Паметник на Слободан Милошевич? Вижте колко вече има в Сърбия!

При комшиите се разгоря полемика в социалните мрежи
13 мар 2018 21:30, Елка Василева
107

Да има ли паметник на Слободан Милошевич в Сърбия? Социалните мрежи бяха залети от реакции по темата – някои с огорчение отхвърлят предложението, някои казват, че Милошевич вече има паметник и той е в самия център на Белград /полуразрушените сгради при бомбардировките 1999 г./, а някои предлагат на името на бившия президент да бъде наречен булевардът, по който преди 23 години преминаха стотици хиляди отчаяни хора, пише сръбският вестник "Блиц".

Две граждански сдружения официално излязоха преди дни с инициативата за издигане на паметник на бившия югославски и сръбски президент.

В галерията вижте всичките "паметници", които Слободан Милошевич има.

Една дума – деветдесетте

Трябва ли да припомняме какво се случи през 90-те години в бивша Югославия, докато начело на Сърбия беше Слободан Милошевич? За участието във войните, в които загинаха над 100 000 души, а без дом останаха няколко милиона, до голяма степен е отговорен Милошевич.

„Некролог

Слободан Милошевич

Благодарим ти за всички измами и кражби, за всяка капка кръв, пролята от хиляди заради теб, за страха и неизвестността, разбитите животи и изгубените поколения, за нашите мечти, които не осъществихме, за ужасите и войните, които, без да ни питаш, водеше от наше име, за целия товар, който хвърли на плещите ни.
Ще помним танковете по улиците на Белград и кръвта по тротоарите. Ще помним Вуковар. Ще помним Дубровник. Ще помним Книн и Краина. Ще помним Сараево. Ще помним Сребреница. Ще помним бомбардировките. Ще помним Косово. Тепърва ще го помним. И ще го бленуваме.
Помним загиналите, ранените, злощастните, бежанците. Помним унищожените си животи.
 

Ще помнят гражданите на Сърбия: Нада, Сречко, Живко, Слобода, Весела и Миле Чурчич“.

Снимка: Twitter


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
10
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 8 месеца
Предполагам, че по-малко от 10% от сърбите не харесват Слободан.
Но евроатлантическите медии разбира се ни поднасят точно гледната точка на тези 10%.
Най-вероятно това са хора към някое НПО, живеещи в центъра на Белград.
Същите атлантици дето си ги имаме в БГ.
Те не забелязват голямата война, която запада води с нас.
Война, която ни пръсна всичките славянски държави на малки безгласни и бедни дупки.
Но все тая, сега и запада поема по този път.
39
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Шиптърските терористи бяха въоръжени и подкрепяни от ФАЩ. Също като ИД сега. Един и същ мръсен наглосаксонски сценарий. Понеже не можаха да им купят политиците, за да си разрушат доброволно държавата, като нашите, им спретнаха война. Сърбите са горд народ.
38
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И още нещо от мен - честно казано нямам нищо против Русия и Сърбия, но колкото повече опознавам "феновете" им, толкова повече се отвращавам от двете държави, така че плащащите - правете си сметката за какво си хвърляте парите...
37
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пишат се патриоти, плюят по народа си и възхваляват чуждите. В тълковния реюник думата патриотизъм е обяснена така - любов и преданост към Отечеството, родолюбие. Много русофили и всички сърбофили задължително плюят по българите и обясняват как руснаци и сърби били хубави, а българите сме били продажни и т.н. Къде е родолюбието и любовта към България и българите? Къде е предаността? Може би някъде в Русия и Сърбия...
36
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В България има повече русофили и сърбофили отколкото българофили. Честно казано умирам от смях, когато някой ми говори/пише за патриотизъм, хвали чуждите народи и плюе по своя. Скъпи небългари! Патриотизъм означава на първо място да уважаваш народа си повече от сръбския и руския например, но на вас ви е трудно да го проумеете, защото за патриотизъм никой не плаща, само за плюене по българите...
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Милошевич опита да направи Велика Сърбия, но катастрофира, защото Ньойският договор и Югославия причиниха само нови проблеми и войни на Балканите. ЕС също ще се разпадне, защото е нова Югославия.
34
6
 
