Възстановяването на Желязната църква – мир или нещо друго?

Може ли България да стане мост между Турция и Европа?
8 яну 2018 22:22, Екип на Bloomberg
59
Възстановяването на Желязната църква – мир или нещо друго?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Реставрирането на Желязната църква "Свети Стефан" в Истанбул, колкото и да звучи клиширано, е много сериозен знак. Това е знак за единство, за желанието за постигане на мир, на стабилност на Балканите.

Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria международният анализатор и журналист Николай Кръстев.

Неособено типично е било и поведението на турския президент Реджеп Ердоган по време на официалната церемония по откриването на обновения храм, на която присъстваха българският премиер Бойко Борисов, Патриарх Неофит и голяма българска делегация.

Изказването му бе доста обрано и липсваха типичните за турския президент остри изказвания, отбеляза Кръстев.

"Разбрахме, че България може да е домакин на среща ЕС-Турция, което е много сериозен сигнал. Дали можем да говорим за посредничество на България в този диалог, е друга тема. Но е логично да има диалог с Турция, да се продължават отношенията", подчерта той.

Вижте повече във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
0
 
! Отговори
Американофил преди 6 години
Европа и Азия почват да си подобряват отношенията, възможно е да се обединят. Ипек Йолу ако се осъществи от Пекин продължавайки на Турция минавайки през Анкара и продължавайки към Великобритания до Лондон. От Ипек Йолу ще търгуват стоки за трилиони евро без да плащат такси комисионни мита на евреите, тогава американската икономика ще се застраши и доларът ще рухва с невидими бързи темпове.Трябва да отворим война на стратегически важни държави от Европа и Азия за да вземем контрол на Ипек Йолу.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доброто трябва да се уважава, а в случая реновирането на Храма, събирателно за българщината в Цариград следва да се оцени достойно. Ние трябва ьда развием политика на насърчаване на Българщината в Турция, а не само да се чудим какво щяла да иска Турция в замяна. Добрата политика е активната, смелата, но и мъдрата политика.
49
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
една ремонтирана цьрква срещу 100 джамии в бьлгария това ли е реципрочностза мен цялата история е изнудване и ще го разберем много скоро
48
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те са тук и винаги са били, сектите на ислям и християнство и искат да ни пробутат идеологията си. Единствената секта от 3-те възникнали в пустинята, която не ни се пробутва е юдаизма. Те си я държат за себе си. Генофонда на българите по мъжка линия е представен от хаплогрупи 25% R1, 30% I2, и какво да видим 20% J и 15% E1b1b1, които са характерни за страни като либия. Да не мислите че башибозука ви е приятел, тая църква е само за капан където мухите да накацат и да бъдат изгорени. Това е тест.
47
7
 
15
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Великотурските мечти на Ердоган за на български територии към Турция по начертаните от тях карти,НЯМА да се сбъднат,дори да купи българския слуга-премиер и Патриаршията с 3,5 милиона евра,дадени за Желязната църква в Истамбул. Турция бавно и методично прекарва своите интереси в България. Продава ни турски сапуниди на всички телевизии,дава пари на Мюфтийството,дава пари на партии,като ДОСТ и ДПС и се опитва да се меси в изборите в България,чрез т.н. български турци.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой си изкарва на храма яда освен тебе?
45
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора,храмът не ви е виновен,ако имате проблеми си ги решете,но храма няма нищо общо с това,това е Божи храм!При това е единствения такъв в света,построен на принципа на Айфеловата кула и статуята на Свободата.Не си изкарвайте яда на църквата,имайте малко респект!
44
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мустакан си прави пак тънки сметки да търгува сграда срещу влияние, но ние турските му маймyнджeлъци и мурафети му ги знаем. Търси маймyнът абдали, но не е познал.
43
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекарството срещу турската наглост е да им се пълнят насилствено всички отверстия със свинска мас! Едва тогава заатварят противните си ислямски усти!
42
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
менте Турчине, защо не помниш помъчените си български деди, от които си се пръкнал?
41
5
 
17
 
! Отговори
До 40 преди 6 години
Напиши в Гугъл: "Договор за обезщетение на тракийските българи от 1925-та година"Веднага ще ти излязат всички факти и данни по него.
40
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 39В кой договор го пише това?! Намери ми договора, веднагически ще ти пратя чек за сумата. Ако няма такъв договор, ще ти *** женската част на домочадието ти до 77 коляно! Сега, чакам да ми кажеш в кой договор се казва това! И между другото, защо *** и българите са толкова убедени, че винаги някой им дължи нещо????
39
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече 1000 пъти ни казаха колко им струва църквата и какви сме неблагодарници. Що поне веднъж не се сетиха да си изплатят парите на тракийските българи, за което са подписали договор? Много дипломатично мълчат по въпроса.
38
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За сетен път се убеждавам, че на балканския бълхарин никой по никакъв начин не може да му угоди! Затова ще е добре тази желязна църква да се превърне в безплатна обществена тоалетна, на коят писоарите да се произведат във формите на главите на разбойника и детеубиец Фасул Лефски, пияндето Ристу Бутеф и пр. ***, та да могат хората да им пикаят директно в устите!
37
24
 
9
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Най-красивият герб, който съм виждал, е този на Османската империя.
36
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато ни управляват менте националисти като Белата Златка, русенския македонец, Валката Курорта и Боку, може да се н А Д У П В А Т където им скимне. Понеже се пропагандира че русите са ни врагове а турците братя, и понеже баташкото клане е мит, ето ви един клип какви злодеяния са извършили турските о р д и в НИШ. Върху бългъри въстанници, които днес са забравени от нашите туркофилски националисти. https://youtube/watch?v=wnvLX0ElNIo
35
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз имам едни пласмасови рафтове за мазето -турски. Леле мале - като се опитах да ги сглобя едно с едно не си пасваха.
34
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕРЗАЩО ДА КУПУВАМ ТУРСКИ СТОКИ БЕ ДРАГИ? АЗ СЪМ В ЕВРОПА! ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ Е МОЯ СВЯТ! ТОЛКОВА ЕВРОПЕЙСКИ И АМЕРИКАНСКИ СТОКИ ИМА? ЗАЩО ДА КУПУВАМ ТУРСКИ? НЯМА НИКАКВА ПРИЧИНА ДА ГО ПРАВЯ, НИКАКВА!
33
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
турция гяурци къде са тръгнали тия първобитни индивиди
32
3
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До Анонименне са, освен това турците ходят без *** защото толкова им е акъла