От 22-ри до 28-ми – пак блокада на гръцките фермери

Тракторите на комшиите отново ще са по улиците
17 яну 2018 11:15,
25
От 22-ри до 28-ми – пак блокада на гръцките фермери
Снимка: Rеuters

От 22 до 28 януари гръцките фермери ще блокират с трактори пътищата. Това е решил стачният комитет на земеделските производители на свое съвещание в град Лариса, съобщава  БТА.

Още по темата

На 3 февруари ще има голям протестен митинг в Солун, който ще бъде по време на селскостопанското изложение "Агротика". Земеделските стопани са обявили, че ще подкрепят протеста.

Недоволството им е от насъбралите се, според тях, проблеми в бранша, които с течение на времето са се изострили и са довели до драстично намаляване на доходите им.

Исканията на фермерите са: с данъци да бъдат облагани само реалните им доходи, необлагаемият за тях минимум да е 12 хиляди евро, да се премахне осигуряването и да се намали възрастовата граница за пенсиониране на 60 години за мъжете и 55 години за жените.

Освен това земеделските стопани държат да получат гарантирани цени за тяхната продукция, безплатно здравеопазване, достойни пенсии, премахване на единния имотен данък и създаване на държавен фонд, който да поема на сто процента обезщетенията им за щетите, нанесени от природните бедствия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Културата им въобще не е по-друга в смисъл че едва ли не те са нещо по така,айде стига бе,просто не ги зомбират КАТ ДЕН с бюлетина на тамошното МВР за престъпленията през изминалото денонощие ТАМ НОВИНИТЕ СА НОВИНИ НЕ МЕВЕРЕЙСКИ И БОЛНИЧНИ СПРАВКИ!
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
айде почнаха зимните чевермата край границата
17
1
 
0
 
! Отговори
Дойчланд преди 6 години
До пиянков Кажи речи втория смислен коментар до тук, както и номер 2) на dдфсф. Всичко друго - псувни и заяждания на елементарно ниво.
16
1
 
3
 
! Отговори
пиянков преди 6 години
В Гърция живота стана труден.Младите хора работят за 600 евро,с тези пари в Гърция си зле.И все пак живота там е по добър.Културата е друга.Гърците и да нямат пари пак гледат положително и философски на нещата.Живота си тече по спокойно.Може и да е заради климата.Стачки в Гърция имаше и преди кризата,когато хората се давеха в пари.Не става въпрос само за пари,а за това да покажеш на дъжавата,че хората имат права.Демокрация му викат,пазят си я гърците.България още не е узряла за такива неща.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До многоПлюс това изработвам най-много детайли от всички бригади. 30-годишните напускат фирмата заради неизплатени заплати. 20-годишни въобще няма. А ние над 50 къде да идем? Да си окачим въжето и се бесим ли? И вие ще станете на толкова години. Никой не е останал вечно млад. Но в България бизнеса няма елементарно уважение към възрастните кадри, за разлика от други страни по света.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До многоЕ,ако смяташ, че съм некадърник за 12 часа работа на машините. Плюс 12-часови нощни смени. така да бъде. Ако смяташ за некадърници и колегите ми, които имат по 30-40 години стаж във фирмата, така да бъде. Аз нямам и други варианти. кажеш ли на работодател, че си на 50 и малко отгоре, веднага мястото се оказва "заето". А до пенсия си далече, поне 12-15 години още. В България има един геноцид на бизнеса срещу 50-годишните. Един ден всички ще станете на 50. Тогава ще разберете.
13
10
 
1
 
! Отговори
много преди 6 години
440 лв. заплата у нас получава само некадърник, който не е умее нищодори са му много
12
3
 
4
 
! Отговори
:)))) преди 6 години
едни милионери като сте се завръщали от Гърция,та не е истина :))))ама като се връщал в България..ами как няма да се връщаш, бе умрял от глад:))))))за това по няколко пъти в годината гръцката полиция ви намира недохранени по гръцките обори:))))))
11
1
 
2
 
! Отговори
друг бг преди 6 години
До Анонимен 14. Чета как онзи спори с теб и те обижда. Ох, де да вземахме 700 лева. Щеше да е супер! Ама то по 200-300 на месец да вземаш не е работа, само част от заплатата от 440 лева, а остатъка след месеци или година.
10
3
 
6
 
! Отговори
Ела ела преди 6 години
Ами супер! То сега работа по полето няма. Време е за шишчета, цър-пър, сладка приказка и узо, а може и ципуро.
9
3
 
0
 
! Отговори
да преди 6 години
сам си го каза, че си ***:)))и за това ли ти е виновна България
8
5
 
4
 
! Отговори
да преди 6 години
така си "защитават"интереса *** гърци, че всяка година за едно и също протестират.. сигурно щото го получаватт'ъпи гърци
7
9
 
5
 
! Отговори
бг преди 6 години
Хм, българските *** завиждат на белите хора в Гърция и използват всяка възможност да ги оплюят. Гърците ако бяха в съветския блок пак щяха да бъдат много добре, а българите ако бяха в западния съюз щяха да бъдат дори още по-бедни. Западната конкуренция щеше напълно да разори нашите фирми, щяха да ни натрапят да си останем слаборазвита аграрна страна с разпокъсано земеделие и ратаи. Щяха да ни забранят строежа на АЕЦ и индустрия, конкурираща тяхната. Щяхме да изнасяме евтини суровини.
6
6
 
6
 
! Отговори
да преди 6 години
да го д'уха Гърция !!!!а свиркаджиите да вървят да живеят там..ама не отиват, щото било много "хубаво":)))
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нагли гръцнярски мързеливцущи!!!
4
2
 
13
 
! Отговори
Даниел преди 6 години
До dдфсфАми да си застраховат продукцията, що държавата да им плаща?На теб държавата плаща ли ти, ако комшията те наводни?Правят си застраховка, взимат си парите от застрахователя, после застрахователя да се оправя.
3
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха. Тия неразбраха ли че ги отсвириха. Те си искат социализъм, а пари от къде???Още след войната сбъркаха работата, че ни разпределиха грешно. Трябваше Гърците да ги нашлякат на СССР а ние да останем под Европейско вляние. Ама на, но нещата ще си дойдат на мястото. При следващата криза тия съвсем ще изпрегнат и ще потънат и под нас.
2
6
 
16
 
! Отговори
dдфсф преди 6 години
А г*за им баничка не ще ли? От всички искания единственото смислено е за фонд, който да поема щетите от природни бедствия. Какви са тия безплатни здравеопазвания, гарантирани цени, достойни пенсии без задължително осигуряване и без данъци... А кой ще плати за всичко това? Още повече при почти фалирала държава. Комунизма свърши и само който не му сърбал попарата драпа към него. Тия напълно са изпушили явно.
1
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми прави са. Така се защитават интересите и правата.