Турция предупреди: САЩ си играят с огъня!

Вашингтон ще прави сирийски гранични милиции с участие на кюрди
15 яну 2018 14:10, Анисия Иванова
51
Турция предупреди: САЩ си играят с огъня!

Съединените щати "си играят с огъня" със създаването на сирийски гранични сили, в които са включени кюрдски милиции. Това заяви днес турският вицепремиер Бекир Боздаг, съобщава Ройтерс.

Международната коалиция, ръководена от САЩ, съобщи в неделя, че работи със своите съюзници от сирийските милиции за създаване на нови гранични сили, които ще наброяват 30 хиляди души.

Според турски медии етническият състав на новите гранични сили ще зависи от района, в който те служат. Това почти сигурно означава, че подкрепяните от САЩ сирийски кюрдски Сили за защита на народа (СЗН) ще бъдат разположени по сирийско-турската граница, посочва в. "Дейли сабах", прогнозирайки, че това ще засили напрежението в този район, както и в отношенията с Вашингтон.

Анкара разглежда СЗН като терористична организация, свързана с действащата в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК), която от десетилетия води въоръжена борба срещу турската държава, отнела живота на десетки хиляди души.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
4
 
! Отговори
атлантогейци преди 6 години
Това е просто ефект на снимката от светлината на огъня комбинирана с газовете.
13
5
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Не вурвам да има нещо различно в заряда на снаряда. По скоро е доокрасена снимката според мен, а и такива огнъове са винаги нежелани, защото издават позицията на артилерията прекрасно. Не вярвам ние да сме стреляли с по-малко забележими снаряди.
12
1
 
1
 
! Отговори
убиват с лични карти преди 6 години
наглите престъпници с нови лични документи с пси активатори и обемно обсебващи съоръжения вградени в тях подпалиха Сирииската арабска социалистическа република.Да с е докладва какви нагло престъпни съоръжения с а прокарали терористите за вграждане в лични и банкови документи..подават зверски убити от нагла диверсия с нови оръжия з а масово обсебване..
11
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган ако беше главнокомандващ на руската армия да е попилел американците 100 пъти до сега. Путин действа прекалено внимателно а американците не го заслужават. тези свинe разбират само от тояга.
10
35
 
10
 
! Отговори
Дедо Гого преди 6 години
Някакъв страх се долавя от тия приказки...Хубаво е да си курназ и да купуваш, като член на НАТО оръжие от Русия, ама губиш доверие и в един момент... некой не се събужда. Ако не се е споминал дотогава от страх.
9
7
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки би бил недоволен, ако у комшията ти се отглежда питбул.
8
38
 
30
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Сега ще защитавате турците ли?15 000 000 кюрди - нямат държава ... биха се срещу фанатиците от ИДНека Щатите - видят каква грешка е да направиш Турция с втората по големина армия в НатоИ не се поучават от грешките си - продават на тарамбуките в СА модерно оръжие за милиарди
7
56
 
32
 
! Отговори
РЕПУБЛИКАНЕЦ преди 6 години
По-точно турция си играят с огъня. Тръмп много добре знае къде е Константинопол !
6
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Do dni turskata armiq shte vleze v Afrin za da spasi naroda ot kyurdskite teroristi,predi nqkolko dena kyurdskite sili ubiha dvama tyurkmenski mladeji v okupiraniya ot kyurdite grad Myunbich i naroda se nadigna ,amerikanskite voynici sa izbqgali izvun grada
5
17
 
97
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ какви се явяват, че създават гранични сили в Сирия?!И после разтягаме локуми за международно право, намеси в други държави и т.н.Най-големият терорист е САЩ, ако ги нямаше тях на планетата щеше да се живее много по-добре.
4
27
 
34
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 6 години
Америка да подкрепя/създава "милиция" си е опасно. Видяхме Афганистан, АлКайда, ислямска държава. Добре поне че кюрдите (май) не са ислямци като предишните.Обаче ислямската cвиня ердоган *** и заплашва, значи се случва нещо добро.
3
12
 
63
 
! Отговори
Мaртин Лутер Кинг преди 6 години
" Моятa стрaнa е нaй- големия износител нa тероризъм и aз не могa дa мълчa зa товa!"
2
3
 
32
 
! Отговори
Страхил преди 6 години
От известно време забелязвам при артилерийска стрелба, страшен огън и пламък излиза. Някакъв нов вид боеприпаси ли използват сегашните артилерийски системи. По - рано нямаше такъв пламък. То сякаш излита балистична ракета.
1
10
 
32
 
! Отговори
бай х преди 6 години
искат или не искат, харесват или не ... това са им комшиите