Съветник на Ердоган към Гърция: Ще чупим ръце, крака...

Поводът – напрежение за спорен остров в Егейско море
Обновена: 1 фев 2018 16:11 | 1 фев 2018 16:10,
403
Съветник на Ердоган към Гърция: Ще чупим ръце, крака...
Снимка: архив, Reuters

Съветник на турския президент Реджеп Тайп Ердоган отправи директна заплаха към гръцкия премиер Алексис Ципрас и правителството му да не посягат на остров Имия/Кардак, чиито суверенитет Анкара оспорва.

Турция и Гърция си оспорват правото за острова отдавна, а през 1996 г. почти стигнаха до война, припомня гръцкия "Катимерини".

В коментар пред турска телевизия Югит Булут заяви, че Атина ще "усети гневът на Турция, по-силен от този в Африн", наблягайки на операцията в кюрдския енклав в Сирия, където турските войски нахлуха.

"Ще счупим ръцете и краката на всички войници, на министър-председателят и на всеки министър, който посмее да стъпи на Имия в Егейско море", казва Булут, използвайки необичайно остър език.

Коментарите му идват в период на обтегнати отношения между Анкара и Атина, след като Турция наруши въздушното пространство на Гърция в Егейско море и размяна на остри реплики, особено от турска страна, по повод спортни територии.

По-рано тази седмица американския посланик в Атин Джефри Пят изрази притеснение за възможност от "инцидент" между Турция и Гърция в Егейско море.

В интервю за телевизия "Скай" американският посланик припомни случай, при които гръцки и турски мореплавателни съдове на бреговата охрана се приближиха прекалено много един до друг. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Хората живеят 70-80 най-много 100 години, но са способни да предизвикват кървави войни за една камениста земя дори. Все едно бълхите да водят война на кого е кучето!
304
0
 
9
 
! Отговори
Jas преди 6 години
Определено това изявление е безпочвено перчене на арогантен и самозабравил се политик. На кого ще помага примерно Европа или САЩ при подобен конфликт? Сигурно не на Турция. Кой ще позволи конфликт м/у два члена на НАТО? Да не говорим пък за Русия, ако турския аскер нападне православна Гърция. И това може да е краят на султана и държавата му. Айде пак показване на мускули и приказки кой е по-ербап!
303
17
 
7
 
! Отговори
Hahahah преди 6 години
И Вие искате да имате управник като ЕРДОГАН но НЯМАТЕ и за това ЗАВИЖДАТЕ.
302
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Nqkoi sa pisali che turciq se e strahuvalo or bulgaria..turcite imat topki da se izpravqt sreshtu USA v momenta se biqt sreshtu kyurdite koito oficialno sa sponsorirani I vuorijeni ot amerika..turcite sa vuv voyna a vie favorite che se strahuvali or BG armiqta koito sa 1000 chikidjii debelaci za pari sa tam imat I edin razvalen iztrebitel molite se na NATO da vi go remontira dokato turciq za edin den vdigna 72 iztrebitelq koito bombardiraha za 72 te muchenici ot operaciqta "efratski shtit"
301
4
 
0
 
! Отговори
До националистите преди 6 години
https://youtu.be/v_4CX7DVO54
300
8
 
14
 
! Отговори
До националистите преди 6 години
Айде честито Путин разрешил Турския език да се изучава в Българските училища като задължителен език. Аркадаша Сидеров казал че и той ще се запише на КУРсове по Турски....
299
2
 
3
 
! Отговори
SOFIQNEC преди 6 години
До шоп6OPEEEE HAL HABER SI NQMA KADE KAKVI STAVA... GOVORI6 KATO LAPETATA :))))SKRIY SE I NE SE IZLAGAY
298
14
 
10
 
! Отговори
шоп преди 6 години
Като споменава Африн, казва ли че десет дена буксува на едно място прехваления аскер? Кюрдите нямат нито авиация, нито тежка артилерия, гърците обаче имат и от двете доста. 1996-та пак нарушаваха въздушнота граница в този район, свалиха им един Ф-16 и се кротнаха.
297
12
 
20
 
! Отговори
111111 преди 6 години
До Osman GaziМного работи може да искаш, ама нали ти е ясно, че сте дошли от Анадола, гладни и дрипави, и заграбихте чуждите земи, и в 21-ви век още ламти за чуждото вашия Е.р.д.о.г.а.н. На Путин отиде на крака да целува ръка и да моли за прошка, сега на Гърция надува мускули пак... Много трябва да внимава, че краят на ВСЕКИ тиран е недобър....
296
20
 
13
 
! Отговори
Трк преди 6 години
Като се сформира еврогейска армия, кой ще служи в нея? Компютърни мишки като вас ли ще служат там? Българино мисленето не е от най- силните ти страни, защо си мъчиш гънките с нещо, което не разбираш.
295
13
 
32
 
! Отговори
до 318 преди 6 години
Като е велик Ердо, защо не говореше така на Путин и не си показваше зъбите там.А бързаха да се извиняват и да плащат. На малка Гърция да се правиш го могат само Турците, но не забравяй, че при военен конфликт с Гърция, кюрдите ще ударят от зад. Ходи целувай полумесеца на стената артик и се моли да не се стига до война, че твоят Ердо първи ще избяга пак, както стана с преврата.
294
15
 
22
 
! Отговори
А ти коя си! преди 6 години
САЩ да направят Кюрдистан и да изгонят Турция от НАТО!
293
11
 
13
 
! Отговори
ZULU преди 6 години
До Osman Gazi-LOZANSKIA DOGOVOR E TAPIATA NA REBUBLIKATA,RADVAY CHE VELIKIA ATATURK VI PODARI ZEMYA POD KRAKATA INACHE DNES STESE DA NOSIS GRITSKI FISTANI I DA TANSUVATE SIRTAKI V SENTIRA NA IZMIR. A IMETO TI STESE DA E PEDROS ILI PANAYOTIS.
292
6
 
10
 
! Отговори
до 316 преди 6 години
***, гледай си нивата с тютюн и не се напъвай
291
1
 
7
 
! Отговори
Честит празник преди 6 години
В джоба бързооборотна грес ,за да няма стрес.
290
23
 
40
 
! Отговори
Ердо е ВЕЛИК преди 6 години
Ето така се ръководи държава, а не като *** от мафиоти, които разпродадоха цяла България на евреи
289
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Копиран/краден Материал от други сайтове не КОМЕНТИРАМ
288
47
 
25
 
! Отговори
Osman Gazi преди 6 години
Лозанският договор ни ощети. Не може острови на един хвърлеи от турския бряг, където се чува Езана, ще се гръцки. Откъде накъде? Само ако успее да ги върне с война ще удостоим Ердоан с титлата Гази като благодарност. За това, че бие кюртската *** само няма да стане. Искаме европейски земи. Хубави острови, на които да почиваме. Гърците и без това нямат пари да ги цивилизоват.
287
8
 
51
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Когато мечката играе при комшиите, много е вероятно да дойде и при нас. Но ние си затваряме очите. Не забравяйте как дадохме на турчоляка устието на река Резовска и спорната морска зона. Даже не сме протестирали, какво можем да направим, слаби сме. Но си забравяме главата в пясъка като щрауса и казваме, че няма проблем. Апетита идва с яденето. Турция днес ми прилича донякъде на Германия преди ВСВ. Силна, агресивна, търсеща все повече влияние. И на САЩ и Русия се зъбят.
286
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забравих и Либия!Принципно - не е грешно да се чистят алахонагъзени noдчовеци!Независимо къде!