Борисов отиде с мир, но в Скопие една табела говори много...

"Во оваа зграда германо бугарските фашистички окупатори"
12 мар 2018 15:45,
234

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

"Светла им памет, не сме ги забравили, те са в нашето съзнание. Затова сме дошли да почетем тези, които не са се измъкнали от нацистката машина", думи на премиера Бойко Борисов, който е първият български министър-председател, участвал в честването на годишнината от депортацията на евреите от днешна Република Македония.

Борисов беше на възпоменателна церемония в Скопие в памет на депортираните преди 75 години 7144 евреи и отвеждането им в лагера "Треблинка".

Още по темата

По времето на тези събития България е получила от нацистка Германия правата за административно управление на територията, но не и възможността да направи свои граждани всички живеещи на тях.

В тези най-жестоки времена българският народ, църква, интелектуалци, общественици успяват да спасят 48 000 евреи и затова българският народ заслужава много голямо уважение, посочи премиерът Борисов.

"Ние дълбоко скърбим за всеки човешки живот и затова и днес сме тук, защото всеки, изпратен в лагерите на смъртта, не трябва да бъде забравян", каза той.

"Ако се опитаме за момент да си представим ония хора с черни униформи, нацистите, и какви неща са направили с човешки същества", добави Борисов.

В същото време, на метри от церемонията, върху Тютюневата фабрика виси една паметна плоча, плоча, поставена от властите в Македония, плоча, която днес, въпреки добрата воля на България, остана да хули българите за това как... "Во оваа зграда германо бугарските фашистички окупатори от 11- 20 март 1943 година затвориjа над 7200 евреи от град Скопjе мачеjки ги жестоко. Преку 7000 души от нив беа убиени во германските концлогори. Вечна слава на паднатите".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
4
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Тиквоний Суджуков оправи България и тръгна Македония, Европа и света да оправя ....
178
4
 
8
 
! Отговори
До 153 анонимен преди 6 години
Текст от закона за защита на нацията, КАСАЕ ИМЕННО живущите евреи в Егейска Македония. Те са ограничени от ЗЗН, по отношение на гражданството! Целта е безпроблемно интерниране в лагерите на смъртта! Какво международно право споменаваш тук? С това ограничение, наложено от ЗЗН, българските власти подсигуряват на германците бройката евреи, договорени в спогодбата "Белев-Данекер"!
177
3
 
19
 
! Отговори
До 159 преди 6 години
Знаеш ли кога ще живеш заедно с македонците? На П..кин ден!!! Я отиди ги попитай, те какво мислят по въпроса! Наивник във висша степен!
176
6
 
18
 
! Отговори
ЖЪЛТУР преди 6 години
"Жълта" посредствена статия, целяща да "популяризира" разходките на "незаменимия любимец на народа"! Наглеци!
175
2
 
5
 
! Отговори
РистЕ Танаски преди 6 години
ЖИТО КАО ДРЕНКИ ПАРИ КАО ШУМА .моля ,довършете фразата ...,
174
18
 
21
 
! Отговори
ФАШИСТА преди 6 години
ИЛОШИТЕ ИТАЛЯНЦИ- ФАШИТИ ИЛИ НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТИ ГО НАПРАВИХА , ЗАЩОТО В ГЕРМАНИЯ Е БИЛО НАЦ.СОЦИАЛИЗАМ !!! ВТОРО БОЙКО НЕ ВИ Е КРИВ ЧЕ СЕ НАДУПИХТЕ НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ И СЕ ПРИЗНАХТЕ ЗА ВИНОВНИ БЕЗ ДА СТЕ ВОЮВАЛИ А ТЯ ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ НИ НАПАДНА НАЙ ВЕРУЛОМНО ОБЯВИ ВОЙНА НА МИРНА ДЪРЖАВА И Я ПРЕВЗЕ !!! И И СЛОЖИ СВОИ МАРИОНЕТКИ , КАТО ВЪЛКО ЧЕРВЕНКОВ ГОЧО МАВЗУЛЕЯ И БАЙ ТОШО !!! И ВСИЧКИ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА ТЕЯ *** !!!
173
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И честито на Пеевски за покупката на ЧЕЗ.
172
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата не знае как да се кръсти, като православен. ..ха ха ха.
171
5
 
2
 
! Отговори
хроно 03 преди 6 години
Сега, масон-евреите се оплашиха, че бързо строят път за издигането на АНТИХРИСТ. Затова оставиха ТРЪМП да спечели изборите. Разбраха, че грешат! В момента са объркани, защото политиката, която водиха близо 50 год. тотално бива променена.Едната половина се страхува от Антихрист. Другата още вярва,че той е техния земен месия.Нещо повече. Те ще жертват АМЕРИКА И след 3 месеца ще разделят Америка на две части. Ще има война!Тогава ще дойде АНТИХРИСТ като вестител на мира между тях. Тогава СЪЮЗИТЕ
170
3
 
