Радост из румънските медии: Българи искат в Румъния!

"Безпрецедентна ситуация, отзвук от борбата с корупцията в България"
5 яну 2018 17:30, Елка Василева
356
Радост из румънските медии: Българи искат в Румъния!
Колаж: Dnes.bg

Редица румънски медии публикуват информацията, че жителите на три области от Северозападна България, недоволни от корупцията в страната, искат да се организира допитване до гражданите за получаване на автономия в рамките на България или обединение с Румъния.

Идеята е представена от Борис Каменов, лидер на "сепаратистко" движение в областите Видин, Враца и Монтана, пред българската Нова телевизия, съобщават румънските медии.

"Българи искат в Румъния! Три области при съседите искат да станат част от нашата страна", посочва в заглавие вестник "Ромъния либера". "Изненадващо съобщение от България. Три области искат присъединяване към Румъния", пише "Адевърул".

Още по темата

Информацията е съобщена и от телевизия Диджи 24, която я определя като "отзвук  от борбата с корупцията в България". Телевизия Бе1 определя "ситуацията като безпрецедентна". В. "Евениментул зилей" смята инициативата за "изключително сериозна". Информационният сайт "Щир пе сурсе" пише за "неочакван референдум в България". Идеята, представена от Борис Каменов, е отразена и от други румънски печатни и електронни медии, предаде БТА.

Каменов заявил пред Нова телевизия, че една от причините за тази инициатива е корупцията в България. "Не би трябвало да бъдем съучастници в корупция", заявил той и добавил, че жителите на Северозападна България винаги са се борили за "реална демокрация".

Запитан за причината, поради която трите области от Северозападна България биха искали да станат част от Румъния, Каменов отговорил без никакво колебание, че румънската съдебна система е по-ефективна.

"Тяхната съдебна система е много по-демократична и реформирана", заявил Каменов, цитиран от румънските медии. Инициаторът на сепаратисткото движение заявил, че ще представи на Румъния предложение за присъединяване, след като регионът получи независимост.

Запитан дали трите български области ще станат като Барселона, Каменов отговорил, че Северозападна България има нужда от "мъж като Пучдемон" - уволнения премиер на Каталуня и организатор на референдума за независимост на региона.

Друг "сепаратист" казал пред Нова телевизия, че подкрепя инициативата, защото в този регион на България не съществува никаква икономическа активност. "Работим в Козлодуй, в Пловдив, в други градове, тук няма нищо", казал мъжът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
313
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига глупости ако се присъединят към Румъния ще ги румънизират
312
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Порно
311
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 136 Най добре цяла Трансилвания да премине към Унгария
310
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 166 Стига с ваште глупости уревяхте му аргълъкът нито северна българия ще бадне под чужда власт нито северозапъдът ще се отцепе .
309
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 305 А бе стига глупости нищо подомно не са подписа ли е . И никви късаниа никви Румънии никви Турции направо щат на Сащ най добре
308
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българин Тогава Югоизточна да я дават на Турция
307
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо тогава направо не я разделят например : Североизточна за Румъния Северозападна за Сърбия Югозападна за Гърция и Югоизточна за Турция
306
4
 
8
 
! Отговори
Илиян Илиев преди 6 години
Прости хора включвам и медиите дето разпространяват това.Днес на майтап ама утре някой ще вземе повод и наистина ще пожелае одцепване на части от България.Играете си с огъня простаци
305
4
 
5
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Русе също иска, а и Силистра. Има желаещи за цяла Северна Бълтария, до Варна де, като билото на Стара Планина ще е южната граница, наверно с турция. Има обаче сепаратистко движение в Подбалканските полета, където и е българщината, - да е по билато на Средна Гора. Пловдив и Бургас няма да останат навън, остава само София! Това си е град-държава, който само души накъде ще духне вятъра и да заеме челна позиция. Обаче много араби в София и ще се лее кръв по булевардите.
304
2
 
2
 
! Отговори
де гиди преди 6 години
Няма такива работи. Комунистите само хвърлят празно за пълно за да видят как ще реагират хората. Забелязахте ли че *** са покри за малко след като се изложи с Истамбулската Конвенция.
303
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северозападните *** трябва някой да ги опъва за да живеят добре.Едва ли румънците ще си плащат за удоволствието.
302
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До възмутенКакъв закоравял социализъм,бе?Бай Тошо е избягвал северозападния район,защото се е уплашил от някакъв човек,помислил,че е атентатор,а човека се опитвал само да го пита нещо лично.
301
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До dedo iocКъде в южна Българиия половината са турци?Къде?Аз съм от там,няма такова нещо,нито в Бургас,нито в Ямбил,нито в Сливен,нито в Стара Загора,нито в Пловдив,нито в Благоевград,дори в Кърджали турчеещите се са предимно от селата,а много са всъщност помаци - българи мохамедани,които се опитват да ги турцизират,дори езика не знаеха и не знаят и ги карат да учат турски с примамки,с пропаганда.Няма такова нещо!Къде ги видя?
300
2
 
2
 
! Отговори
dedo ioc преди 6 години
do 181.kakvo nevejestvo na pisheshtete tuk.kakvi 90%ca c vlashki koreni be sofiiski negramotnik,a yjna bg bila 90% bqlgari ,ha-ha ha.90%yjna bg sa turzi i shte vidish kak skoro turziq shte prilapa polovinata yjna bg.amerika i zapada,a sega i rusiq rabotqt po tozi vqpros.kato slojite fesovete,i obuqt poturie i shlvarite na jenite vi shte vi sekne prikazkata .
299
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подписката да обхване цяла Северна България.
298
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато в едно семейство на едното дете дават портмонето с парите,а на другото мотиката,така се получава.Аз лично бих подкрепил една подписка за отделяне на цялата провинция от София .Нека тогава шопите сами да си благодентсват в техния си нужник.Тъкмо ние,"селяните",няма да им пречим.
297
12
 
7
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
Предложението на този Каменов е още едно доказателство за деструктивната роля на БСП и ***. Нека ги застигне презрението на целия народ.Този край от преди 1989 си беше закоравял в социализъм. Сега виждат че изостават и пак искат да я карат по социалистически.
296
6
 
8
 
! Отговори
За антидържавни идеи преди 6 години
Да му се отнеме гражданството на този ***!
295
9
 
13
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
Остава и Добрич и Силистра да поиската да се върнат в Румъния и ето ти една "Румъния маре", дето влашорските шовинисти не са я и сънували. По време на войната 1877-78 г. влашорите са искали от руснаците да им отстъпят Видин. Сега Видин сам се натиска да ходи в Мамалигария. Нямали корупция, айде бе, театралната им борба с корупцията е толкова плоска, че няма накъде! Иначе този смешен сепаратизъм на пустиняците е и жалък! Населението на Западна България винаги е било по-диво и примитивно.
294
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставете го този Каменов,но нали Бойко обеща още преди няколко години,че ще направи нещо за този район? И нищо няма вече няколко години.Аз не съм от този край,но тези хора там наистина са забравени от Бога и нещо трябва да се направи!Мизерията е страшна.И не обвинявайте хората в мързел,след като няма откъде да изкарват заплати за храна,а камо ли да плащат за образование,пътни,обучение или инвестиции в нещо!Сития на гладния не вярва.