Варна, морето... Британци сравниха морската ни столица с Ница

Цените там обаче са на една трета от тези от френския град, пише "Дейли Мейл"
14 яну 2018 11:43, Красимир Ангелов
102
Варна, морето... Британци сравниха морската ни столица с Ница
Снимка: Булфото

В свят, в който всеки град се определя като "Северна Венеция" или "Южен Париж", Варна може да се назове "Нова Ривиера". Това отбелязва британското издание "Дейли Мейл" в специална статия, посветена на морската ни столица.

"Варна? Намира се в България и е третият по големина град в страната, част от бившия източен блок, както и най-голям морски курорт", пише изданието и отбелязва, че градът е бил дестинация за германски и полски туристи от десетилетия, но сега иска да отвори себе си и за британските посетители с нова самолетна линия.

"Варна е слънчева като Ница, плажовете са също толкова хубави, но във Варна цените са на 1/3 от тези във френския град", пише в материала. Но подчертава и една съществена разлика – във Варна няма яхти.

В материала се чете още, че "има два града Варна". Единият представлява място с приятни клубове, добри хора и тонове история, докато другият град са местата, отдалечени на няколко километра от жилищните квартали – варненските плажове и най-вече курорта Златни пясъци.

Авторите на материала посочват, че са избрали да отседнат в Златни пясъци - най-големият и най-известен курорт край Варна. "Това е село на брега на морето, построено през 50-те години от комунистическия режим на България, за да донесе на страната чуждестранна валута. Но сега хотелите са елегантни и модерни, с фокус върху семейството", пише авторитетното издание.

"Това е най-стойностната плажна почивка, която открих в Европа", отбелязва авторът на материала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В статията пише още, че все пак имало бездомници по улиците на града...Защо ли?Ааа сетих се, понеже в Англия няма! Да.
54
20
 
7
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Сочи е една евразийска дупка.В *** съм ходил два раза, преди това два-три раза в СССР.Повече там може да отида само на танк.
53
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коментари пишат хора, които не са стъпвали във Варна и около града. По принцип си има всичко и хубаво и лошо, както и въпросната Ница. Някой даже писал, че няма транспорт да летището- ами да види на сайта "Градски транспорт"; Аксаково си е друга община, но до там има градска линия. А относно фекалните изливания-има доста станции за пречистване и тръбите от изхода са далеч, далеч от плажовете. Май пишем колкото да има там написано нещо...
52
12
 
11
 
! Отговори
до 52 преди 6 години
За Сочи - парите няма да ти стигнат въшл ьо
51
15
 
23
 
! Отговори
емигрант преди 6 години
Истинска отврат са някои българи, където постоянно мърморят и критикуват България.Ами ...да заминават за Сочи, Батуми...или Москва.Там всичко цъфти!
50
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има нарочна карта за Европейските плажовеНай-чисти са гръцките!Щом на някой родолюбец му харесва да плува редом със собствените си *** - в България е на "точното място"Новобогаташите построиха хотели с хиляди легла - пречиствателни станции НЕ!Те не носят бърза печалба!
49
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това да обиждате родината си не ви прави "някои"!!!Абна селска сбирщина!
48
27
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хотели строени без общ замисъл и план...в 5 редици... излизаш на миниатюрната тераска да се полюбуваш на съхнещият бански на съседите отсреща... Варна както и останалото черноморие прилича на шарен катун.Ница и тя гъмжи от всякакви...Търсете други дестинации ..3500 гръцки острова са алтернатива!Ако не желаетеда срешнете собствените си храносмилателни отпадъци в морето - не посещавайте български плажове. Крастата също е често срещана екстра у нас!
47
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо се кефя как българи си обиждат държавата и тях самите!!!толкова ...здухани спареняци няма и в Африка!!!Алооо,ние също имаме какво да дадем!!!!Разбрахте ли бе ,без родни урки!!!
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Голата истина 42Какви богати ляде в Ница бе Нафърфорий?????най-много некой проскубан руски и средна ръка ингилиз-пенционер дасрещнеш в Ница.Морето им е супер но всичко останало е втора-ръка.
45
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А стига бе!Най после някои да ни оцени по нещо и да не ни хока!
44
29
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Варна е минала покрай Ница.............ХА-ХА-ХА.Морето на ница е тчркоазено а водата е кристална.Нерде Ямбул нерде Станбул.Това по което си приличат дват града е че са провинциални.
43
3
 
21
 
! Отговори
:) преди 6 години
нека ни правят реклама, нека
42
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бил съм и във Варна, и в Ница...Мога само да се смея на подобни сравнения.Теи британци, или са били къркани мъжката,или това наистина е платена статия.
41
17
 
22
 
! Отговори
Голата истина преди 6 години
Що е то поръчкова журналистика?Дейли мейл от както го купи Максуел се е превърнал в жълт *** и срещу съответната,не особено голяма за Англия,сума ще ти публикуват всичко.Най-големия курорт??Приетите на летище Варна пътници са 40% от тези на Бургас.Слънчака и З.Пясъци имат разлика поне 5 пъти.Обаче да ги сравняват с Ница е доста пресолена манджа.Това предизвиква силен смях у всеки посетил и Варна и Ница.Там е курорт за богати люде а тук за запъдни несретници и руснаци с носталгия по соца.
40
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A осрното, панелно гето Банско, сигурно го сравняват с Аспен и Сент Мориц?Тези цекоминевски номерца вече не ловят и лумпенята.
39
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип избягвайте Централния и Офицерския плаж. Водата е кристална на Бриз Буните, св. Константин и Елена, Слънчев ден, Ривиера, Морско око, Златни пясъци, плажът в Аспарухово, Ветеран, Черноморец, Паша Дере, Камчия Романтика, Шкорпиловци.
38
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спрете се бе ,,родолюбци".И ти с ,,гнилата държава",какво си направил за нея?Лежите по цял ден пред клавиатурата,наричате страната си *** и не мислите че в *** живеят какво.....? Ами това сте вие,това сме ние .Каквито поданиците ,такава и държавата.Продължавайте да хули те и хубавото което имаме,пубери голобради и мързеливи.Факт че има големи проблеми,но скоментари и поколение като вашето те няма да се решат,а само ще се задълбочат.Много малко останаха свестните млади хора.
37
2
 
25
 
! Отговори
еди кой си преди 6 години
И като знам коя част от британското общество ни посещава... чудя се дали са стъпвали в Ница
36
5
 
30
 
! Отговори
рафи преди 6 години
Да ни сравнят със старата Ница от преди 15 години си е комплимент, но ако ни сравняват със сегашната Ница си е направо обида.