20
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ТИКВА ПОМНИШ ЛИ БОРИС БЕКЕР КАТО ТЕ МЛЯ НА ТЕНИС, ТАКОВА РЕВАНЕ , ЦУПЕНЕ И МУСЕНЕ МУ УДАРИ ТОГАВА ЧЕ СЕ ПРИТЕСНИХ ДА НЕ БИ ДА СИ РЕШИЛ ДА СЕ ПОДЛОЖИШ НА ОПЕРАЦИЯ ЗА СМЯНА НА ПОЛА (ВСЕ ПАК ПРОСТИТУЦИЯТА Е НАЙ-ДРЕВНАТА ПРОФЕСИЯ И МИСЛЯ ЧЕ КРИВО-ЛЯВО ЩЕ СЕ СПРАВИШ) , ПЪК ТО ИЗЛЕЗНА ЧЕ РЕВЕШ ЩОТО НЕ СА ТИ ПУСНАЛИ АВАНТА В СЕТОВЕТЕ. ДРУГИЯ ПЪТ ДА НЕ ЗАБРАВИШ ДА КАЖЕШ НА БЕКЕР ДА ВЗЕМЕ ДА ПАДНЕ ОТ ЕДНАТА УЧТИВОСТ ПОНЕ...
169
1
 
1
 
! Отговори
хроно 02 преди 6 години
Идеята на Божествения промисъл е да покаже, че МЕСИЯ не е Земен Цар и това ще стане. Евреите ще се осъзнаят едва след АНТИХРИСТ.Няма печеливша страна. ДОРИ, СЕГА ЩЕ ЗАСТАНЕМ НА СТРАНАТА НА ЕВРЕИТЕ И ТОГАВА ЩЕ СЕ ПОЯВИ АНТИХРИСТ.ПАК ЩЕ СМЕ ИЗГУБИЛИ ОЩЕ ПРЕДИ ДА СМЕ ИЗБРАЛИ ПОЗИЦИЯ.НАКРАЯ АНТИХРИСТ ОТКРИТО ЩЕ ИЗПОВЯДА ОМРАЗАТА КЪМ ДАВИДОВИЯ КЛОН, ЗАЩОТО ИЗ НАЧАЛОТО ДЕНИЦА НАЙ-МНОГО МРАЗИ ТЯХ. Дори повече от евреи-християни.Сега, масон-евреите се оплашиха, че бързо строят път за издигането
168
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е!
167
5
 
18
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Я ДА ВИДИМ: "БЪЛГАРСКИ ФАШИСТИ ОКУПАТОРИ" - ВЯРНО(ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА Я ЗАПОЧВАМЕ КАТО СЪЮЗНИК НА ХИТЛЕР), "ИЗБИВАЛИ ЕВРЕИ" - И ТОВА Е ВЯРНО..МАКЕТАТА ПРАВИЛНО СА Я НАПИСАЛИ ПЛОЧАТА ИЛИ "ПРОБЛЕМА" ПРОИЗЛИЗА ОТ ТОВА ЧЕ ЕДНА МАЛКА ПОЖАРНИКАРСКА ТИКВА СИ ФАНТАЗИРА КАК Е УВАЖАВАН ГОЛЯМ ***. ТА ТИКВА ДА ОБОБЩИМ: ЗА НИЩО НЕ СТАВАШ, И ПОВЕЧЕ РЕСПЕКТ ИМАМ ОТ ВСЯКО НАСТЪПАНО КУЧЕШКО **** ОТ КОЛКОТО ОТ ТЕБ..
166
1
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Истина ви казвам, на старите паспорти едни зелени на старите бяха - пишеха в тях ,, македонец" явно политика.
165
3
 
15
 
! Отговори
хроно 01/02 преди 6 години
Има ли един убит евреин в България по времето на Хитлер? ИМА!Има ли един убит евреин в Македония по времето на Хитлер?Като четя, разбирам! Била са 7000 убити!Били ли сме съюзници с Германия?Да!Кой е виновен за съюза? Народа? Не!ВИНОВНИКЪТ Е ЕДИНА ГЕРМАНСКА ФАМИЛИЯ - С***кскобургготски!Кой ни го натресе? Великите сили (разбирай пак евреи).Е, кво повече да говорим?Какво зависи от нас? Нищо!Ние винаги сме на страната на губещия и скоро ще го разберете. СЕГА ЩЕ ЗАСТАНЕМ НА СТРАНАТА Н
164
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самата истина, колкото и да не ни се иска! Но има и друго, тук народът е изиграл решаваща роля за да не тръгнат ешалоните към концлагерите, а македонския народ си е мълчал.
163
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това състезание покой ще си вали най-бързо гащитее много извратено, макар и братско.
162
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не сака на мен да ми е добре,по добре на Вуте да му е зле.Това да не е македонска поговорка?
161
1
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
В паспорта пишеше ,, македонец"
160
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българските фашисти, доколкото ги е имало, не могат да му стъпят на малкия пръст на Тито по избиване. Колко души, които са се определили за българи в Македония са избити от Тито?