Съветник на Ердоган към Гърция: Ще чупим ръце, крака...

Поводът – напрежение за спорен остров в Егейско море
Обновена: 1 фев 2018 16:11 | 1 фев 2018 16:10,
403
Съветник на Ердоган към Гърция: Ще чупим ръце, крака...
Снимка: архив, Reuters

Съветник на турския президент Реджеп Тайп Ердоган отправи директна заплаха към гръцкия премиер Алексис Ципрас и правителството му да не посягат на остров Имия/Кардак, чиито суверенитет Анкара оспорва.

Турция и Гърция си оспорват правото за острова отдавна, а през 1996 г. почти стигнаха до война, припомня гръцкия "Катимерини".

В коментар пред турска телевизия Югит Булут заяви, че Атина ще "усети гневът на Турция, по-силен от този в Африн", наблягайки на операцията в кюрдския енклав в Сирия, където турските войски нахлуха.

"Ще счупим ръцете и краката на всички войници, на министър-председателят и на всеки министър, който посмее да стъпи на Имия в Егейско море", казва Булут, използвайки необичайно остър език.

Коментарите му идват в период на обтегнати отношения между Анкара и Атина, след като Турция наруши въздушното пространство на Гърция в Егейско море и размяна на остри реплики, особено от турска страна, по повод спортни територии.

По-рано тази седмица американския посланик в Атин Джефри Пят изрази притеснение за възможност от "инцидент" между Турция и Гърция в Егейско море.

В интервю за телевизия "Скай" американският посланик припомни случай, при които гръцки и турски мореплавателни съдове на бреговата охрана се приближиха прекалено много един до друг. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 268 Тогава защо в Анадола още правят опити
244
6
 
3
 
! Отговори
PD преди 6 години
С тези темпове на придвижване в Африн, няма никакви шансове за референдум.До две три седмици обаче, с тези темпове, про турските въоръжени опозиционери губят Идлиб. Те и сега са проблем, Ердо да се запише наравно с Русия и Иран, като участник в мирния процес. Със САЩ не виждам как ще се върне в играта, щото тогава плюе на всичките си приказки за кюрдите въоръжавани от САЩ. И за капак, ако последните кюрди, вземат решение да помагат в Африн, ще има обединение на кюрдите и вероятно държава
243
3
 
17
 
! Отговори
Фанта лимон преди 6 години
Този остров е няколко декара скали на няколко километра от турския бряг.Просто когато не върви на добре в Гърция .Премиера праща командоси да слагат гръцко знаме на скалите .След това турските командоси го махат гърците бягат и целта е постигната .Гърците имат шоу ,турците и те и народа има с кво да се занимава и забравя за икономиката няколко седмици.
242
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Във Истанбул има всякакви само турци няма , може и да има малко но съ кът ,пълно е с кюрди , руснаци , пакистанци и всякакви но турци няма
241
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не . Джендърите са в Европа. Туркия е мъжка държава. Повече от половината от населението са мъже. В Европа 60% са жени. 20% мъже и останалото жендъри. И ти ще ставаш "Жендър". Щом поемаш еврофондове за да ядат мафиотите които те управляват ще ядеш и нещо друго.
240
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 260С теб няма да се разберем! Знаеш ли кой махна забратките и фесовете от хората, кой направи Турция светска и по европейски модел? Ататюрк! А знаеш ли кой връща обратно Турция в тъмните векове, удря по светската държава и иска да превърня Турция в Саудитска Арабия? Ердоган! Ердоган легализира и промотира ислямизма. И това не го виждат само тези на които не им се иска да го видят! Това е!Тук никой не ми отговори, за какво му беше да ислямизира Туркийе????
239
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Родината на джендърите е туркия, произлизат от анадола, там още правят опити.Правят ама с опитни зайчета като тебе.
238
1
 
