Отнемат книжки в Гърция за хвърлена цигара

Много шофьори плащат глоби и продължават с нарушенията
23 окт 2017 15:40, Елка Василева
15
Отнемат книжки в Гърция за хвърлена цигара
Снимка: архив, Reuters

Министерството на транспорта на Гърция внася за гласуване промени в наказателната част на Закона за движение по пътищата, предвиждащи много по-строги санкции. В категорията "високо рисково поведение" влизат вече: говорене по мобилен телефон при шофиране, изхвърляне на цигара от автомобила, спиране на места за инвалиди, каране в резервната лента, както и движение на тирове в крайнолява лента, предаде БНР.

Заедно с високите глоби за тези нарушения ще се отнемат и книжките на водачите, и номерата на автомобила. При първо нарушение – за два месеца, при второ – за четири, а при трето нарушение водачите отиват на изпит.

Статистиката на пътните произшествия в Гърция показва, че много от катастрофите са следствие именно от тези нарушения, съобщават от министерството на транспорта.

Министър Христос Спирдзис заяви, че по-високите санкции са в насока да се спре поведението на много шофьори, които плащат глоби и продължават с нарушенията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Като ги гледам как пилотират по родните пътища,не се учудвам от бъдещите санкции.
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво ни интересува това нас, нормалните хора?
12
0
 
7
 
! Отговори
Полицая преди 6 години
Ако в България наслагат на всеки 5км.камери и радари,както е в Австрия,Италия,Германия и други Централни Европейски страни,тогава ще видим така ли ще си я карате???
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Нека всякой брат наш да чете, да помни, че гърците са люде хитри, вероломни, че сме ги блъскали, и не един път - и затуй не можат нази търпят"И. Вазов, "Епопея на забравените"
10
3
 
7
 
! Отговори
чвор преди 6 години
Такива правила важат само за българските туристи. Гърчолята винаги минават метър. Карат като ненормални, арогантни и долни ментърджии. Това да си нямаш работа с тази нагла нация. Чакам с нетърпение момента когато европа ще ги сиктирдиса и ще започнат да просят. И турците не са стока но гърците ...то не може да се опише. Няма друг такъв гаден и лъжлив сорт.
9
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хора си изсипват угарките от пепелника през отворената врата на земята, след като са си паркирали колата. Такива, свикнали да живеят в кочини, искат да направят *** навсякъде, за да се чувстват комфортно, като у дома си, а с подобни глоби ще бъдат съвсем нещастни :)
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек би трябвало да разбира от дума, но понякога и "сопата" помага
7
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сингапур. Глоба за пушене на публично място- до 700$. Хвърлен фас 300 до 600$. Плюене - 1000$. И т.н. Наскоро един бешее глобен с по 600$ на фас за изхвърляне на 34 фаса от прозореца на жилището. Записано от камера. Имат дори. и сензори за урина в асансьорите, автоматично блокиращи до идване на полицията.
6
2
 
36
 
! Отговори
e4o преди 6 години
Ако тук го въведат, няма да остане кола с номер
5
5
 
47
 
! Отговори
Селтак от Бе-GETO преди 6 години
Хората имат сурови закони и това е.Хвърлете фас или бутилка в Европа да видите какво става.У нас селяния и беднотия до шия.За това България прилича на смачкан фас.
4
3
 
45
 
! Отговори
Ей селяни преди 6 години
Колата си има пепелник - ползвайте си го. Като толкова не ви пука че може да причините пожар, запалете собствения си дом.
3
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глобата за хвърлен фас най-вероятно е заради горските пожари. В България редовно стават пожари около ЖП линиите заради хвърлени фасове.
2
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицейщина. Мишки без права да хвърлят една цигара на тротоара.
1
33
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фалиралите държави се славят със строги глоби при шофиране.