Смяна на пола в Гърция? Църквата обяви "свещена война"!

Ако законът бъде приет, "предците ни ще се обърнат в гроба"
6 окт 2017 12:35, Елка Василева
70
Смяна на пола в Гърция? Църквата обяви "свещена война"!
Снимка: архив, Reuters

Гръцката църква обяви "свещена война" на правителството и народните представители, след като парламентарните комисии одобриха законопроект за смяна на пола от 15-годишна възраст.

Преди дни църковното настоятелство на Света гора отказа да приеме гръцкия премиер, който публично обяви, че е атеист.

Законопроектът за смяна на пола от 15-годишна възраст е в синхрон с европейското законодателство, коментират депутати от парламентарните партии, готови да подкрепят вота в парламента, предаде БНР.

Църквата реши да защити "божествените закони". Днес монасите от Атонската обител в официално писмо до парламента настояват да се проведе референдум и гърците да решат.

В обръщението се посочва, че ако законът бъде приет, а това ще се случи до няколко дни, "предците ни ще се обърнат в гроба".

Проведе се и извънредно заседание на Светия синод на гръцката ортодоксална църква. Епископът на Атина и цяла Гърция Йеронимос поиска незабавно да се оттегли проектозаконът. Главата на гръцката църква дори в прав текст препоръча "правителството да се занимава с реалните проблеми на хората".

В социалните мрежи гърците смятат, че СИРИЗА са прекалили с "явния израз на атеизъм".

Депутатите от партията "Независими гърци" - коалиционен партньор в правителството, също подкрепят църквата. Крайнодесните от "Златна зора" обвиняват Алексис Ципрас в потъпкване на традициите на нацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЦитат: "Гръцката църква може да е ненужна институция в 21 век и да е пълна с изкуфяли старчета но... Благодарение на нея в Гърция има само една действаща джамия"T.e. една заблуда е възтържествувала над друга заблуда. Какъв повод за гордост!
38
3
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Що пишете измишльотини преди да помислите, да съберете достоверна информация и тогава да коментирате?Ама то вярно, в училище не са ви учили как да търсите информация в интернет.Аз ако си направя лична страница например, или уеб сайт, и на заглавната страница напиша: "Пирамидите в Египет са ги построили марсианците", вие като много "умни" ще напишете в чичко Гугъл нещо за пирамидите, ще ви излезе моята страница, и ще кажете: "Ей, верно, марсианците са строили пирамидите, така пише в Гугъл!"
37
5
 
3
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Всичко това е радостно, защото свидетелства че края на света наближава. А има и текуща и очевидна радост - измета, болшинството, масите над които не би се навел да ги напсуваш с - е*и се в гъ*а, сами хукват да си сменят пола.
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гръцката църква може да е ненужна институция в 21 век и да е пълна с изкуфяли старчета но... Благодарение на нея в Гърция има само една действаща джамия! Втората се строи от началото на миналия век, повече от 100 години! И няма изгледи да бъде завършена скоро...
35
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До цветеКакво значи задължително? Що говорите глупости не мога да разбера. Оставете хората да правят каквото си искат, кои сте вие да си налагате вашите "морални" норми? Взимайте си боговете и вървете с бодра крачка на майната си.
34
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На кой по дяволите му пука какво мисли някаква напълно излишна институция в 21 век???
33
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гръцката църква е обявила джихад?
32
6
 
16
 
! Отговори
цвете преди 6 години
ЕС не ни учи на хубаво - води ни до падение.Днес пожелателно ще се сменя пола а утре задължително.Извратеностите на ЕС нямат край.Да ни пази Господ от ония които водят света към катастрофа.
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 15 г. човек едва ли знае какво иска и какво очаква от бъдещето, всичко се сменя много бързо в главата на едно дете, защото на 15 г., че и по-късно, си именно дете. Одобряването на подобно решение за смяна на пола на тази възраст е меко казано прибързано. Оставям настрана всички останали етични основания и морални аспекти на смяната на пола като цяло, но ЕС става все по-толерантен и либерален и в стремежа си да угоди на всички накрая ще западне по същия начин като Римската империя.
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хомосексуалистите могат да имат деца по естествен начин. Някой който си смени пола на 15 може горчиво да съжали на 40. Човек се променя с времето, но кастрацията е необратима. Вече нямаш шанс да продължиш гена си
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Иран където са мюсюлмани и хомосескуализма е забранан, но за транссексуалните държавата поема всички разходи за смяна на пола - операция, хормонална терапие, дори и ново свидетелство за разждане издават с новия пол. Това го няма дори в гeйска Европа с всичките гей-паради и вилнеещата наглост на хомосескуалистите.
28
3
 
9
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До Един "българин"Вие мюслитата отдавна си бъркате по дупките.Не се занимавай с нашата ценностна система.Не можеш да ни разбереш
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един българинБизнес бре, средновековен рицарьо или си мислиш, че с вълшебното хапче ще ти порасне женска чурка, или пък в домашни условия с триона, ще се накъсиш. В САЩ имат всякакви секти, които събират членски внос.
26
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предците им щяли да се обърнат в гроба, глупости. Древните гърци до един са били мъже.ложци. Колкото до "божествените закони" измисленият им юдеохристиянски бог винаги е бил с характеристики на херма.фродитно същество изтървано от психодиспансера.
25
12
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Абе вие наистина май живеете в средновековието?Плюете по Турция, че била изостанала държава, а то какво излиза?В една Турция смяната на пола е съвсем законна и разрешена.Някой ще ми обясни ли как това се съчетава с ислямските ценности, които се смятат за много по-изостанали от християнските?Дори консервативния ислямист и президент на Турция, Реджеп Ердоган няма нищо против транссексуалните - виждал съм ги на снимка със жена му да разговарят с Бюлент Ерсой на една маса.
24
3
 
16
 
! Отговори
айдеее преди 6 години
Мекокитковците пак налазиха форума!Сигурно ще поискат узаконяване на хомоабортите!Ами време беше!
23
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Гръцкият Парламент имаше на централно място горе в центъра над трибуната за говорене икона на Господа Иисуса Христа. Тя беше там години на ред. И после заради "Европейският съюз" я махнаха. И след това започна криза, която продължава и до днес.
22
0
 
15
 
! Отговори
: преди 6 години
Стига побъркахте се с тия пееераси бе , стига бе ...да си го слагат където желаят само да не занимават !
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5Г ще те изпържиБрей, голямо въображение... Някой психоаналитик би казал, че имаш латентна хомосексуална ориентация. :)))
20
19
 
2
 
! Отговори
Андроид 2 преди 6 години
До всички анатемосващ: преглед на бъдещето : Годината е 2270 : Колонизиационен кораб "Интергалактик спейс травелър" пътува на 3-та гравитационна скорост към далечната галактиката алфа-кентавър, където колонизаторите хуманоиди са основали своята поредна хуманоидна колония.. а междувременно някъде в ЕС - един поп размахва връзка тамян и анатемосва всичко което не му се вързва с концепцията от черната книга с големия кръст на кориците. Можете поне леко да се усетите... а?