Ердоган към малко момиче: Ако умреш в бой, ще те погребем с почести!

Турският президент беше подложен на критики заради фразата си
27 фев 2018 20:45,
544


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се оказа обект на сериозни критики, след като каза на момиче във военна униформа, че тя ще бъде погребана с почести, ако умре по време на битка.

Ердоган поканил момичето на сцената с него по време на излъчвана по телевизията среща на Партията на справедливостта и развитието в събота в южния град Кахраманмараш.

Във видео от срещата се вижда, че момиченцето е разплакано още когато отива към подиума, на който е Ердоган. Той я целува и отбелязва, че носи турски флаг в джоба си, пише "The Telegraph".

"Ако тя бъде убита в бой, върху нея ще бъде положен флаг, по Божията воля!", обръща се след това Ердоган към публиката.

"Готова е за всичко, нали", пита още турският президент. След това я целува още един път, преди да я освободи.

Събралото се множество пък крещи "Командире! Отведи ни в Африн", във връзка със започналата на 20 януари турска офанзива в северозападна Сирия.

"Да се доведе малко дете на сцената пред хиляди хора и да се благославя смъртта е голяма грешка. Децата никога не бива да бъдат в сянката на оръжия и не бива да бъдат лицето на войната", заяви заместник-председателят на опозиционната Републиканска народна партия Вели Агбаба пред британския "The Daily Telegraph".

Момичето, което се казва Емине Тираш, е било облечено с униформа на Командване на специалните сили. Те са отличими с баретите си в цвят бордо - така са и известни  "Баретите цвят бордо". Набирани са на доброволен принцип от състава на трите основни вида въоръжени сили (СВ, ВВС и ВВС) и преминават изключително тежка четиригодишна подготовка.

"Вижте, вижте, какво имаме тук? Момиченце, какво правиш тук", пита Ердоган Емине. Тя отдава почит на президента, но по лицето й се изписва притеснение.

"Вижте, ние имаме свои собствени барети в бордо. Но баретите в бордо не плачат", отбелязва президента.

Турция провежда политика на националистическа гордост и милитаризация с популярни слогани като: "Всеки турчин - роден войник". Ердоган преди е заявявал, че иска да види "благочестиво поколение".

Програмите в религиозните училища тази година дори включват джихада като част от патриотизма. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


544
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
401
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердо що,не вземе да умре,на чужд гръб,100 тояги са малко.Ега ти и разсъждението и то, от президент,невежа
400
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие тук вярно много се филмирате. Какво е казал толкова човека. Да! че ако загине в война ще бъде обвито с знамето. И? Така го талкувате тук че всякаш на война го праща да умира. Няма оправия в Европа и никога няма да има. Само тълкуваме. И гледаме как скоро Ердоган ще превръне държава в топ десет икономика.. И ругаем колкото можем,че друго не ни остава.
399
4
 
39
 
! Отговори
Бай Коста преди 6 години
Ей точно както султана е надъхвал еничарите
398
9
 
39
 
! Отговори
Него да погребат преди 6 години
Олицетворение на цялата турска простотия и наглост! Насрра се от страх при пуча!
397
10
 
42
 
! Отговори
Пътник преди 6 години
Болен е този ердоган.Но жалко за трудолюбивия народ,поне за половината.Един ден ще мре но възстановяването на руините ще е доста дълго.Дано края на болния диктатор да заприлича на този на приятеля му саддам.
396
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до османските мечтателиДа, българите сме били под робство 500 г. и днес с гордост отново се наричаме българи и живеем в България! Какво е някакъв си диктатор, сравнение с българския народ, бит и култура... не сте страшни, смешни сте!
395
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименне може на турски да шльока, в Османския халифат се говори и пише на Арабски
394
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До otan.... и още нещо - като ти чета коментара, яко си захапал въдицата. Пишеш на български полуграмотно, сигурно и на турски така пишеш...
393
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До otanАз имам приятели, колеги, познати турци и те са съвсем нормални хора, нямат нищо общо с фанатиците по митингите на Ердоган. А ти "чист" турчин ли си, щото имахме един работник ц...ин, който се мислеше за турчин. :) И не мога да разбера, пишеш за омраза на българите към турците, пък заплашваш .... да ядем маслинови клонки! Ние, българите, клони не ядем, предпочитане маслините :)
392
8
 
