Борисов към Заев: Да гледаме напред - сънародниците ви го потвърдиха

Премиерът поздрави македонския си колега за резултатите от вота
16 окт 2017 17:05, Елка Василева
16
Борисов към Заев: Да гледаме напред - сънародниците ви го потвърдиха
Зоран Заев и Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Резултатите от проведените местни избори в Република Македония са доказателство за одобрението на водената политика на Вашето правителство – политика на добросъседство, диалог и разбирателство, в основата на която са европейските ценности. С тези думи премиерът Бойко Борисов поздрави македонския министър-председател Зоран Заев в телефонен разговор днес, съобщи правителствената пресслужба.

Според Борисов с положителните сигнали, които излъчи и към народа на Република Македония, и към международната общност, подписаният в началото на август Договор за добросъседство с България е голяма крачка по пътя към възприемането на Република Македония като сериозен партньор на НАТО и Европейския съюз.

Още по темата

“Решихме да гледаме напред и Вашите сънародници потвърдиха този избор. Сигурен съм, че резултатите няма да закъснеят“, посочи премиерът Борисов.

Той подчерта, че България ще продължи да подкрепя развитието на Република Македония и приемането й в НАТО и Европейския съюз.

Бойко Борисов изтъкна, че темата за приобщаването на страните от Западните Балкани в евроатлантическите структури ще е основна за Българското председателство на Съвета на ЕС.

Той изрази надежда, че с постоянство и изпълняване на всички изисквания перспективата за приемане на Република Македония в ЕС и НАТО ще става все по-отчетлива.
              

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
тато преди 6 години
Заев е поредния национален предател, той както по-рано нашата Тиква, ще продаде Македония на американците и там ще има военни бази да ги пазят от измислени врагове.Това ще съдбата на макетата, има да чакат свобода и демокрация ама друг път, ще бъдат поредния пудел.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никаква подрепа за тия македонци, колко бг-знамена изгориха, колко гробове на бг-войници оскверниха?
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАКЕДОНЦИТЕ СА С ПО-ВИСОКИ ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ ОТ НАС.
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Македония наистина скъса с антибългарската си политика и осъзнае, че сме един народ с едно минало, ще има бъдеще. Плахите стъпки в тази посока го доказаха категорично !
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер, България и Македония в НАТО и ЕС, сръбете ду-ат супата!
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И куйе да гледаме бе, Борисов??Как обяви македонците за друг народ не български и подписа договора на два езика ли?
2
2
 
4
 
! Отговори
ГЕРМ Скопие преди 6 години
Очаквайте след 2020.
1
14
 
7
 
! Отговори
актьор преди 6 години
Какво го потвърдиха, бре Тиквунии. Да ти припомня ли, че за промития македончовски мозък, българин значи татарин и *га*нин. Аз с македончовците не искам да гледам напред, напред за къде за фронта ли?