Македония остава жива в сърцето на българина

Подкрепяме ги и по пътя им към НАТО и Евросъюза
24 ное 2017 22:12, Екип на Bloomberg
15
Македония остава жива в сърцето на българина
Снимка: Пресцентър МС

Българите гледат изцяло положително на Македония. Например на въпрос дали политиката ни към югозападната ни съседка трябва да бъде добросъседска за това се застъпват над 80% от хората.

Това сочат данни от скорошно изследване на агенция "Тренд", представени от политолога Димитър Ганев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Не само, че се застъпваме за добри отношения с Македония, а и преобладава мнението, че страната трябва да се интегрира в ЕС и НАТО, отбеляза гостът в студиото. 

"От друга страна, когато питате нещо, свързано с отстояването на правата на българите в Македония, с културно-историческото наследство, над 90% смятат, че България трябва да отстоява активно позициите си", посочи Ганев.

Накъде вървят отношенията по оста София-Скопие?

Отговор на този и други въпроси, както и коментар по други теми от дневния ред на Балканите и отношенията на региона с Брюксел, бяха дадени в продължението на разговора!

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме ми за Македония!Тия след 10 години ще ги няма!От Албания непрекъснато се заселват там все млади хора!Също като в Косово!Там няма село без албанци!
13
3
 
2
 
! Отговори
Грък преди 1 година
Бог да пази БЪЛГАРИЯ от този ПРЕДАТЕЛ
12
4
 
5
 
! Отговори
Грък преди 1 година
Македония не е държава А Провинция
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От ЕС искат да се приключи с Изолация та Р Македония. затова бутнаха Груевски, затова дадоха шпионски записи на Заем, затова натиската Борисов по време на нашето председателство да се сближи с Р Македония и затова не ни отнеха европредседателството макар да сме най-корумпирани.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За България е много важно Р Македония да влезе в НАТО. Това означава стабилин граници. това означава че тя не може да има претенции към България, нито Алабания- към нея. Но тя няма да влезе в НАТО докато не изпълни определени поставени й цели, независимо кое правителство е на власт. Толкова по-добре ако Заев успее да ги изпълни. Сред тези цели е спиране на конфронтацията с България.
9
8
 
3
 
! Отговори
гоце преди 1 година
МАКЕДОНИJA на македонците
8
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
мен ме интересува като се смени това правителство на следващите избори какво ще стане с тези споразумения и какво стана с плочата потрошена от македонския
пияница
7
1
 
9
 
! Отговори
Илия Луков преди 1 година
Проклета и триклета да е Европа дето ни раздели!!!!!!!!-Народна песен
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четете за геноцида над българите в Македония, терора и до днес, преди да ги критикувате толкова остро. Ако се убедят че са ги лъгали и манипулирали може да станат по-българи от вас.
5
6
 
10
 
! Отговори
това е БЮРМ FYROM преди 1 година
Няма такава държава,няма такъв език.Тази територия е населена с албанци и българи и хора с промити мозъци,които генетично им е заложена омраза към българите.Те ни мразят.Не знам кой му нарежда на премиера тази политика към западните територии,но тя не е правилна.Дори тези,които се пишат българи за да вземат паспорти в ЕС ни мразят.Така наречените македонци са най-големите гадове.Гърците така и не ги признаха.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАЧАЛНИКЪТ НИ ГО Е ПУСНАЛ, НЯЧЯЛНИКЪТ ЩЕ СИ ГО ПРИБЕРЕ.
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Началникът отгоре ни го е пуснал тоя за Премиер , за да ни гледа сеира.
2
8
 
5
 
! Отговори
ГОСТ преди 1 година
ТОВА СА ПЪЛНИ ИЗМИШЛЬОТИНИИИИИИ, НИКОЙ НЕ МИСЛИ ЧЕ МАКЕДОНИЯ ТРЯБВА ДА ВЛИЗА В ЕС И НАТО ТОВА СА ЛЪЖИИИИИИИИИ ПЪЛНИ ИЗМИШЛЬОТИНИИИИИИИИИИИИ РЕЗИЛ РЕЗИЛ БЕ
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Расла тиква на бунище. Този наистина се хили като тиква.