0
 
! Отговори
demograph преди 6 години
Тази словесна и не само словесна атака е подкрепа на Турция за Ципрас и НАТО, и на България в усилията за бързо приемане на Македония в Алианса.
237
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 249 Незнам дали знаеш в туркия колко християнски духовници са избити от добрите муслимани, и трите религии съжителствали мирно ама друг път.Знам доста по-добре от тебе. Ако не вярваш ей го де е Истанбул, *** и виж! Дори и вселенският патриарх се намира там с все патриаршия. Между другото той също благослови освободителната и почистваща операция в Африн.
236
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето виждаш ли самия ти казваш "защо разреши на жените да се забулват?". Ами разрешиНе може само защото вярваш в нещо и си покрил косата си да бъдеш отритнат от обществото Ама вие евро настроените сте загрижени единствено за правата на ***, третополови, различни и прочие. Ама като им се предоставят правата на мюсюлмански жени веднага скачате като ужилени.
235
3
 
11
 
! Отговори
Мен преди 6 години
До Бай ИванГръцката армия може да загуби битка и от дузина пияни ***. От грък войник не става. Те са хитреци и политикани.
234
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ми бягаш по тъч линията! Много добре знаеш какво имам предвид! Защо разреши на жените да се забулват.Явно не разбираш разликата между това да ти разрешат нещо и да ти забранят нещо. Явно не можеш да схванеш, че това, че им е разрешил да ходят забулени, не е като да им забрани да ходят разбулени. Която иска се забърква, която не иска не се. Взе ли да стопляш малко от малко?
233
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото това повелява свободата. Всъщност бурката не е турска.Тя е арабска. Покривалото на главата е турска традиция. Забранено беше в държавни учреждения да се ползва покривало. Днес е свободно.една жена може да носи покривало на главата и да бъде добра учителка. Може и да не носи. Ето виждате в България детска учителка не носи покривало и не е "опасна" но хули децата.Преди Ердоган какво правеха тези жениНе ставаха ли учителки? Ставаха. Ползваха перуки.Това е нрав, традицияНе можеш да я промениш
232
1
 
0
 
! Отговори
PD преди 6 години
Явно пропагандата е подготвила репортаж от напред, щото в Африн, още не е влезнала, нито турската армия, нито про турската въоръжена опозиция. А по граничните села народ всякакъв. А ако Африн, е про турски, от кого го освобождава турската армия? И не ми разправяй официалната пропаганда. Африн, освен много тесен коридор контролиран от САА, отвсякъде е обграден или от Турската граница, или зони контролирани от про турските въоръжени опозиционери.
231
1
 
4
 
! Отговори
gogi преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААА -Koy ste proizvejda tia balistichni raketi hodjite imamite li,kato navlezes v tsentalen anadol vse edno si v afganistan ili somalia.
230
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам идея как ще се извърти Ердо, но в новата коалиция, с Иран и Русия,, принципа за цялост на Сирия е основополагащ..Както се извъртя кримският парламент-с референдум за независимост и анексия. Путин уважава референдумите, а покрай него и вие червенокаскетниците ги уважавате.
229
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 249Пак ми бягаш по тъч линията! Много добре знаеш какво имам предвид! Защо разреши на жените да се забулват, защо отваря религиозни училища, защо пропагандира исляма под път и над път? Защо се връща към това, което Ататюрк се посвети да изкорени? Това е предателство срещу турския народ!
228
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ядосаха Ердо с византийски байрак на някакъв катер, след време и пред вас ще го развеят.
227
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 249 Незнам дали знаеш в туркия колко християнски духовници са избити от добрите муслимани, и трите религии съжителствали мирно ама друг път
226
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А най забавното е, че за хората от Африн, про турските въоръжени групировки, които са пехотата на турската армия, се възприемат като бандити..Хахаха, затова ли ги посрещат с развети турски знамена? Постоянно има репортажи от освободените села. Вчера даваха как спасиха една салата жена.