Полицай в Румъния, обвинен в педофилия, призна вина

Обяснил действията си с проблемите, които имал
9 яну 2018 13:00, Елка Василева
4
Полицай в Румъния, обвинен в педофилия, призна вина
Снимка: архив, Reuters

Румънски полицай, който бе обвинен в сексуално посегателство срещу две деца в Букурещ, призна деянието, както и още едно сексуално нападение срещу 7-годишно дете през 2012 г., съобщава информационният сайт Зиаре.

Съобщението бе направено снощи от адвоката на полицая, след като заподозреният бе задържан за 24 часа, а днес ще бъде изправен пред съда с предложение за налагане на мярка 30-дневен предварителен арест.

Мъжът бе заловен в понеделник, след като бяха разпространени кадри от камери за видеонаблюдение, които показват сексуално посегателство срещу петгодишно момиченце и деветгодишното му братче в асансьор в жилищен блок на 5 януари. Мъжът бил разпознат от колегите си, които са подали сигнал.

Адвокатът на обвинения каза, че той е опитал да обясни действията си с "проблемите, които имал".

Мъжът се казва Еуджен Стан и работи от 10 години в Пътна полиция, където е бил прехвърлен от жандармерията. Женен е и има две деца.

Миналата година е опитал да насили една жена, а през 2012 г. е извършил сексуално посегателство спрямо 7-годишно дете в същия район на румънската столица, съобщава сайтът Зиаре, цитиран от БТА.

Министърът на вътрешните работи Кармен Дан заяви днес, че очаква оставки, информира сайтът.

"Ще имаме среща със специалисти от Центъра за психологическа проверка. Вчера изпратих искане, но до момента имам само информацията, с която разполагате и вие", каза Кармен Дан пред журналисти. "Не видях никой да прави крачка назад. Вероятно са оценили, че няма отговорност", коментира министърът на вътрешните работи.

Тя съобщи, че е разговаряла снощи с премиера Михай Тудосе и го е информирала за ситуацията и предприетите мерки.

Говорителката на румънското МВР Моника Дажбог каза вчера, че вътрешният министър Кармен Дан е дала срок до сряда на началника на Пътна полиция да обясни колко сериозни са били психологическите тестове, през които е минал заподозреният, и как е възможно от 1990 г., откогато той работи в системата, да не е забелязано поведението му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** как така бе?Това само в България може да стане!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В цяла Европа са такива. Постоянно се търцят начини за сваляне на законната възраст. И постоянно се намират предтексти за легализиране и морализиране на секса в семейството.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много просто, вероятно е от едно малцинство. Дори не е било необходимо да се прави тест, а те се чудят защо тестът им се е провалил...
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
плюят, то и аз, признат грях е половин грях, та... при Тато освен физическо, психотест и сие, са ги карали да правят чек...ии, да изхвърлят спер... , за да разберат, дали ще имат поколения, а сега с пари и връзки и протежета от всички партии - *** и пульо започват работа в системата, има и свестни, но се броят в един малък град, на едната ми ръка пръстчетата-истината ви пиша, дс да потвърди-в системата-милиционери, пожарникари и сие, на младите напомняме ????