15
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 8 месеца
Югославия беше най-голямата държава в Европа и западния свят трябваше задължително да я съсипе, нали те трябва да останат най-велики.
Слободан се бореше до последно за Югославия.
Слободан беше демократично избран президент, но беше насилствено отвлечен в съда в Хага.
Но той се държа достойно в съда в Хага, каза им че не признава този съд, да правят каквото искат с него. Слободан признава само югославски съд.
Изключителен човек, но робите не разбират какво се случва.
33
9
 
10
 
! Отговори
Pravoslaven преди 8 месеца
Които е воювал истински е по силен българите крадливи могат само да си мечтаят нивото на сьрбите.
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дори и Милошевич да се е ръководил от чисти патриотични чувства, то недалновидността и наивността му стават причина сръбският народ да претърпи едно от най-големите си падения през цялото му съществуване. Почти съм сигурен, че Жан Виденов е голям патриот. Управлението му доведе ли до нещо добро България? Един тарикат-реалист е много по-полезен за народа и държавата си зад "кормилото" (не визирам никого), отколкото един наивен патриот.Успешните политици са "мръсници",защото политиката е "***".
31
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Брей, много почитатели на Милошевич в България, точно колкото и на Путин - цели 8-9 трола. Да ви е сладък евроуя ми.
30
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 28

Сърите са прекрасни и добри хора, а такива хейтъри като теб може и някъде бой да са яли от сърбите и сега да хейтват. Я бърже си признай колко сърбина те лупкаха по дупето та стана такъв хейтър ?
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Некъ СНЕХА ОБВИНЕНИЯТА ПРЕЗ МАРТ 2016 ГОДИНА ПОРАДИ ЛИПСА НА ДОКАЗАТЕЛСТВА И ЛЕЕКИЧКО ДОБАВИХА -ПОРАДИ СМЪРТТА МУ . В КЮШЕНЦЕТО ДЕ .
28
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сърбите са малък,злобен народ от повредени великосръбски шовинисти. Шовинизъм се лекува само с глад и бой по тиквата. Няма народ около тях, който да ги харесва. От всеки комшия откраднаха по парче. Не бива да ги приемат в ЕС следващите 20 год. ,не са излекувани още, заразно зло са.
27
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Между другото сърбите по форумите много се гаврят с България за периода на Югославия казват че военно са били много по-силни също и икономически а ние сме били *** които са нямали какво да ядат а българките са ходили при тях да се таковат за две червени каквото и да значи това
26
6
 
26
 
! Отговори
Некъф преди 8 месеца
Слободан е герой. Той се осмели да направи това което другите не посмяха или закъсняха да направят, а имено да изхвърли некачествения материал от земите си както ние трябваше да направим. Ефекта от бездействието ни взе да си проличава. Утайката изплува и се вижда ефекта. Кадъни с потури които си купиха дипломи неспособни да работят с елементарни документи или с са си купили дипломи за мед.сестри, а не могат да бият и една инжекция. За турчеещите мъже няма да пиша защото там е още по трагично.
25
0
 
14
 
! Отговори
до 24 преди 8 месеца
Ти ако можеш да окупираш нещо или някой няма ли да го задържиш цар Симеон и Велика България гупост ли са според теб БЕй заради такиа глупаци сме наведени навсякде и само губим
24
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
САЩ не искат на Балканите да има силна държава и затуй разпаднаха Югославия
—————

А кой нормален човек иска да има силна Югославия, която от 100 години държи окупирани български земи и подлага населението на асимилация?
23
11
 
10
 
! Отговори
СатаНАТО преди 8 месеца
Милошевич не защитаваше Югославия, а се опитваше да открадне повече територии за Сърбия.

Успя само в Босна.
В Хърватско и Косово не му мина номера.
22
2
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 8 месеца
Много наивници не знаят, че за избиване на мюселманите в Сърбия са виновни САЩ, защото САЩ не искат на Балканите да има силна държава и затуй разпаднаха Югославия Русия гледаще защото на тях също не им трябва опонент и може би се надяват слаби държави да оискат ново обединение Но ЕС ги изпревари Слободан, Праляк и други са само пешки на САЩ на нас ни приложиха план Ран-Ът.
21
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Югославия преди демократичната намеса на краварите
и техните марионетки беше Държава.
Днес Сърбия е жалко подобие.