Резултатите от местния вот в Македония не бяха изненадващи

Мощната машина на ВМРО-ДПМНЕ върви към своя край
16 окт 2017 22:45, Екип на Bloomberg
11
Резултатите от местния вот в Македония не бяха изненадващи
Снимка: Reuters

Свидетели сме, че бавно, но сигурно мощната машина на ВМРО-ДПМНЕ, върви към своя край. Това е най-доброто за Македония, като се има предвид, че риториката на ВМРО-ДПМНЕ по време на изборите с нищо не бе свързана с живота на гражданите на местно ниво. Изпращаха се послания, че на тези избори трябва да се каже "Не" на външната политика на Заев и особено на подписания с България договор, за който Груевски смята, че е срещу интереса на Македония и македонците. Това каза Мирослав Ризински, Български културен клуб Скопие, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Резултатите от местния вот в Македония изобщо не бяха изненадващи, като се вземе предвид всичко, което се случваше вътрешно политически от момента, в който се учреди новото правителство в страната. Да не забравяме, че през цялото време високи функционери на ВМРО-ДПМНЕ бяха преследвани от Специалната прокуратура, което не може да не повлияе на общото мнение на обществото като цяло, а отделно - вътре в самата политическа партия е създадено крило, т.нар. реформатори, които вече 3-4 месеца искат оставката на Груевски".

Всичко това е причина да сме свидетели на това, което се случи, а именно, че Социал-демократическия съюз спечели в почти всички по-големи градове и общини в Република Македония, каза гостът. "По последни данни на Централната избирателна комисия в 43 общини водят кандидатите на СДСМ, като в 30 общини вече става ясна победата на Заев".  

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 


11
Още от
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Даме преди 1 месец
А за толкова години на власт какво стори Груевски ? Корумпира държавата, провокира съседните държави-членки на ЕС и НАТО, потроши грешни пари за бутафорна "антиквизация" на Скопие и отдалечи на светлинни години Р.Македония от ЕС и НАТО. Сега, вместо да си подаде оставката и да си покае, тръгнал да оспорва местните избори и да иска предсрочни избори. На кое отгоре ? На основание на позорната си загуба ли ?
9
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Задари силното промакедонско лоби в София - България винаги е губила.
Беломорска Тракия, излаз на Бяло море.
Заради тия неблагодарници македонци с мозъци, промити от сръбска пропаганда.
Четете историята!!!
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
за ужас на сърбоманите крадците и путинофилите
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая Македония ни изяде главата преди един век.
Вместо да си пазим излаза на Бяло море изядохме дървото!
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Македончинята се доказаха, че са винаги с победителите ... като беше Груйо Сърбина на власт, античните не смееха да гъкнат и пееха "живела сърбия", сега са станали със Зоран Заев :). П.С. Подписахме безумен договор с тия маймуни, а те още не са го ратифицирали ...
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да разбирам, че изборите са спечелени от ГЕРБ ...
4
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България винаги е губила от Македония, прочетете историята малко.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Александър Македонски се обръща в гроба като им гледа знамето.
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно така! Какво общо може да има с автентичното ВМРО една просръбска партия? Призовавам нашите журналисти когато за напред говорят за бандата на Груйо да използват единствено словосъчетанието ДПМНЕ.
1
1
 
23
 
! Отговори
Пиринско преди 1 месец
Тия да премахнат ВМРО от името си, за да не го срамят, защото нямат нищо общо с истинското ВМРО. Да останат само с втората част, каквото и да значи.