Ципрас: Гърция си стъпва на краката!

2018-а ще бъде година на завой на страната, убеден е той
6 дек 2017 10:45, Елка Василева
22
Ципрас: Гърция си стъпва на краката!
Алексис Ципрас. Снимка: архив, Reuters

Гърция стъпва на крака, 2018-а ще бъде година на завой на страната, заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас от трибуната на годишната конференция на гръцко-американската камара, посветена на гръцката икономика, съобщава Нюз.ин.

"Гърция оставя зад гърба си меморандумите с кредиторите през август 2018 г.", каза още Ципрас.

Той подчерта, че "часът на гръцката икономика най-сетне е настъпил", че "стратегията на неговото правителство и усилията на гръцкия народ са дали резултат" и че страната "прелиства страница".

Гръцкият министър-председател откроил секторите, чиито постижения са показали, че климатът в страната се е променил, като във връзка с това поставил акцент върху бързото финализиране на разговорите с институциите по третия преглед на помощната програма, а също и върху регистрирания растеж на икономиката за трето поред тримесечие.

В. "Нафтемборики" пише, че на конференцията Ципрас е изразил увереност, че Гърция ще постигне "чисто излизане" от спасителната програма през август 2018 г., когато изтича нейният срок, /тоест, няма да има нужда от нов спасителен пакет/.

Пазарите дават "зелена светлина" за чисто излизане на Гърция от меморандумите, казал Ципрас, като наред с това дал обещание да намали данъчната тежест. Реалните факти позволяват оптимизъм, но не и успокоение, допълнил той.

Изданието коментира, че на гръцко-американския форум Ципрас е представил една идеална ситуация в страната, като е избегнал пред представителите на бизнеса да се позове на проблемите и несигурностите, които преживяват икономиката и гърците в ежедневния си живот.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Грък преди 6 години
Кредиторите изцеждат като мокър парцaл докато падне подследната капка
18
1
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
"Миналата година Гърция бе на ръба на пропастта, но през 2018-та ще направи решителна крачка напред!"( Из речта на Ципрас пред гръцките комунисти и сициалисти.)
17
0
 
2
 
! Отговори
Стефанов преди 6 години
До Анонимен 7 - Когато няма с какво да се похвалиш, ръчкаш миналото. Това, че имаш славно минало не означава, че те чака блестящо бъдеще.
16
1
 
2
 
! Отговори
ANONIMEN преди 6 години
DRAN-DRAN, TSIPRAS STIGA SI LAGAL,,,,AMAN OT TAKIVA HLEBARKI
15
1
 
4
 
! Отговори
L. преди 6 години
Що? Досега седя на нещо ли?
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърците са едни мързеливи и нагли тарикати които си намериха майстора. Преди комунизма са били по-бедни от нас, а ако имаха комунизъм сега щяха да са като Сомалия. Маляки! Да живее България!
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимендо 10 а на теб кратуната ти е толкова спукана от простотия че няма накъде...*** си като гъбена семка
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЪРЦИЯ СТЪПВА НА КРАКАТА СИ, ДАВА НА ПЕНСИОНЕРИТЕ СИ ПО 1000 ЕВРО КОЛЕДНИ ДОБАВКИ.А БЪЛГАРИЯ ЕДВА СЕ ДЪРЖИ НА КРАКА. Едвам скърпваме 3,8 % РАСТЕЖ НА БВП, А РУМЪНИЯ ИМА 8,2 %. АМА ПРИ ТЯХ ЗАТВОРА СЕ НАПЪЛНИ С МИНИСТРИ.
11
2
 
8
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
Седим и обсъждаме проблемите на Гърция. Докато ние продължаваме да копаем дъното ...
10
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вулгарос, вулгарос, ама не просим от Меркел 500 милиарда да ни плаща масрафа! На гърчолята им признавам че са лукави и хитри като нашите роми (досущ приличат на тях и визуално и интелектуално!) Неслучайно от толкоз интелект сега Константинопол е турски! Всъщност, ако трябва да отлича някой това са турците, които бачкат и си строят държавата. Гърците са мързеливци, нямат икономика, нямат нищо, освен туризъм и домати. Спука им се балона!
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Умник30 години са голям период, но ако действително ако не последват реформи, които Ципрас към момента не е склонен да прави, най-вероятно гръцката икономика ще изпадне в стагнация в следващите поне 5 години. Самото гръцко общество трябва да проумее, че така не може да се продължава и това ще е най-големия проблем пред развитието на Гърция, то всъщност и при нас го има този проблем - ожесточена съпротива спрямо всяка промяна, отричане на всичко, мързел, егоизъм и нихилизъм.
8
4
 
17
 
! Отговори
Умник преди 6 години
Поне още 30 години гърците няма да стигнат нивото на което бяха през 2007-***.
7
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анаксимандър, Агамемнон, Аполон, Атина Палада, Есхил, Фидий, Мирон, Еврипид, Питагор, Евклид, Тукидид, Аристотел, Платон, Солон, Демокрит.... Вулгарос какво има? - Гочо Чистименски! Факт! И Бай ***, но той е положителен герой днес!
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Празни приказки, Гърция навлиза в 8-та си година на рецесия. Много са сбъркани нещата в Гърция, а глупостите на Ципрас още повече задълбочават проблема, няма скоро да има разрешение на икономическата криза там.
5
12
 
16
 
! Отговори
Хм преди 6 години
На 99% съм сигурен,че гърците ще се оправят преди ние да...потънем окончателно!
4
7
 
4
 
! Отговори
неприятната истина преди 6 години
До Анонимен 3вулгарос сте вие, така са ви наричали римляните защото не сте можели да говорите латински като хората.
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Древна световна култура! Всичко им е простно и 1 милион най бедни пенсионери ще получат по 1000 евро за Коледа и Нова година.За Пасха ще видим. Елинас - 1000, вулгарос - 20!
2
5
 
15
 
! Отговори
Стъпват си на преди 6 години
Да , когато ти се изтъркат обувките наистина си стъпваш на краката .
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То въпросът е и на чия глава стъпват тези крака :)