Гръцкият Робин Худ се крие в България, искали 1 млн. евро за него

Палеокостас е легендарен бандит в южната ни съседка
25 окт 2017 09:07,
18
Гръцкият Робин Худ се крие в България, искали 1 млн. евро за него
Снимка: Twitter

Гръцките власти разполагат с информация за присъствието през последните месеци на 51-годишния Василис Палеокостас в България. Той е сред най-издирваните бандити в южната ни съседка и дори е наричан от тамошните медии Гръцкия Робин Худ. Полицията в Гърция твърди, че това е вторият път, когато има ясни индикации за присъствието на Василис Палеокостас в България. Преди това той е засичан у нас в края на 90-те години.

Информацията, на която се позовават гръцките специални служби, е на базата на телефонни обаждания, записани от затвора на остров Корфу. Василис Палеокостас, или Неуловимия Робин Худ, както го наричат гръцките медии, е замесен в множество престъпления, извършени в Гърция. Между тях е отвличането на солунския бизнесмен и ръководител на компанията „Алумил“ Георгиос Милонас. Похитителите поискаха от семейството му откуп от 30 милиона евро, разказва "Монитор".

Палеокостас е легенда в бандитските среди в Гърция. На два пъти - през 2006 и 2009 година, той, като в холивудски екшън успя да избяга от най-строго охранявания затвор „Коридалос“ в Атина – с хеликоптер, осигурен от неговите хора.

Гръцките власти обявиха тогава награда от 1 млн. евро за залавянето на Василис Палеокостас като най-издирвания престъпник в Гърция, който от години не дава мира на органите на реда.

Той има ортак и това е албанецът Алкет Ризай. През 2009 г. гръцката полиция го задържа след дълго издирване след двете зрелищни бягства от затвора заедно с Палеокостас.

Ризай беше открит и арестуван при полицейска акция в Ано Сули, област Атика, през 2009 г. Заедно с албанския престъпник и беглец бяха арестувани още трима души. Така полицията влезе в следите и на Палеокостас, защото на 22 февруари 2009 г. Ризай и Василис Палеокостас успяха да изпълнят изумителното си бягство с хеликоптер от затвора „Коридалос". Те се качиха в него по въжена стълба. Хеликоптерът бил отвлечен от тяхна съучастничка няколко часа по-рано.

Първото бягство на Ризай и Палеокостас е през 2006 г. по същия зрелищен начин. Те бяха арестувани, след като се разкри участието им в отвличането на гръцкия бизнесмен Георгиос Милонас. Той беше държан в плен две седмици през лятото и за освобождаването му бяха платени 12 млн. евро откуп. По-късно Палеокостас пак успя да се изплъзне от властите и да се укрие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
До Смях в залатаВсе пак е бил задържан, докато тук предната вечер преди акция за задържане вече щеше да бъде информиран и на някой от граничните пунктове! -:)) В Гърция и в полицията и в съдът има тънкообидни, честолюбиви типове- хора на честта и достоинтството, не само корумпирани! Никак не сравнявайте правораздаването в Гърция, с абсурда в България!
16
3
 
10
 
! Отговори
Смях в залата преди 6 години
Те и гръцките полицай яко корумпирани, като нашите момчета.Измъкнали го с хиликоптер хахаха. Най-вероятно полицейски. бах-бах-бах
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли хайка за тоя, та да се включа и аз ?
14
1
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Кво се кахърите? В България гръцкия и не само гръцки Робин худ ще се/се чувства необизпокояван!
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Охохоооо 1 млн евро. С ловната ще го обстрелян, па ако ще и посред бял ден в детска градина да е ! Тия няма да изкара дълго след тая новина.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде стига сте ни баламосвали с една история от 2009 година
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Какъв Худ е този?защото много хора си мислят, че Франкещайн е името на чудовището, а ксерокс е място където се копират документи :)
10
3
 
25
 
! Отговори
виж ся преди 6 години
До Какъв Худ е този?Българина много се впечатлява от бандитчета,и умира да бъде такъв,ама не му стиска!Това са думи на Буров!
9
0
 
29
 
! Отговори
ами преди 6 години
Даваха по гръцката телевизия как затворниците са на двора,каца хиликоптер,качват се двама затворници и отлитат,висока ограда на която патрулират въоръжени не реагират изобщо....
8
3
 
56
 
! Отговори
Какъв Худ е този? преди 6 години
Само не ми стана ясно защо е Робин Худ? Изглежда като най-обикновена ***, без ни една благородна черта...
7
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"искали 1 млн. евро за него" -не са искали, а са давали...
6
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми той не се крие бе за какво му е да се крие нашата полиция го пази.
5
3
 
41
 
! Отговори
Мутра с джип преди 6 години
Даже има типичната БГ-муцуна. Идеално ще пасне из нашите среди.
4
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tърсете около Банкя.
3
1
 
56
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
Нищо не е това неговото. При нас Цв. Василев източи 4млрд заедно с Шиши и сега си седи в Сърбия и даже не го търсят.
2
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България този пич ще се чувства в свои води, подмоли за укритие има доста и вировете лятно време предполагат добра хранителна среда.
1
3
 
58
 
! Отговори
Тиквата преди 6 години
Остана у нас след като се впечатли от нашите магистрали.