Ердоган: Европа умря в Босна и беше погребана в Сирия

Алия Изетбегович завещал Босна и Херцеговина на Ердоган
24 окт 2017 10:30, Елка Василева
204
Ердоган: Европа умря в Босна и беше погребана в Сирия
Снимка: Reuters

Президентът на Турция Реджеп Ердоган и членът на колективното босненско председателство Бакир Изетбегович присъстваха в Анкара на отбелязването на 14-ата годишнина от смъртта на първия председател на Председателството на Босна и Херцеговина Алия Изетбегович.

В речта си Ердоган заяви, че „Европа умря в Босна и беше погребана в Сирия“.

„Мъртвите тела на невинните деца по морския бряг са надгробни паметници на западната цивилизация. За съжаление, през последните седем години европейските ценности бяха разрушени от техните носители, които ги унищожаваха една по една“, каза Ердоган.

Бакир Изетбегович благодари на Ердоган и неговата съпруга Емина, че пазят спомена за неговия баща и изтъкна, че признанието за Алия Изетбегович и неговата борба е признание за всички хора, които са били до него.

По думите му резултатът от тази борба е, че в Босна и Херцеговина е съхранен ислямът, че е съхранен бошняшкият народ, че той се върна към своята идентичност, към вярата си, културата си, че след 450 години е възстановена държавността на Босна и Херцеговина, че тя отново има армия, а войната, която би трябвало да е загубена, не е загубена.

„Ако днес военните експерти се задълбочат и разгледат съотношението на силите, които ни нападнаха и нас, които се защитавахме, ние в никакъв случай не можехме да спечелим тази война, ние трябваше да изгубим тази война“, каза Изетбегович, цитиран от Анадолската агенция.

Говорейки за отношенията между Турция и Босна и Херцеговина, Изетбегович каза, че турците винаги са били приятели на Босна и Херцеговина и са й помагали, колкото са можели.

„Днес, слава Богу, турската държава, турският народ, предвождани от нашия приятел Реджеп Ердоган, са силно заинтересовани от Босна и Херцеговина и са много силни и могат да ни помогнат. Помагат ни, както никога в нашата история“, заяви Изетбегович.

Той отново разказа историята, че на смъртния си одър неговият баща е оставил Босна и Херцеговина като аманет, завещание на Ердоган.

Изетбегович заяви, че Турция помага за изграждането на отношенията на бошняците с хърватите и сърбите и за укрепването на Босна и Херцеговина като държава и това е смисълът на завещанието на неговия баща.

Той посочи, че Турция помага на Босна и Херцеговина навсякъде, където има нужда, предаде Танюг. 


204
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още едно потурчено славянче - яничарче.
141
0
 
0
 
! Отговори
Как къде преди 1 година
на главата на жена му
140
0
 
2
 
! Отговори
Оху преди 1 година
Ердоганине космонавтине,
къде ти е скафандъра? :))
139
1
 
6
 
! Отговори
Исти преди 1 година
Ердоган греши- в Босна умря бъдещето на Сърбия,а в Сирия бе погребано бъдещето на Турция!
138
0
 
3
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Да бяхте си стояли отделно и да бяхте си пазили петрола и обичаите, двата свята изобщо нямаше да се смесят и да се разрушават взаимно. Но на вас ви е обещано нахлуване тук и сте позволили нахлуване у вас. Аз ще се радвам светът да е по-единен като култура, но очевидно тук не говорим за духовно сродяване, а за надцакване, при което всички губят. Духовното сродяване е естествен процес на развитие, който не може да се ускори с бомби. Щеше да се случи по мирен път, все някога.
137
1
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
minava6t, двойният аршин на запада нямаше да мине без двойният аршин и на мюсюлманския свят. Това, което наши политици правят там, аз не го приемам, но мюсюлманските политици го приемат, то не би станало без тяхно участие, без свободни армии, без оръжейни сделки, без обединение във военни съюзи, без възприемане на общи ценности. Ако арабският свят беше обединен, никой нямаше да го разруши. Но и те не знаят какво искат. От лакомия по нашите земи, да могат да прииждат, те не защитиха своите.
136
1
 
2
 
! Отговори
321 преди 1 година
До 123-Целият мюсюлмански свят сте зад Ердоган,а сунитите и шийтите се избиват като кучета.И при мюсюлманите не е цветя и рози...
135
7
 
