Съветник на Ердоган към Гърция: Ще чупим ръце, крака...

Поводът – напрежение за спорен остров в Егейско море
Обновена: 1 фев 2018 16:11 | 1 фев 2018 16:10,
403
Съветник на Ердоган към Гърция: Ще чупим ръце, крака...
Снимка: архив, Reuters

Съветник на турския президент Реджеп Тайп Ердоган отправи директна заплаха към гръцкия премиер Алексис Ципрас и правителството му да не посягат на остров Имия/Кардак, чиито суверенитет Анкара оспорва.

Турция и Гърция си оспорват правото за острова отдавна, а през 1996 г. почти стигнаха до война, припомня гръцкия "Катимерини".

В коментар пред турска телевизия Югит Булут заяви, че Атина ще "усети гневът на Турция, по-силен от този в Африн", наблягайки на операцията в кюрдския енклав в Сирия, където турските войски нахлуха.

"Ще счупим ръцете и краката на всички войници, на министър-председателят и на всеки министър, който посмее да стъпи на Имия в Егейско море", казва Булут, използвайки необичайно остър език.

Коментарите му идват в период на обтегнати отношения между Анкара и Атина, след като Турция наруши въздушното пространство на Гърция в Егейско море и размяна на остри реплики, особено от турска страна, по повод спортни територии.

По-рано тази седмица американския посланик в Атин Джефри Пят изрази притеснение за възможност от "инцидент" между Турция и Гърция в Егейско море.

В интервю за телевизия "Скай" американският посланик припомни случай, при които гръцки и турски мореплавателни съдове на бреговата охрана се приближиха прекалено много един до друг. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
10
 
11
 
! Отговори
История фор Дъмарс преди 6 години
Как България пада под робство?Ами по време на битката на двама наследника за престола в Константинопол.Единия наема българи другия турци .Тоя с турците печели и им дава България за наказание на българите и хронорар на турците.
264
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 287В ислямистки страни и диктатури не ходя. Чао!
263
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има със забрадки има с къси поли. Кой както си поиска. Никой не се меси в живота на другия. Така или иначе един народ. Едните по религиозни другите по малко
262
5
 
11
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До РеалофилНещо си зле с инфото! Турция вече не е привликателна за арабските шейхове! Те вече знаят съдбата на Турция! А проблемът с кюрдите не е възможен за мирно разрешение!
261
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лоша работа е това! Можеш ли да ми кажеш нещо за светски настроените турци? Те как живеят, жените страхувот ли се да ходят без забрадки по улиците да не ги набие някой правоверен? Благодаря.Не е далече Турция. Отиди и виж. Разбирам, че никога не си ходил.
260
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само ислямизацията може да спаси Турция . Поевропейчването води до застаряващо население, перверзии и алкохолизъм. Ислямизма води до демографски бум, младо население и ценности. Но става дума за турския ислямизъмАрабския национализъм води до още по голям демографски бум, до бомби и викове Алах Акбар. Затова турския ислям е добър ислям. 1925:България - 5 милионаТурция - 13 милиона2018:България - 7 милионаТурция - 80 милиона
259
2
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Съюзът на САЩ - всички срещу Русия опа искам да кажа НАТО, взе да са напуква отвътре и нормално. Не може да събереш от кол и въже някви държави и да им кажеш - това е общия ви враг! Те сами по себе си са си врагове ;)
258
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тези темпове на придвижване в Африн, няма никакви шансове за референдум..Ти какви темпове очакваш? Целта не е да изсипят бомбите и да затрият всичко живо. Целта е цивилното население да се запази. Неслучайно няма нито една цивилна жертва. В "Ефратски щит" се действаше по същият начин и в последствие там се завърнаха над 150 000 сирийци. Тук ще се постъпи по същият начин. Референдумът ще е когато му дойде времето, но няма да е по кримски под дулата на автоматите. Ти само стой и гледай...
257
2
 
0
 
! Отговори
PD преди 6 години
А те и про турските сирийски опозиционери се помислиха за турци, а сега са пехота в "Маслиновата клонка" на Ердоган.Остави ги в Алепо, ще ги остави и сега, за да се присламчи към омиротворителите, Русия и Иран, и за тежест в региона.За капак, дори ще ги съди, за престъпления, към които, тайните му служби ги подтикваха. Съдбата на предателите на род, народ и родина, винаги е била неизменна, без значение, в какво време живеем. И никой не ги обича, особено когато се продават за пари и власт.
256
2
 
8
 
! Отговори
Реалофил преди 6 години
От полвин век Турция е кандидат за ЕС.Накрая народа се отказа от европейската идея ,а и бизнеса с Русия е къде къде по-сладък.Арабите и те вече яко инвестират .Нашия само ходи да се моли на арабите за кинти ,а по новините шейха гледа как Волен напада молещи се в джамия и подпалва инвентара.КТБ прибра Катарския фонд за България и до тук .
255
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 'Ердо подписа истанбулската конвенция за да разреши на жените да се забулват!
254
7
 
5
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До PDАми кюрдите може да ги обедини точно такова събитие-избиване на кюрди от турците!
253
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 272Лоша работа е това! Можеш ли да ми кажеш нещо за светски настроените турци? Те как живеят, жените страхувот ли се да ходят без забрадки по улиците да не ги набие някой правоверен? Благодаря
252
5
 
4
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До АнонименЕрдоган прави връщането на ислямът не по своя воля! Турския елит и задлъжняла на арабите ! Които дават пари за ислямизацията! Но какви ще са последствията за ислямска Турция! Елитът им си прави криви планове!
251
2
 
8
 
! Отговори
' преди 6 години
Чудно Ердо вьрлия ислямист прьв ратифицирл Истамбулската конвенция . в укито на турски обяснява сома че е за превенция за женското насилие ...Що се отнася за островите те са спорни защото Гьрция не признава собствения си подпис на спорузумения от 20 мили от брега, и понеже е в ЕС постояно сьздава напрежение.
250
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те са братя на нас българите! Та това е!.Като са ти братя защо не ги подкрепяш като брат?
249
1
 
18
 
! Отговори
Герила преди 6 години
До PDКак да влязат в Арфин като ПКК ползват цивилни за щит.Пипат меко .Ако искаха можеха както САЩ и Русия да минат с бонбардировачите и после -опс грешка в сателита сори пажалуста.
248
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те и сега са проблем, Ердо да се запише наравно с Русия и Иран, като участник в мирния процес. .Хахаха, не ти се получава, без Ердо няма мирен процес.
247
12
 
8
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До Анонимен 267 Та Ататюрк направу Турция държава , а Ердоган обратното ! Всички виждат , но българските турци се мислят за турци от Турция! А това си е простотията! Те нямат нищо общо с тези ислямисти! Езикът не е гаранция ,че са братя!Те са братя на нас българите! Та това е!
246
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук никой не ми отговори, за какво му беше да ислямизира Туркийе????Турция винаги си е била ислямизирана. Просто злото ако може да се нарече така беше скрито под камъка. Писах ти долу. Жените в държавните учреждения ползваха перуки. Това, че Ти външно като ги гледаш ги смяташ за европейки ме означава че те са такива. Просто бяха си с перуки. Вечер като се прибере маха перуката и си кланя всички намази които не е успяла през деня. Просто днес са свободни и не са подвластни на джемаати.