Анкара към САЩ: Стискаме ръце, или... провал

Очакваме стъпки, настоя външният министър на Турция
12 фев 2018 17:00, Анисия Иванова
317
Анкара към САЩ: Стискаме ръце, или... провал
Снимка: БТА

Министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу на Турция смята, че отношенията между САЩ и Анкара са в критична точка.

На втората среща на министерско равнище във формат Турция-Африка и след нея той отговори на въпроси върху изострените отношение на Анкара с Вашингтон, предаде информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА).

"САЩ не изпълниха дадените ни обещания. Вече не искаме думи и обещания, очакваме конкретни стъпки. Или ще оправим отношенията си, или те напълно ще се влошат", декларира Мевлют Чавушоглу, цитиран от "Фокус".


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
0
 
3
 
! Отговори
Сезгин от Тервел преди 9 месеца
Ние турците сме си нагли по природа.
281
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добрия османците, е закланият османците.
Същото важи и за жителите и гражданите на фекалната държава Турция.
280
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мръсни ***, напуснете Кипър.
Там сте окупатори.
Нямате право на нищо.
279
8
 
4
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Не! Не ме е страх. Османската империя е отживелица.
278
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Война в Сирия се води почти 10 години вие, чак сега взехте да се плашите. Луда работа. Война има и в Украйна, но на кой му пука. Войните са константа. Където има хора, има и войни
277
8
 
4
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Свърши вече със световните войни. Световна война означава ядрена война. Турция няма ядрено оръжие най- малкото. Защо всички толкова се плашат от Турция не мога да разбера?
276
1
 
4
 
! Отговори
???? преди 9 месеца
До До ?????
Имам усещането, че пак ще ни изненада "снега". Нищо, ни сме свикнали, ще се оправяме "някакси", най-вече всеки за себе си. Бог да пази България!
...щото на нас ни е трудно.
275
4
 
4
 
! Отговори
До ????? преди 9 месеца
Какво трябва да ни уведоми политическият ни елит?
Няма ли си преса, няма ли световни агенции и журналисти, та и политиците да почнат на уведомяват. Ми да си сменят професиите и да станат журналисти.
Турция в момента нищо не прави в Сирия. Само Турските политици се чудят на кого още да се изрепчат. Но и международната общност просто спря да им обръща внимание. Това най много ги боли.
274
0
 
3
 
! Отговори
???? преди 9 месеца
До Българин
Дано си прав, но и преди другите световни войни, така е било - "нямало" да посмеят, само това, само онова .... Съмнявам се доста отдавна не е имало, пече се... според мен и то не от днес.
273
6
 
3
 
! Отговори
???? преди 9 месеца
Бате Бойко, Валерката, Нинова, Каракачанов, някой външен министър, депотат няма ли да коментират, да осведомят, подготвят народа, какво става през една държава. Война се води, дрънкат се оръжия. Турция заплашва САЩ или по-точно американската армия в Сирия, те на какво мнение са, трябва ли да се подготвим - за всеки случай, или те от 'де да знаят? Държавата стабилна - шенгена, 'ше има втори лифт на Банско, "джендърите " - я ги има я не, бе все "важни" въпроси - на фона на изострената международна
272
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Намесят ли се някъде турци нещата се оплескват. За Ердоган може да се каже определено едно - не го бива. Нито в дипломацията нито във военните му походи. Западните държави не са турския народ, на когото може да се репичи както му харесва. 90% от турците одобрявали Маслиновата клонка. Това проучване звучи като проучванията преди референдума. Уж всички щяха да го подкрепят, накрая едва върза 50%.
271
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
До 272 айде айде стига си плашил хората. Нищо голямо няма да стане. Не бой се. Само плашат и наслагват страхова психоза. Когато се страхуваш, че всякакви демони ще изядат от вътре или от вън спираш да мислиш
270
3
 
5
 
! Отговори
???? преди 9 месеца
Интересно, как в такива сайтове като този, новините за нашата съседка, която е във война с друга съседна на тях държава са доста пестеливи? Вчера само по истински новинарски сайтове имаше поне десет новини - за свалени хеликоптери, за доста остри реплики от страна на турски политици спрямо САЩ. Подбрали са най-мекото изказване! Опитват се да ни "спестят" стреса ли!? Абе хора в България има американски бази, ако става нещо голямо то ние ще сме едни от първите, които ще го отнесем!
269
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Наистина ли мислите, че Турция има някакъв шанс срещу САЩ?! Щатите искат сега да разцепят и Турция, чрез кюрдите, на тях силен играч не им трябва! Ще ги поуморят и пак ще създадат Кюрдистан, приятел на САЩ. Вчера реакциите на доста турски политици бяха доста "заплашителни", свалят им хеликоптери, трудно явно им върви операцията! Хората са казали "куче което много лае, не хапе". САЩ без проблем могат да въвлекат във война с Турция Израел, Гърция и други страни от НАТО.
268
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А Турция е излязла от НАТО, а е изгубила правата по производството на маса стоки, в т.ч. военна и специална продукция. Влизането в пряка конфронтация със САЩ ще доведе автоматично до санкции, изтегляне на производства и прекъсване на търговските връзки с ЕС, най-големия пазар на Турция. Статусът на Ердоган ще бъде приравнен на този на Ким Чен Ун, а Турция ще бъде приравнена на страни като Венецуела и Северна Коря.
267
10
 
8
 
! Отговори
TURK преди 9 месеца
ТОВА Е ИГРА САМО МЕЖДУ ТУРЦИЯ И САЩ, УЖ ,ЧЕ СЕ КАРАТ....-ЗАПОМНЕТЕ.....САМО ЗА ДА ЗАБЛУДЯТ РУСИЯ.....ЕРДОГАН Е МНОГО ЛУКАВ И ЦИНИЧНО ГАДЕН.....ЗАЕДНО ПОДДЪРЖАХА ИДИЛ,СВАЛИХА РУСКИЯ САМОЛЕТ,УБИХА РУСКИЯ ПОСЛАНИК И Т.Н.- ИГРА Е .....
266
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ми то вече всички видяха колко са ви способностите. Пълен провал и с Щита и с Маслинката.
.
Пак си сънувал просо.
265
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Окаже ли се извън НАТО, руснаците много ще й се зарадват. Те също имат интерес към проливите, вече от няколко века.
.
Ами какво им е попречило да вземат проливите и преди Турция да стане член на НАТО?
264
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пък не си направихте и труда, да напишете за какво точно са обтегнати отношенията:)
263
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 269

А ти наистина ли си вярваш, че дори ако Турция излезе от НАТО , САЩ си траят ако Русия реши да взима проливите???