39
 
! Отговори
otan преди 6 години
чета коментарите и виждам голяма злоба срещу турците но помнете бг е била 500 години под турска империя не 100 200 а 500 за толкова време незнам колко чисти булгари са останали трябва да мислите за пра пра бабите какво сее случило в толкова дълго владение или коментиращите са кюрди терористи които ще изядат маслиновата клонка
391
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жал ми е за нормалните, образовани и възпитани турци. Бог да пази България от такива "родолюбиви" управници, че и тук баламите не са малко... По-лошо от войната няма, а днешните управници на Турция насъскват народа с цел да си осъществят болните амбиции.
390
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган и турската власт (направо режим) много лаят. Заплашват наред - САЩ, Гърция, Кипър, Холандия, Германия... Нападнаха държава, разрушена от война... и турците (с промити мозъци) са в екстаз за нова империя. Искали да ходят Африн..., какво ще правите там бе, ще се борите с "терористите" - т.е. местното население. А с "ислямска държава" не се ли борите или кюрдите са "по-големи терористи". Операция "маслинова клонка" ... хахахах.... окичена с бомби, танкове... Щом сеете ветрове,ще жънете бури
389
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До баш турчинТурция съществува от 1923 година.за претенции и пристъпване към Източна Румелия първо трябва да обяви Османска империя, тоест да закрие Турция, след това да превземе Иран и земите от Египет до Мароко, после чак да тръгва към Виена за нови еничари, пардон турци, а не - османци.
388
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой от така наречените български турци са в екстаз от болните амбиции на турската власт. И какво си мислите, че турците ще ви намажат с мед и масло! По-скоро ще ви използват за жертвени агнета!
387
2
 
33
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До баш турчиннема кво да му се върне, едно е васална територия, друго е султански вилает. имайки предвид традициите при турските зарзаватчии (познати още като ***) и древните гърци, мога да си представя с кво точно човека с мустаците иска да бие момченцето, геройски.
386
13
 
38
 
! Отговори
баш турчин преди 6 години
Новина от последния час по турската тв.Ердоган се съгласи да даде югоизточна ТР на кюрдите но настоява да му се върне източна Румелия
385
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано турците и турчеещите се в България не се хванат на въдицата на сегашното управление на Турция. Няма по-лошо от войната! Всички тези пари за оръжие, изхранване на армия, пропаганда..... защо!? Единствените последици от войните са избите хора, разруха ... като гледам в Сирия какво е...
384
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турските политици и държавници от доста време се изказват изключително агресивно! Само, че сайтове от този ранг, вкл. националните ни телевизии ни ги "спестяват". Турция нападна Сирия, държи се изключително агресивно с Гърция, Кипър и някой страни в ЕС. Ние сме в приятелски отношения с Турция, според Борисов, нищо че имаше изказвания от страна на Ердоган за териториални претенции и към България! Нещата не отиват на добре.
383
7
 
38
 
! Отговори
па, преди 6 години
Радвам се че Ердоган е диктатор.Това заслужават турците.Да вземе да си прибере и ДПС, ДОСТ и шайките им и всичките които го възхваляват отдалеч,че да не се "мъчат" в България.Трябва да е милостив и да направи това добро дело.
382
1
 
38
 
! Отговори
задължителна казарма преди 6 години
Затова съм против задължителната казарма , е заради такива ненормалници които са на власт и забъркват разни каши и после синовете ми трябва да умират "за родината" !Трябва да има професионална платена армия и армия от доброволци ! Ако няма достатъчно кадри тогава властимащите да си бръкнат в джобовете и да платят на бойци от Босна ,Чечения и др. !