2
 
! Отговори
123 преди 1 година
celiqt muslumanski svqt sme zad R.T.ERDOGAN
134
2
 
17
 
! Отговори
Додо преди 1 година
"Ердоган: Европа умря в Босна и беше погребана в Сирия"

Между впрочем, султана-джихадист и член на Мюсулмански Братя в случая е абсолютно прав! Клана Клинтън се погрижи за това, в тялото на Европа да има не един, а два Ислямски анклава - Босна и Косова (както наричат Косово)!
133
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Можеби ес е единствения съюз на планетата, който е мразен от 3/4 от собствените си граждани...
132
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ес да умира като куче. А куче е синоним на сащ в това се е превърнал както вика корейчето в лаещ беззъб пес
131
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбите и хърватите имат много вицове за бошняците и ги осмиват колко са тъпи!
...
Ти ако знаеш колко вицове са сърби има...
130
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбите и хърватите имат много вицове за бошняците и ги осмиват колко са тъпи! Е прави са! И президента им е прост!
129
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Eрдоган да не се допуска в Европа да си ходи при аркадаша му Путин в кочината.
128
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гepманистaн Убepалec; А това което казва Ердоган право ли е или не? Какво прави Европа за да спре кръвопролитието по света? Защото тя ЕВРОПА и САЩ са виновниците за това което се случва по света. Защо Ердоган е виновен? Ти за кое говориш? Ти отричаш всеобщата човешка трагедия по света и се оправдаваш с Ердоган.А не те ли е срам?Тази злоба,луда омраза,това гнусно мълчание до кога ще продължи? Значи канибализмът и лешоядството не е присъщо само на западното общество.Прочети, замисли се и тогава
127
11
 
33
 
! Отговори
minava6t преди 1 година
Ердоган е прав, запада и САЩ оставиха Република Турция сама да се справя с 3.000.000 души бежанци. Само бръщолевене и голи обещания се сипят от устите им. Те самите свалиха гащите за 15 дена когато хората тръгнаха към тях. А ТЕ са виновниците за случващото се в Афганистан, Ирак, Сирия, Либия и цяла Африка.ТЕ се хранят и поят с кръвта на народите.Лешояди мръсници такива.Бездушни кръвопийци и канибали. Турция си изпълни ролята на държава пред човечеството.Сега е време на Западните"цивилизаций"...
126
4
 
33
 
! Отговори
minava6t преди 1 година
Никой тук няма правота да спеменава сричката "НО". Това което се случва в света от окупацияа на Афганистан от СССР до ден днешен е гибелта на човещината и победата на омразата. Нима не виждате сипещите се бомби над цивилните хора. ООН казва,че по света има над 70 милиона бежанци. 70 милиона народ е напуснал родината си подгонен от бомби и геноцид. А вие си играете с думи. Вижте били Мюслюмани и не ценели западните ценности. А кой унищожи държавничеството в Афганистан, Ирак, Либия, Сирия,Сомалия?
125
3
 
32
 
! Отговори
minava6t преди 1 година
До Helleborus;Не господине, Ердоган говори за двоиния аршин на Запада. Там където има интереси не губи и час за да се намеси.Там където няма интереси предава и продава всичко свято. За това холандските педераси и цяла Европа гледаше нямо и мълчеше гнусно за геноцида в Сараево.За това Запада продава оръжие на всички възможни течения и групи в Сирия без да си дава смедката,че гинат невинни деца.Я си представи как би продължила войната ако терористите не получават оръжия и припаси.Може ли да продъ
124
1
 
7
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Същото и за либералите, които настояват за сексуалните извращения. Колко са либерални те, след като забраняват едновременно всички световни религии и целия традиционен морал, само за да не се чувстват неприятно, докато се държат за ръка на улицата. Либерално е да кажеш, ти си прав за себе си, аз съм прав за себе си, но няма да се караме, нека всеки прави както прецени. А не да напишеш в учебниците на всички деца собствената си фалшива версия за доброто и злото и да истеризираш в медиите.
123
2
 
11
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Всички, които говорят за либерализъм са в собствените си държави националисти, а по манталитет са екстремисти. За тях либерализма е нещо, което трябва да го приложиш ти, за да ти стъпят на земята, но не и да го приложат те и да бъдат толерантни. Турските партии са националистически, само че нацията е турската, а евреите колко са тесногръди спрямо чуждото е общоизвестно, те се изживяват като господарите на света. Ценностите са хубаво нещо, но човек трябва да внимава кой ги изисква и с каква цел.