Ердоган: Подавам оставка, ако намерят мои сметки в чужбина!

Опозиицята: Членове на семейството му са изпратили милиони в офшорки
26 ное 2017 19:30, Анисия Иванова
82
Ердоган: Подавам оставка, ако намерят мои сметки в чужбина!
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес в Истанбул, че е готов да подаде оставка, ако опозиционната Народнорепубликанската партия /НРП/ успее да докаже, че той има сметки в чужбина, предаде ТАСС, позовавайки се на турската държавна телевизия ТРТ.

"Ако можете да потвърдите, че моите пари са в някакви банки зад граница, аз ще подам оставка от президентския пост", заяви Ердоган.

В изказване пред парламентарната група на НРП на 21 ноември лидерът на опозиционната партия Кемал Кълъчдароглу заяви, че членове на семейството на Ердоган са "изпратили милиони долари в компания, базирана в данъчни убежища в чужбина".

По-рано Кълъчдароглу критикува управляващата Партия на справедливостта и развитието, че е пресякла усилията за предприемане на разследване за евентуално участие на синовете на премиера Бинали Йълдъръм в офшорни компании.

"В коя офшорна компания имам участие? Докажи го. Ако не можеш, напусни политиката. Ако успееш, аз самият ще се откажа от кариерата си и президентския си пост“, заяви Ердоган.

Ердоган заведе иск за обезщетение от 1,5 милиона лири /380 000 долара/ срещу Кълъчдароглу заради неговото изказване. Йълдъръм също заведе дело за обезщетение в размер на 500 000 турски лири срещу два опозиционни вестника в Турция заради информации за разкритията на "Парадайз пейпърс" и предполагаеми връзки на неговите синове с офшорни компании.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде стига сте ни занимавали с доктатори. Преди беше Тато а сега Мумията.
30
3
 
25
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
До некъф "Да и ако намерят негови сметки в чужбина ще отрича и който ги е намерил ще бъде хвърлен в затвора до живот и обявен за гюленист."Това да не са твойте патриотки и милиционери дет пият кафе с бежанци и отричат, че са трафиканти бре Ахмак!
29
9
 
27
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Да и ако намерят негови сметки в чужбина ще отрича и който ги е намерил ще бъде хвърлен в затвора до живот и обявен за гюленист.
28
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безпокои ме че Ердоган прекалено много копира Хитлер не само влна приказки но и с действия. Ердоган строи голяма армия и явно се готви за война. Кой ще напада? Дано не е БГ. Може би кюрдите? Или... ще последва примера на любимеца си Хитлер...? Не е много сигурно кой ще победи между война Русия-Турция
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честито на а и турчеещите се. ХАХАХАХААААААААААА
26
10
 
19
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
Евтина реторика от Ердоганя. Ясно е, че има сметки и имоти в чужбина, ясно е, че са на поставени лица, псевдоними, в офшорки и прочие. Чист като сълза да е- пак ще има, нормално е, толкова години управлява такава огромна и силна страна и икономика. Въпросът не е дали има, въпросът е какви са размерите на тези сметки- малки, големи или чудовищно големи.
25
9
 
12
 
! Отговори
Разочарован от комши преди 6 години
Този се прави на богобоязлив и праведен, а е един ненормалник, който тика Турция към бездната. А Турция е голяма държава и трябва да осигурява сигурност и стабилност в региона, не да прави пакт ***-рибентроп с Путин и да плаши съседите
24
24
 
11
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
Статията не е за САЩ а за Турция. САЩ може да осигури коридор на мирното население винаги. когато си поиска. Кой беше Ердоган че да заповядва на САЩ какво да правят и по кой да се стреля САЩ не стрелят по цивилни хора както правят турците Пий си лекарствата и си лягай при *** си кадъна турчино САШ и Русия скъсаха *** на ИД сивия кадинал на ИД Ердоган почна да припада и го вадиха от там на носилка, защото ИД изяде всичките пари на Ердоган от офшорките.
23
4
 
15
 
! Отговори
фссс преди 6 години
Кой е виждал парите на турците да са в банки.. ?Всичко е буркан банк заровено .. това е още от дедите им !
22
3
 
18
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
И да има, са добре скрити. Щом казва толкова уверено, значи има. Не ми се вярва, че има толкова доверие на народа си и всичките му авоари са в Турция. Да не би да го харесват всички?
21
4
 
39
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
До 15Я кажи тогава, като САЩ и кюрдите превзеха Ракка, защо направиха коридор на стотици терористи за да се изнесат безопасно. А Турция настояваше те да бъдат ликвидирани! Но благодарение на САЩ и кюрдите сега можеби някои от тия терористи са в Европа и дебнат момент за да се гръмнат. Кой ги закриля я кажи пак!?
20
7
 
32
 
! Отговори
Багерист преди 6 години
Този сигурно има поне 1 млрд. долара в швейцарски или други чужди банки. От Сирия с петрола там колко пари направи не е истина.
19
7
 
12
 
! Отговори
Ердоганист преди 6 години
Ако откриете мои сметки в чужди банки , със сигурност са открити лично от Гюлен на мое име с цел да ме опетнят -- същата стратегия на политически тормоз я прилагат срещу Путин и Бойко.Извинете се, бе!
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Останкино какво казват?
17
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох! Манете го тоя, днес Борисов като дразнител ми стига!
16
2
 
6
 
! Отговори
True преди 6 години
I v Turkey vervat
15
37
 
9
 
! Отговори
ДО 11 преди 6 години
САЩ не са създали нито една терористична група .Турция създава терористичните групи ПКК Фетулах Гюлен и ИД са спонсорирани със турски пари Турци произвежда тероризъ САЩ и Русия борят тероризма Ей заради такива като тебе БГвсе назад дъра БГ ще върви напред със САЩ и Руусия а ти си заменавай във Анадола турчино.
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За толкова ли "умен" го мислите че да си държи милионите в банки? Милионите му са в гърнета закопани на сигурно място.
13
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
турците традиционно заравят делви със злато в земята,не разчитат на банки,тъй че донякъде му вярвам за това
12
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако намерят мой сметки в чужбина, значи банката ще да е гюленистка, а държавата фашистка! :-)Ами, ако не намерят това да не би да значи, че нямаш бе?