Ердоган: Европа умря в Босна и беше погребана в Сирия

Алия Изетбегович завещал Босна и Херцеговина на Ердоган
24 окт 2017 10:30, Елка Василева
204
Ердоган: Европа умря в Босна и беше погребана в Сирия
Снимка: Reuters

Президентът на Турция Реджеп Ердоган и членът на колективното босненско председателство Бакир Изетбегович присъстваха в Анкара на отбелязването на 14-ата годишнина от смъртта на първия председател на Председателството на Босна и Херцеговина Алия Изетбегович.

В речта си Ердоган заяви, че „Европа умря в Босна и беше погребана в Сирия“.

„Мъртвите тела на невинните деца по морския бряг са надгробни паметници на западната цивилизация. За съжаление, през последните седем години европейските ценности бяха разрушени от техните носители, които ги унищожаваха една по една“, каза Ердоган.

Бакир Изетбегович благодари на Ердоган и неговата съпруга Емина, че пазят спомена за неговия баща и изтъкна, че признанието за Алия Изетбегович и неговата борба е признание за всички хора, които са били до него.

По думите му резултатът от тази борба е, че в Босна и Херцеговина е съхранен ислямът, че е съхранен бошняшкият народ, че той се върна към своята идентичност, към вярата си, културата си, че след 450 години е възстановена държавността на Босна и Херцеговина, че тя отново има армия, а войната, която би трябвало да е загубена, не е загубена.

„Ако днес военните експерти се задълбочат и разгледат съотношението на силите, които ни нападнаха и нас, които се защитавахме, ние в никакъв случай не можехме да спечелим тази война, ние трябваше да изгубим тази война“, каза Изетбегович, цитиран от Анадолската агенция.

Говорейки за отношенията между Турция и Босна и Херцеговина, Изетбегович каза, че турците винаги са били приятели на Босна и Херцеговина и са й помагали, колкото са можели.

„Днес, слава Богу, турската държава, турският народ, предвождани от нашия приятел Реджеп Ердоган, са силно заинтересовани от Босна и Херцеговина и са много силни и могат да ни помогнат. Помагат ни, както никога в нашата история“, заяви Изетбегович.

Той отново разказа историята, че на смъртния си одър неговият баща е оставил Босна и Херцеговина като аманет, завещание на Ердоган.

Изетбегович заяви, че Турция помага за изграждането на отношенията на бошняците с хърватите и сърбите и за укрепването на Босна и Херцеговина като държава и това е смисълът на завещанието на неговия баща.

Той посочи, че Турция помага на Босна и Херцеговина навсякъде, където има нужда, предаде Танюг. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
12
 
8
 
! Отговори
ген. Ратко Младич преди 6 години
Втора Сребренеца трябва. Знам, че изклахме само 8000 мюсслита, малко е, да.Поднасям извиненията на целия православен свят, че с Караджич, не успяхме да прочистим Босна още по-добре.
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Алив Турция по хиляда апашки инцидента на ден, ти висиш тука да чакаш пет-шест сензацини и битовизми от маалата
92
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимно 98изтъкано си от злоба простотия
91
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14 годишенслед лечението от рак в Израел сюлиман намали ракията до 50 грама на ден
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименали, и днес само днеса четеш на дежурство, а какви "чудесии" за пример са публикували аманзаманите от сабахлен, там не смееш да коментираш
89
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"за те обаче черен дроб няма да има:-)"А за теб още много линейки от Турция ще пращаме...:-) :-) :-)
88
1
 
3
 
! Отговори
14 годишен преди 6 години
а тия торби под очите му от какво ли са
87
7
 
9
 
! Отговори
Крали Марко преди 6 години
Босненците са забравили историята.... и сега разтягат локуми и четкат доганя. Да ама светът не забравил за най-кръвожадната, най-зле управлявана и подтисническа империя - отоманската!!! Никаква човещина и мисъл за тогава живеещите народи не е имало.
86
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"И как ти викат в туркия бе ХАХАХААААА АМА те е срам да си признаешТурчин от Кърджа Али! :-)за те обаче черен дроб няма да има:-)
85
9
 
12
 
! Отговори
до Турчина преди 6 години
Не одобряваш написаното тук от другите, не одобряваш живота в България.Въпросът ми е : защо си тук, живей в Туркиа. България не е твоя родина, затова и не я харесваш.
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До ФАКТпитай я
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анониментайпишвилито навсякъде вижда "гюленисти", току метне и кадъната си в зандана накрая.а студентите са там заради преподавателите, които ги набеди едно зарязано ченге, и като ги "заразпитвали" - миналата седмица си спомнили поименно чак даскалите от първи клас, на следващия ден и те с белезници при учениците си - вчера започнали да изброяват зарзаватчиите от пазара
82
2
 
2
 
! Отговори
До ФАКТ преди 6 години
"мисленето НЕ Е от силните ти страни"Ако вашие мисли бяха от силните ви страни, нямаше да бъдете последна дупка на кавала... Кажи ни бе къде имаш думата?
81
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимно 88И как ти викат в туркия бе ХАХАХААААА АМА те е срам да си признаеш
80
0
 
1
 
! Отговори
ФАКТ преди 6 години
До До ФАКТмисленето НЕ Е от силните ти страни
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ХАХАХАХАААА ти пък какво общо имаш с туркия бе"Само дето живея в Турция :-)
78
3
 
5
 
! Отговори
До ФАКТ преди 6 години
"всеки може да провери в нета какъв е произхода на ердоган"Изброй ни ако можеш какво направиха вашите "произходи"... Все окото ви е в на другия паницата ве:-) :-) :-)
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимно 85ХАХАХАХАААА ти пък какво общо имаш с туркия бе
76
0
 
1
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Турчина! Не си много прав. Когато имаш 10 лв. в джоба и 5 лв. разход ти се виждат много. Истината е, че държавата ни е бедна и помощите, които се отпускат (дали е правомерно и дали са насочени към хората, които се нуждаят или не, е тема на друг разговор) са си едно силно перо
75
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българине има потенциал да посинее, после и *** от завист и злоба... Где при тях един лидер като Ердоган :-) Да да ние потъваме, успокойте се вече :-)