa i narivali parida q uni6tozat
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Крайнодесните от "Златна зора" обвиняват Алексис Ципрас в потъпкване на традициите на нацията."---Ако защитаваш традициите на нацията, КРАЙНОДЕСЕН ЛИ СИ?Я, "авторката" да се позамисли, преди да дава квалификации.
57
4
 
9
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Арабите планират да дойдат с още поне 20 милиона, затова настояват де що е останал българин да си промени пола!
56
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето пъти мъжете сменят пола, защото е по-лесно да се жена.
55
0
 
5
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Истинските вярващи не разглеждат науката и вярата в различни плоскости, а гледат на тях като на два свята, между които постоянно има път, слиза се и се възлиза, вярващият човек получава откровения, на базата на вярата си в единството на видимото и невидимото, където едното говори за другото и едното се познава чрез другото, правят се асоциативни връзки. Великите личности на вярата са човеколюбиви просветители. Те са като Аспарух, като Паисий, като Св. Кирил и Методий, като Левски.
54
1
 
9
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Колкото до църквата и знанията, хората са дошли в този свят със знанията по астрономия, геометрия и пътя на душите. Човешкият род по-скоро е имал ангажимента да пази и предава тези знания, отколкото да си ги измисля. Затова древните цивилизации са знаели истината за света, но не само атомите и видяното под микроскоп. И затова днес не можем нито да строим пирамиди, нито разбираме посланията на древните. Атеизмът не е допринесъл нищо за науката. Но и не всички свещеници са просветени хора, факт.
53
3
 
11
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Това е много интересно, до навършване на 18 години на детето не е позволено да чете други учебници, освен на МОН, но на 15 вече се счита за пълнолетен, който може сам да взема решения да си сменя пола. Да, никой не може да спре откачалките, но нека като навършат 18, да започнат да си събират пари и да се оперират където си искат, те го правят и сега, никой не им пречи. Под 18 годишна възраст имаме непълнолетни! И моля не давайте държавни пари за извращения.
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С 400 млрд. дълг гърците ще приемат каквито закони им кажат и папазите ще си мълчат като сайдисани булки.
51
4
 
4
 
! Отговори
Болен Миндеров преди 6 години
аз моя пол си го смених след падането на комунизма,направете го и вие, много е хубаво, ще се преродите.
50
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Права е гръцката цъкрква както казваме ние българите " като свещ". Точно така се заявява позиция чисто, открито и 1:1 без овъртания. Това е божия закон и толкова.
49
2
 
7
 
! Отговори
Нямам думи преди 6 години
Леле, дотам ли я докарахме. Държавата цъфнала вързала, та се занимава да приема закони за смяна на пола. Хайде разтуряйте я тази седянка наречена Европ(Г)ейски съюз, и кой от къде е. Защото ако не го направите, скоро природата ще се ядоса, и ще ни разтури земята която обитаваме. Междудругото, това вече е започнало....природата ни предупреждава, но кой да се усети. Европа от много отдавна вече се изчерпа и няма какво да даде на света и трябва да отстъпи място за нови духовни идеи.
48
3
 
0
 
! Отговори
Иван Христов преди 6 години
До *** 48: Не става въпрос за личните ми предпочитания, а за принципна позиция. . Това какво харесвам аз няма значение.
47
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
поповете първо да си свалят роклите и герданите, да спрат да педофилстват и чак тогава да се занимават с обърнатите.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Саудитците нали имат пари? Могат да пратят и да я довършат за 3 месеца... *** не става...
45
3
 
2
 
! Отговори
жалкар преди 6 години
До Иван ХристовИвамчо мамин сладък, да ловя ли бас, че ще се насочиш към някое 15 годишно момченце, а защо не и към по-малки, ако законът разреши.
44
2
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 43Иди в Москва, разговаряй с тамошните мюсюлмани да ги чуеш какво ще ти кажат!На Рамадан Москва прилича на Мека а Путин наскоро им построи джамия слънце!Мисля че е втората по големина в Европа, най-голямата беше някъде в Италия май.
43
1
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Повечето от вас харесвате риалити шоута, чалга и турски сериали. Затова мнението ви, не струва пукната пара.
42
16
 
1
 
! Отговори
Иван Христов преди 6 години
Необходимо е спешно синхронизиране на законодателството относно кое е сексуално престъпление и кое не в целия ЕС. Включително да е легално смяната на пола от 15 годишна възраст както и най-вечеда е легално сексуалните контакти между лица от един и същи пол ако лицето е навършило 15 години! Това според мен е много важно да се синхронизира с ЕС. Според мнозина европейски експерти 15 г. е достатъчно зряла възраст за такива действия и контакти.
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе и аз съм разговарял с мюсюлмани в Атина, нямат джамия и се събират на един паркинг...
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 41Трябва ли да съм за да оставя хората да правят каквото си искат без да си налагам волята? Нещо за много важни се взехте.