Близък на Ердоган: Турският флаг пак ще се вее над Атина!

Дестичи се ядоса на изгарянето на турското знаме на митинг
9 мар 2018 14:00,
194
Близък на Ердоган: Турският флаг пак ще се вее над Атина!
Снимка: Reuters

Лидерът на екстремно-дясната турска "Партия на големия съюз" Мустафа Дестичи обяви, че с помощта на Аллах турският флаг отново ще се вее над Атина. Това пише електронното издание на гръцкия вестник To Vima, цитирано от "Фокус".

Авторът на статията припомня, че Дестичи обяви преди време, че неговата партия ще се съюзи с управляващата "Партия на справедливостта и развитието" на турския президент Реджеп Таийп Ердоган за следващите избори.

С провокативното си изказване от вчера той отвърна на изгарянето на турски флаг на партиен митинг на гръцката екстремно дясна партия "Златна зора".

Дестичи призна, че е вбесен от това, че, фашистите са си позволили подобно действие и призова гръцките власти да арестуват извършителите.

"Това, което казваме на гърците и гръцкото правителство е, че те трябва да помнят, че величествения, червен турски флаг с полумесеца се вееше над техните територии не толкова отдавна. С помощта на Аллах, това знаме, което те изгориха и оскверниха ще се вее над Атина отново", заяви Дестичи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
9
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 6 години
До ФактТова е истината, българските турци са българи по бащина линия.
65
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напротив, този всъщност НЕ обича Ердоган, само му завижда... :-) Тази партия парламент няма да видят :-) А и тези думи не ги казва Ердоган, защо сте го обърнали пак на параноя... :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
64
4
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
По-скоро кюрдският над 2/3 от Анадола както е тръгнало ,но мокрите мечти на ердоСГан са безплатни ;) !!!
63
7
 
18
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
А бе факт е че еничарите са е.али туркини и днешните турци са генетични българи.Да похапват повече свинско им желая!
62
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България трябва в някаква степен да пострада териториално и на границата си с Югославия. За България е напълно достатъчно да има едно морско пристанище във Варна.(!!!) Идън отклонява предложението, а Турция не се поддава на изкушенията, което става известно дори на германското разузнаване и е обект на специален доклад, запазен и до днес.
61
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правителството в Анкара е подложено на непрестанен огромен натиск от Великобритания и Съветския съюз да се включи във войната. През декември 1941 г. в хода на преговорите за сключване на съветско-британски договор Сталин предлага на външния министър Антъни Идън при уреждане на следвоенното устройство на Европа Турция да получи населения с турци район на България, на юг от Бургас и добавя, че отнемането от България на Бургаския регион ще бъде наказание за поведението на България по време на войната. България трябва в някаква степен да пострада териториално и на границата си с Югославия. З
60
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А пуснете нещо и за ,,Мегали идея"на гърците ,които силно си вярват и искат възтановяването на Византия!В представите на някой политици ,като Т.Пангалос това включва и Македония!
59
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само вие самите си говорите за Кърджалийска автономия, нещо което е абсурдно да го чуете в Турция. Толкова ли искате да я дадете тази територия хахаха.
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 56 Гърците са най-лицемерни във вярата!Вярват ,но и силно желаят светските благинки и много биха направили за тях!
57
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От статията се разбра, че само гърците са фашисти, а турците не са.
56
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция та Турция та Турция...Спрете се вече. А колко територии са ви вземали вашите съюзници след междусъюзническата война... Аз ако съм на ваше място никога няма да стъпя в Гърция, Сърбия и Румъния.. Вижте как се разбират фФранцузите с немците, датчаните, норвежците и финландците с швeдите... Всички те са били поробени в определен период от историята. Стига с това ваше старомодно държане..
55
1
 
8
 
! Отговори
polvo преди 6 години
И още нещо за споменатата ''справка'' - тя ме навежда на подозрението, че изповядването на определена ''религия'', а всъщност - не съвсем мирна идеология, върви ''в пакет'' с патологичното послъгване...да даваш подобни съшити с бели конци справки какво друго може да означава?
54
3
 
4
 
! Отговори
Айдук преди 6 години
До С НАМИ БОГ-Може да сме направили грешка но сме постъпили човешки,другото е геноцид.Не може да заклеймяваме Баташкото клане и да постъпваме по същия начин!
53
3
 
30
 
! Отговори
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ преди 6 години
В Гърция има само НЯКОЛКО действащи джамии (само в северната част), а Атина е единствената Европейска столица без джамия (или поне до скоро беше, не съм сигурен). За сметка на това църквите са почти на всеки километър, а много гърци като минават покрай църква се прекръстват. В това отношение подобни са и Румънците. У сърбите също вярата е силна (въпреки факта, че те единствени се псуват и на Бог), а ИСТИНСКИТЕ НЕВЕРНИЦИ сме познайте - БЪЛГАРИТЕ.
52
0
 
3
 
! Отговори
polvo преди 6 години
До 19: Така е! Обаче аз - за разлика от ''историка'', дал цитираната от мен ''справка'', НИКОГА не съм твърдял, че през последните 140 години с Гърция и т.н., НАЛИ?!?
51
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американските империалисти се провалиха в Сирия като искаха да създават терористична държава, но не успяха! Ердогна им наби шута. А сега ще се пробват със нова стратегия в Турския Къбръс с помощта на Гърция. Това ще е със война или без ще видим скоро
50
3
 
19
 
! Отговори
Тъп серсем преди 6 години
Когато са изгонили османлиите от Атина преди близо 200 години османският флаг е изглеждал по съвсем различен начин, така че думата "отново" звучи доста странно, държава Турция също не е имало, а Османска (Отоманска) империя.
49
1
 
5
 
! Отговори
19 преди 6 години
До polvo И с гърците е подобна ситуацията- Балканска-съюзници,Втора балканска-врагове,ПСВ-врагове,ВСВ-врагове,"Варшавски д."-врагове.
48
3
 
17
 
! Отговори
polvo преди 6 години
Още за ''справката'' - към ''никаквите'' проблеми с Турция могат да се причислят Кресненско-Разложкото въстание, Илинденско-Преображенското въстание, ''разреждането'' на българското население в 1913 в Източна Тракия , дело на турския аскер и башибозук, двете турски противоконституционни партии ДПС и ДОСТ...Абе ''идилия'' - откъдето и да я погледнеш
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще направя последен опит:РАЗДЕЛЕНИ,ПРОТИВОПОСТАВЯЩИ СЕ .....ЗАРОБЕНИ. Само писане не носи свобода