Зоран Заев: Надявам се на покана за НАТО през 2018-та

Ексклузивно интервю в "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR днес от 17.30
9 дек 2017 15:25, Анисия Иванова
31
Зоран Заев: Надявам се на покана за НАТО през 2018-та
Снимка: Bulgaria ON AIR

"2018 ще бъде годината на интеграции на страните от Западните Балкани в международните институции. Готови сме да влезем в НАТО извършваме необходимите реформи, увеличаваме бюджета си във военната област с 0.2% за да можем да засили оперативната интермобилност на армията на Р Македония и участваме във всички мисии на Организацията. Тази година увеличаваме своето присъствието от 34 до 40 човека," заяви премиерът на Р Македония Зоран Заев в ексклузивно интервю, което ще бъде излъчено днес от 17.30 в предаването "Брюксел 1" с водещ Милена Милотинова по Bulgaria ON AIR.

"През 2018 год. се надявам, че Македония може да получи поканата за членство в НАТО. България и други държави ни помагат да решим въпроса за името в спора с Гърция, което ще ни отвори пътя към автоматичното членство в НАТО. Договорът за доборосъседство между България и Македония дава своите резултати. Подписахме вече договор за поевтиняването на роуминга, започнаха и проектите за изграждането на новия граничен пункт между страните ни - "Клепало", каза още той.

"Работи се за включването и към магистралата Струма в България, която е много важна. Също така вече обсъдихме и новия газопровод, който от Петрич ще стигне до Струмица. Българските компании, започнаха да идват в Македония и да показват своя интерес за инвестиции във всички области, като сериозен е интересът към тютюневите фабрики. Това показва че приятелството между България и Македония носи само придобивки. Отива си периодът на напрежение между България и Македония. Вярвам, че Договорът за приятелство, които подписахме, окончателно затвори всички възможности за всички неприятелски моменти, които съществуваха в миналото. От това икономическа и финансова полза ще имат гражданите на Македония и България," обясни Заев.

1 млрд. евро се губи с чакането на камионите по границите по данни на Световната банка. Как ще се преодолее това, какво става с коридорите 8 и 10 и с жп-линията, която трябва да свърже Черно и Адриатическо море през Р Македония - цялото интервю на премиера Зоран Заев пред Николай Кръстев гледайте днес в предаването "Брюксел 1" от 17.30 ч. по Biulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
5
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
В Македония има 2 албански партии, в България има 2 турски партии-ДПС и ДОСТ.Каква е разликата, кажете умници, и двете държави ни държат в шах, може да стане и мат скоро.
30
9
 
7
 
! Отговори
тато преди 6 години
И макетата ги купиха, назначиха им един предател за министър председател и край , този заец ще ги управлява, като нашата тиква , ще слушка и с двете уши, сега ще ги ввкарат в кошарата харечена НАТО и край на македонизма и тем подобни, ще има само американизъм.
29
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да направим една нова Югославия от Сърбия, България и Македония.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ну, Заев, погоди!
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимензащото западните хиени-католици ще обезкостят малките православни държави-България, Сърбия и Гърция-----------------какво общо има икономиката с религията, и как така ще ни обезкостят?*** какво може да противопостави?А и не забравяй - православни са и Украйна, Румъния и Грузия - още към 60 млн.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според патриотите на Сърбия трябва да поставим въпроса за връщане на Западните покрайни и тогава да им разрешим влизане в ЕС/като ,че някой ще ни пита/.Редно е да поставим на Македония въпроса за връщане на Струмишко,което пак по силата на Ньойския договор е взет от нас! Обаче патреотите нещо са се покрили и не се обаждат!Поне 20тина с байряци шествие да направят ,плакати с надписи,,Струмишко е наше" да издигнат! Да ,ама не ,защото всичко е до инструкции от вън!
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде пак почнаха хибридните опорки...Турция щяла да иска нови граници.Турция нищо такова не е заявявала, нито има интерес от войни.Гърция пък е толкова зле икономически, че за нищо не стават.
24
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблем е че Турция ще иска нови граници, а Гърция има скрити претенции и ги крие с проблема с името Макеодния.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 18 Не познаваш ,и не си наясно в Русия ,колко истински вярващи православни християни има,спрямо нас са мноого по-вярващи.Лично съм се убедил в това, повечето от тях казват ,че Русия няма работа в Украйна!Друг е въпроса ,че от името на тези хора,говорят руски политици ,които са далеч от Православието и го използват за политически цели!В бъдеще Русия не я чака нищо добро с тези имперски амбиции!
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Онези, дето избиваха свещеници и събаряха църкви,сега ни учат на православие и използват вярата ни за имперските си цели.Комунистически изродди.
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе хей, "стълб на православието", дето само бълваш опорните си точки на руската, фашистка деспотия,като си такъв вярващ православен, кога последно стъпи в църква?Или си като спонсора си, путин от КГБ, дето ходи да се кръсти и да се прави на вярващ, но само притворно?
20
2
 
8
 
! Отговори
Русофил българофоб преди 6 години
Божеее защо така всичко се обърка.Крим наш Македония наша.Ква я мислехме ква стана.Ще трябва да сменям лагера
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонименКопекаджийо, щом Фашия била православна, защо на Кремъл стои фашистката петолъчка, а не кръст?
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия даже не е православна държава, а империя на злото.
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продължавай до утре да ни замеряш с опорните си точки, рубляр.Истината е проста - фашисткият Карлик губи все повече колонии.Найс, а?
16
7
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До Анонимен 14Без Русия няма православие, защото западните хиени-католици ще обезкостят малките православни държави-България, Сърбия и Гърция.Много сте глупави да разбирате глобалната политика вие, слушайте си глупостите на Роската Плевнелиев и на Соломон Паси.
15
9
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До Анонимен 12България е членка на НАТО незаконно, един ден ще излезем от тая терористична организация,която убиваше децата и жените в Сърбия с уранови бомби.Между другото, вие също може да се разболеете от рак от изотопите и повишения радиационен фон, ама това тъпите ви евроатлантически глави не го разбират, вие само знаете да ревете на химна на НАТО, като патрона ви-Соломон Паси-ревлюто с трабанта.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Православието няма общо с просия. Едното е вероизповедание другото е обикновена *** с пияни одеколонаджии.Тяхната мечта да обвържат фашисткия си режим с православието е една елементарна манипулация за слабоумните си роби.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още една "губерния" се измъква от лапите на Фашия.Македонската "пятая колонна" съответно ще бъде уволнена,и ще избга в Сърбия.Докато и Сърбия влеза в НАТО и ЕС.
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е членка на НАТО напълно зааконнно, рублярче.Не ни замервай с опорните си точки.И между другото, путин е фашистко дерьмо, понял?